icon

Ako vybrať správnu veľkosť oblečenia medzi 104 a 110?

27. apr 2025

Ahojte maminky poradíte mi?
Ako kupujete veľkosti vy?
Idem kupovať letnú garderobu pre syna momentálne nosí veľkosť 104 (3 - 4 roky),
lenže niektoré tričká už kupujem veľkosť 110 (4 - 5 rokov) aj kvôli tomu ze mu to bude dlhšie dobre, a už nechcem veľmi kupovať 104 lebo za pár mesiacov už dovŕši 4 roky a viem ze už mu to bude malé (samozrejme zalezi to aj podľa strihu).
Keď kúpim 110 bude mu to dobre aj budúce leto.
A moja otázka je ci je v 104 a 110 velkostne moc rozdiel, zas keď mu kúpim teplacikove šortky nechcem aby mu to padalo keď bude behať v škôlke, ale dá sa to uviazat v páse.

deedol
27. apr 2025

zavisi od znacky

autor
27. apr 2025
@deedol

zavisi od znacky

@deedol H&m, reserved, zara, lupilu, to je to ze mávajú tie dvojvelkostne ze dajú 98/104, a málokedy je 104/110, už potom ide 110/116

vkatush
28. apr 2025

Môj má teraz 104, ale dostal už nejaké aj 110. Niektoré sú mu veľmi veľké, niektoré len akoby oversize style.
Záleží veľmi od konkrétnej značky a strihu, ale aj od konkrétneho oblečenia.

Tričká, mikiny by som v pohode šla do 110.
Ale tepláky, kraťasy, pančušky musíš vidieť/skúsiť, lebo niektoré sú napr môjmu akurát a iné v páse extrémne veľké a padajú (je vysoký a úzky, takže zväčša pozerám slim, na opasok alebo so šnúrkami).

ruzasipova
28. apr 2025

Moje dieta je chuducke. Takze standardne mu kupujem tricka a teplaky v jeho velkosti, ale kratasky aj o cislo mensie. Zda sa mi, ze kratasy robia dake velke.

tramtada31
28. apr 2025

Tak hlavne Zara ma veľmi male číslovanie (tie veci sú mensie, aj keď sú v danej kategórii) oproti h&M musis ist podľa značky

marianarem
28. apr 2025

Ja kupujem tricka vacsie, aby vydrzali a gate casto mensie, lebo syn je tenky. Kazdopadne aby si sa necudovala, ze ani ta 110 nemusi byt uz o rok dobra. Mojmu som teraz isla vybrat kratke tricka z minuleho roku a pozeram, ze to nemozu byt oni, vsak su ako na babiku 🙂 Dost sa mi vytiahol a uz len jedno tam bolo dobre.

saxana000
28. apr 2025

Tricka zober urcite vacsie a nohavice asi budes musiet vyskusat..

nikushka8
28. apr 2025

Zalezi od značky. Napr h&m ma vacsie veci, vzdy velkost sedi na to vacsie cislo. Ak mas 104 keatke tricko v nejakej znacke, vyskusaj mu a uvidis. Extra velky rozdiel medzi 104 a 110 v strihoch nie je, cca 1cm na sirku a 2,5cm na dlzku (sijem mojim detom). Ale pri 2 cisle je to uz vidiet. Dceru mam napr teraz v medzicisle, 128 v h&m uz kratke rukavy, no 134/140 obrovske.
Reserved, zaru, sinsay, gate treba o cislo vacsie. Cize realne ak chces 110, aby mozno vydrzalo aj buduci rok, musis brat 116.
Moje deti su tenke takze kratasky beriem vzdy mensie, inak by im padali.

no1990
28. apr 2025

Môj 3,5 roka nosí tričká aj 110 a kraťasy 98. Proste veľké sú. Tepláky a rifle ma kľudne 104 aj 110. Ale kraťasy sú akosi veľké. Hlavne v pase. Mám dokonca jedny 74 ktoré nosí doteraz.

jesenzima
28. apr 2025

Ja kupujem podľa daného kusu.. a hlavne nekupujeme dopredu, ale len podľa potreby,.. môj syn napríklad nemôže nosiť dvojdielne komplety. Vrch nosí 104/110 a spodok, má mali útlu riťku, mu kupujem stále 98 🤦 keď tak by som na tvojom mieste kúpila 110 ale nespoliehali sa na to, že budúce leto mu to bude dobré ...

sandra49
28. apr 2025

Tiež mám skúsenosť ako baby. Vrch kľudne 110 ale spodok 104..keď nosila túto veľkosť tak často aj 98 nosila spodok v lete, spodné prádlo to iste. Však pokup tričká 110 a kratase uvidíš o mesiac dva ale podla mňa o číslo menšie.