Ako správne obliecť 13-mesačné dieťa na ihrisko pri 15 stupňoch?
Dneska má byť 15 stupňov a slniečko ako obliecť dieťa von ktoré sedí v kočíku a sem tam prejde a pôjdeme na ihrisko
ako seba + deka
dve vrstvy na nohy (pancuchy/leginy a teplaky), tri vrstvy na telo (body, mikina/pulover a bunda), tensi nakrcnik, tensia ciapka, topanky.
Stačia zateplene tepláky, body, mikina, prechodná bunda, čiapka.
Proste ako seba, už to nie je novorodenec.
Svata sprostoto. Otepli sa a denne tristo tem od nesvojpravnych matiek.
Presne ako seba - 2 vrstvy - hore /nátelník + mikina/ aj dole /tenké pančuchy + tepláky/ + tenká čiapka
Syn ma 13 mesiacov. Ma na sebe leginy a bodycko, mikinu. Koniec. A to tu mame 10 stupnov dnes.
@snowflakenel a bundičku takú tenšiu?
Nasa 13. Mesacna nosi termo overal, a poobede jej dam na pančuchy leginy, lebo este stvornoskuje a na bodyno sveter a ciapku, ale u nas ma byt 19 stupnov.
Ja som pouzivala kombinezy, teplejsie alebo tensie a pd to mikina, body, leginy. Na hlave kukla alebo ciapka a nakrcnik. Ked bolo teplo, tak som rozopla zips na mikine aj overal, ked sme v tieni tak dozipsujem. Vymenim kuklu za tenku ciapku... vsak skusaj na zatylku ci jeteplo ci zima
@really8 pane bože niektoré ste ako mechom praštene a tie múdre vety ak nechápeš otázke prečítaj si ju znova a ak máš odpoveď odpovedz pokiaľ nemáš odpoveď choď ďalej čítanie s porozumením ti asi nič nehovorí môžeš ísť písať ďalej 😘😘 keď som "neschopná" potom normálne sa pýtam ako iné mamičky obliekaju momentálne deti 😊😊
No veru si dobre mechom prastena. Linky nepotrebujes konkretne aby si vedela ake hrube pancuchy, aky vodny stplec ma bunda a z akej vlny je sveter? A tu mas este ❤️❤️❤️❤️.
Ja mam cca v tom veku. Mala tenke pancusky. Tenke leginy.
A hore body. Svetrik a vetrovka. Taka ani hruba ani tenka.
A v kociku deka ak je treba. Ale to bolo cca 10stupnov ak vobec. Takze 15.... to staci jeden spodok a hore urcite iba tenka vetrovka.
Tensiu ano. Pred chvilou som ju vyzlieklaa a bola spotrna trocha. A to sme na severre sk.
ja som mozno mechom prastena, ty asi budes nesvojpravna , ked nedokazes obliect 1 dieta. 🙈 asi ti je trapne ked sa pytas anonymne.🙃
zavolaj pediatricke, mozno poradi.
Ja som mojej nechala leginky a body čo mala oblečené doma, na to tenký chlpatý overal, rozopnutá tenká bunda a čiapka, veruze sme sa vrátili a bola spotená. Fakt je horúco, netreba veľa, ja som mala rifle, krátke tričko, koženku a skoro som zhorela 😁
Taketo mamičky ako by fungovali keby nebol MK 😅
Nahodou, ja ani seba neviem poriadne ako obliecť.. lebo ano na slnku teplo, ale v tieni sviezejsie, hlavne ked ste vonku pred 10 a ste dlhsie ako na 10min. Sem tam pobezim, potom stojim v tieni kym sa dieta zabava. Potom pred obedom teploooo ale sem tam studeny vietor este je
A teda softshellova bunda s flisom, mikina na zips, tricko/body, tenky nakrcnik aj ciapka, hrubsie teplaky alebo tenke co bolo aj doma a na ne tenke soft gate. Rozopinam, vyzliekam podla potreby
@really8 posielam 😘😘😘 dúfam že si sa zasmiala na tom aká si sibnuta 😂😂
@snowflakenel ďakujem 😊
Nasej som.vcera poobede dala kratke body, leginy, trakace, mikinu a vestu, na hlavu tenku capicu. Dnes pojde rovnako, rano ma miesto vesty, zimnu bundu. :D
Ja jej davam preto dve vrsty na nohy, lebo ona si hocikde sadne a este je zem studena.
@maryetta ďakujem 😊
Za malicko. Ak nahodou len ti dam radu-ak si v terminovkach v skupine. Pytaj sa tam. Povacsine medzi nimi najdes viac podpory a pochopenia.
Tu vidis ze reakcie su rozne. Kazda sme nejako zacinali. A ucili sa. Nechceli sme ani podcenit situaciu. Lebo hoci je je slnko niekedy je to pocasie ozaj klamlive 😉
@natalka13 ty si zavolaj že to v hlave nemáš v poriadku keď nechápeš otázku hore 😊 s nedokážeš s rozumom na ňu odpovedať 🤷♀️😂
A teda este jedna mini rada. Ako si obliekla napr dnes. A skus si pozriet aku ma "teplotu" vzadu pod krkom-medzi lopatkami (cca). Ak je ok tak bolo dietatu dobre. Ak je spotene na buduce das niecoho menej 😉

Pancusky, leginky, nohavice. Body, svetrik, bundicka, ciapka a topanocky. To mame teraz my