icon

Čo nesmie chýbať v šatníku školáka?

26. aug 2024

Dobrý deň, zaujímalo by ma čo u vás v šatníku chlapca ( hlavne prvý stupeň ZŠ) nemôže chýbať, aká je tá základná výbava v tomto veku. Vopred ďakujem za nápady 🙂

Aj ak by ste mali nápady na pekne outfity do školy kľudne pošlite 😊

januska12323
26. aug 2024

Slušné, čisté a nedotrhané oblečenie do školy, doma môže chodiť ako chce.

vkatush
26. aug 2024

Možno somarina, ale nohavice správnej veľkosti alebo potom opasok, a naučiť dieťa používať ho 😂

Pre vysvetlenie, mala som žiaka, ktorému mama stále kupovala o číslo alebo dve väčšie rifle, však vyrastie. Samozrejme mu furt padali, stále mu bolo vidno zadok, nikdy si ich nevyťahoval hore, rušilo to mňa a o deťoch v triede ani nevravím.
Matke som viackrát sa snažila pekne naznačiť problém, potom už na drzovku, keď sa to riešilo v škole, lebo to rušilo na chodbe či v jedálni.
Po mnohých mesiacoch nakoniec kúpili opasok, ktorý mal stále ráno v taške 😑 nadšene mi stále vravel, že ho má, ale nikdy nie na sebe. Och, bol to boj.
Ale odhliadnuc od toho, super matka a veľmi múdry chalan.

patka06
26. aug 2024

Nohavice na vyučovanie - nie tepláky
Povinná výbava by mali byť gumáky

annm81
26. aug 2024

U nás sú nevyhnutné:
- chino nohavice a kraťasy
- bavlnené tričká bez potlače - jemné vzory alebo jednofarebné
- biela košeľa, kravata
- tenší aj hrubší svetrík/pulóver
- na doma - tepláky, kraťasy s gumou v páse
- na ihrisko, voľný čas - jeansy, mikina
- vetrovka, kabát
- sada oblečenia do dažďa vrátane gumákov
- slušnejšie topánky, tenisky, podkolienky, na leto sandále a klobúk, na zimu dobre kombinovatelná čapica a šál

zuzanka.zuzu
26. aug 2024

závisí či z neho chceš nóbl decko alebo šťastné dieťa 😉

autor
26. aug 2024

@zuzanka.zuzu čo to je že nóbl ? Že by chodil v obleku do školy?

lilinka88
26. aug 2024

Ja nie som zástanca teplákov do školy. Predsa len je to už určitá inštitúcia, rovnako v školskom poriadku je písané,že dieťa má chodiť slušne oblečené. Tepláky ma na telesnú a po vyučovaní sa v družine do nich prezlečie, keďže väčšinu času trávia vonku na ihrisku a to radšej nech zničí tepláky za 5€ ako nohavice/rifle. Na jesenné a jarné obdobie vonku v družine sú gumáky super 😅 a pre teba must have kvalitný odstraňovač škvŕn (v hlavnej úlohe tráva, blato, prach z kamienkov/štrku).
Ale teda čo sa oblečenia týka, určite pohodlné rifle, slušnejšie nohavice, tričká s krátkym rukávom, má aj vzorované, aj jednofarebné, polokošele, mikiny, pár svetríkov.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
zorkahorka
31. aug 2024

Spytaj sa v skole, ci su akceptovane teplaky. Ak ich rad nosi, tak nsjma tie, lebo napriklad naso chodia po pbede na ihrisko a hraju futbal. V rifluach maxilne nepohodlne.
+ jedny rifle
Topanky s nepremokavym povrchom na suchy zips
Mikiny, vesty...

lilinka88
31. aug 2024

@zorkahorka u nás tiež chodia v družine na čele popoludnie von, hrajú futbal, lozia po preliezkach v štrku, hrajú sa aj s blatom, behajú po škvare... Ale predsa sa po vyučovaní prezliekaju do pohodlného. Sama vychovávateľka ich posiela hneď po obede, nech sa prezlečú, ak majú v skrinke tepláky, kraťasy...

zorkahorka
31. aug 2024

@lilinka88 u nas sa neprezliekaju. Povedali nam,ze deti maju chodit do skoly v tom, v com sa citia najlepsie. Starsi ziaci uz chodia viac v rifluach, mensi v teplakoch