Nie sú veci z KiK pre deti bezpečné?
Ahojte. Myslíte že su bezpečné veci pre deti z Kiku? Dnes som tam niečo kúpila pre malého ... Tie veci čo v zľave neboli mali certifikát Oeko Tex (testy na obsah škodlivín). To som si všimla až doma. Tie zlacnené nemali tento certifikát...Skúsila som namočiť tie zlacnene tmavé tepláky do vody a trochu farby pustili, neviem či to chcem obliect malému .... Kupujete tieto veci? Dávate si pozor na certifikát? Ďakujem 🙂
Kupujem aj v KiK aj pepco..
Kupujem a nesledujem certifikáty... Zatiaľ som nemala žiadny problém.
Aj drahé značkové veci niekedy púšťajú trochu tmavej farby, keď sú úplne nové.
@natassha1 ale hrnček môžem nie? Kúpila som si , pekný bol 🤣
v žiadnom prípade tam oblečenie, ani kuchynské potreby nekupujem. ktovie koľko chemikálii a škodlivín v tom je napustených. chodím tam len na dekorácie
Ale netreba byt prilis idealisticky ze drahe alebo znackove oblecenie nie je farbene takymi istymi farbami. V kik som kupila dietatu softshelovu bundu za smiesny peniaz a drzi farbu aj tvar. Pre mna teplaky - cista katastrofa, nikdy viac, ale to nie kvoli farbam, ale strihu. A paraniu sa.
Ja tam nenakupujem oblečenie pre deti. V pepcu sem tam áno, ale už ako starším nie novorodeniatkam. Ono sa mi ale viackrát ukázalo že sa to neoplatí. Po pár praniach sprane, často ušité dokriva.. potom som skúsila kupovať Lindex v akcii , a tie bodycka mi vydržali aj 1,5 roka čo som bola veľmi prekvapená. Samozrejme striehnem na akciu a vtedy to nevyjde až tak strašné draho a viem že to vydrží mnoooozstvo prani, žiadna zmena farby kvality či šúľance, a hlavne vydrží to dlho, aj pri tých menších detoch aj pri starších.
OEKO-tex nie je povinny, dokonca aj tie "lepsie" znacky ho nie vzdy maju. Mala som par veci z KIK, ale skor bunda a pod a uz pre vacsie deti, nie nieco co ide na telo alebo pre drobceka
Nemalo by sa nosiť čierne oblečenie lebo to je najviac farbene a držia sa v nom plesne a je jedno kde sa kúpi.

Nie, nedávam si pozor na certifikáty ale v kik, Teddy, Action a pod. veci na oblečenie ani napr. kuchynské potreby ako misky, dosky na krájanie nekupujem. Všetko mi tam príde nekvalitné, samozrejme ceny tomu prislúchajú. Ale mam odtial veľa vecí ako ozdoby okolo domu, rohožku, vázu, schodíky na wc, omaľovánky...