icon

Obuv pre vpadnuté členky a široké nožičky

1. feb 2026

Syn má veľmi široké nožičky, na ktoré viem ze najvhodnejšie by boli barefooty. Avšak má aj vpadnute členky, ano chodíme na ortopediu, ma aj predpísané ortopedické papučky s vyšším členkom ktoré nosí v škôlke.. Čiže mame dilemu. Ešte mi napadlo, ze kúpiť mu barefoot (vyriešiť tým širokú labku) a do toho capnut ortopedicku vložku. Ci hlúposť? Poradte prosím

deedol
1. feb 2026

skuste namiesto ortopedia fyzio, vedia poradit aj cviky, aj ohladom topanok. neviem, odkial ste, ale mozem vam dat tip, kam chodime my.

anonym_852947
1. feb 2026

Syn mal vpadnute členky a ploche nohy a fyzio nám vyslovene neodporúčala barefoot. Mal na mieru robené protetiky topánky a do škôlky sandále + vložky. To bolo počas obdobia skolky. Keď šiel už do školy, mal pekne upravenú klenbu, plochost zo stupňa 3 upravil na 1, teraz je štvrták a noha je upravená úplne. Nohy ma širšie nie úplne široké

kacena4
2. feb 2026

vsak si dajte predpisat u ortopeda okrem vloziek aj topanky mate narok na 2x rocne nove topanky

autor
2. feb 2026
@kacena4

vsak si dajte predpisat u ortopeda okrem vloziek aj topanky mate narok na 2x rocne nove topanky

@kacena4 2x ročne topánky ma predpísané len ako papučky do skolky. Ked je vonku ma byt bosy? A nehnevajte sa ale dobre viete že neexistuje pri dieťati, aby malo len jedny topánky na celý polrok... Ved hádam v lete sandále, tenisky, potom dačo prechodné, na zimu cizmy/gumaky/snehule... Bohuzial tento "benefit" ani zďaleka nepokryje reálny potrebný počet topánok..

anonym_f3e1e4
2. feb 2026
@anonym_autor

@kacena4 2x ročne topánky ma predpísané len ako papučky do skolky. Ked je vonku ma byt bosy? A nehnevajte sa ale dobre viete že neexistuje pri dieťati, aby malo len jedny topánky na celý polrok... Ved hádam v lete sandále, tenisky, potom dačo prechodné, na zimu cizmy/gumaky/snehule... Bohuzial tento "benefit" ani zďaleka nepokryje reálny potrebný počet topánok..

@anonym_autor ale ved od poistovne dostanete 2x vlozky a 2x topanky, vložky sa daju meniť do roznych topanok + 2x specitopanky na mieru. aj my mam take dieta a v pohode si vystacime s tym co nam poistovna preplaca 🙂