icon

Oblečenie pre novorodenca narodeného v septembri

4. mar 2024

Ahojte mamičky, obraciam sa na Vás s prosbou.. je ešte skoro ale možno za mesiac by som už chcela pomaličky kde čo kúpiť. Termín mám 2.9. Podľa Vás mám kúpiť veľkosť 56 a 62 také letné vecicky ešte? alebo len minimum a skôr sa zamerať na už na teplejšie.. Lebo pokial si pamätám, v septembri ešte bol strašný hic. Čo by ste si vzali do pôrodnice pre bábätko? ja fakt neviem, som prvorodička a dosť stratená 🙂 Budem rada za Vaše rady.

tanyan
4. mar 2024

Ahoj, ešte máš 2/3 tehotenstva pred sebou. Odporúčam začať s nákupmi až po šiestom mesiaci. Vtedy budeš aj vedieť či je drobec skôr väčší alebo menší.
Teraz je toho naozaj všade veľmi veľa a takto vopred sa neoplatí nakupovať. Okrem toho na začiatok netreba veľa, vlastne hlavne ten základ ako dupačky, body, polodupačky, ponožky, tenké čiapočky... Nejaký svetrík a overal ti treba aj na jesenné dni, ale radšej väčší - 62/68, keďže bude pod tým vrstva oblečenia.
Do pôrodnice ti stačí základné spodné oblečenie. V nemocnici je teplo aj keď je vonku zima, takže tam netreba určite nič teplejšie. A na cestu domov stačí prechodný overal. Je to vlastne väčšinou iba cesta do auta a z auta, čiže aj keby bolo chladno, tak to vyriešiš tým overalom a dekou.

domka222
4. mar 2024

Máš ešte kooopec času na chystanie. A či budeš potrebovať letné, uvidíš v auguste. Všetko sa dá kúpiť behom pár hodín. A v čom pôjde dieťa z pôrodnice tiež uvidíš. Možno bude chladné počasie, možno horúčava

anavixy
4. mar 2024

Vyslovene letne nie, stacia ti tenke body s dlhym rukavom (nasa byvala primarka bola toho nazoru ze novorodenec nema co robit v kratkom rukave, zvozila nas za to aj vnutri na odd..), nozky pripadne nechas hole. Novorodenec ma velmi slabu termoregulaciu, takze v hice nema co robit vonku a v normalnej teplote zasa nema co byt hole. Zopar kratkych body ci nejakych naozaj letnych veci si kupit mozes, ale osobne by som do toho neinvestovala, mozno 1-2 veci, radsej zainvestuj napr do merino oblecenia.

babulkomale
4. mar 2024

"kopec času" mať môžeš, ale nemusíš. Ja som sa poučila, bez akýchkoľvek signálov vopred som rodila 6 týždňov skôr. Takže ja som za tašku zbalenú radšej skôr, predídeš stresom celej rodiny v prípade hospitalizácie.

cookie29
4. mar 2024

prve obdobie dieta nevie regulovat teplotu, nehovoriac ze ide z bruska kde ma tepluckych 36-37°C von kde je tak minimalne o 10°C menej.... no a koncom septembra uz moze byt chladnejsie. A dokonca aj koncom augusta su noci chladnejsie... zalezi aj kde byvate, v dome ci v byte... v kazdom pripade este pockaj, uvidis aj predpovede dietatka... ci odhaduju vacsie mensie... niekde novorodenec mensiu velkost ani neoblecie... niekde zostane v nej tyzden dva. Zalezi aj od znacky. Lindex napriklad je vacsi. Mne dieta 56 Lindex nosilo aj 3 mesiace a to sa narodilo ako 4.5kg... ale 62 by som letnu uz urcite nekupovala...

autor
4. mar 2024

Ďakujem žienky, tak ešte radšej počkám chvíľku a hlavne počkám na predikcie .. ALE napr. som pocula aj také, že gynekológ tvrdil že bábo bude velmi maličké s nízkou váhou a narodilo sa riade 3 aj niečo kg.. a nakúpené mini vecičky

enoula
4. mar 2024

Pozri rastúce 56tky, napr lindex, hm, vydrzia fakt dlho, viac veľkostí.. Ani sa nezmensia, nestratia farbu, takze sa oplati podla mna. A kupila by som dlhy rukav, to vyuzijes najviac.. keby bolo 30 stupnov, dokupis kratky podla potreby
Mas cas, takze si to môžeš popozerat aj v obchode a uvidis

anavixy
4. mar 2024

Ono to oblecenie je podla dlzky hlavne a teda priemerne ma dieta, aj ked ma viac ako 3,5 kil a vlastne aj ked ma viac ako 4, tak max 53-54 cm, mensie tak 48-50. Ale teda dalsia vec je ze dieta naozaj rychlo rastie, tie 50ky su pri beznom babatku tak na dva tyzdne mozno. Pokial nakupis 50ky v Lindexe, tak tam pokojne, tie bude mat aj na stvrt roka 😄 proste sa s tym vobec nestresuj a nekomplikuj si to, nakup univerzálne (za mna 56ky), dnes uz nakupis online a o par dni to mas doma, par dni proste tie rukaviky vyhrnies, ked bude treba🙃 a samozrejme kludne pockaj kym budes mat cca odhad a tie zakladne vecicky nakup podla toho a zasa tie vrchne odevy by som menej ako 56 nekupovala 🍀

cookie29
4. mar 2024

moj pripad, zvazovali ze je problem s rastom, chodila som po vysetreniach lebo na UZV bolo na spodnej hranici. Odhady do 3kg. Tyzden pred porodom ho primar odhadol na max 3kg100 verdikt 4.5kg... Lindex ma rastuce bodycka, dvojvelkosti. Akurat tie novsie kolekcie uz su dost nekvalitne za vysoky peniaz. Bohuzial. Ale zase v tych najmensich velkostiach najdes nesmierne vela bazarovych veciciek, vratane novych nenosencyh ci dokonca aj s visackou, prave preto, ze zvycajne maminky nakupia vela.

tanyan
4. mar 2024

@anavixy Tiež si myslím, že tie veci vo veľkosti 50 sú zbytočné, resp. vhodné skôr pre predčasniatka.
Naša mala 60 cm a 4430 g - aj podľa lekárov sme očakávali nad 4 kg a hlavne podľa mier rodičov nám bolo jasné, že to nebude žiadny drobček. Ja som mala 57 cm a manžel 65 cm. 😀 Naša princezná aj väčšinu vecí vo veľkosti 62 nemala ani raz na sebe. A keďže sa narodila v polovici septembra, tak v zime sa už s fusakom ledva zmestila do kočíka - našťastie som predvídavo vyberala s extra veľkou vaničkou...

saxana000
4. mar 2024

Mam.septembrobu dceru .narodila sa v stredu to bolo 33.stupnov domov sme isli v nedelu a bolo 18..nachystany sme mali iba dlhy rukav ..teraz.cakam aprilovu a.tiez.mam.len dlhy rukav.novorodenec.znesie dlhe aj ked je 25.to.uz ozaj by museli byt.horucavy 37 aby si novorodeniatko nechala len v kratkom.bodynku

dzejsik
4. mar 2024

56 ku by som kupila len rastucu ako ma Lindex (tj rukavy s patentkami co pri 56 su ohrnute, pri 62 zhrnute a dvojradove zapinanie dole … a kratky rukavik podla mna moc nevyuzijes v septembri a ak by nahodou sa pocasie zblaznilo vzdy vies rychlo doobjednat
nasi synovia sa narodili jeden 55cm a druhy 56cm takze my sme velkost 56 nosili fakt kratko ale vdaka tomu ze body bolo radruce, predsa len to s nami potiahlo dlhsie … a celkovo su tie rastuce super aj pri vyssich cislach