Odporúčania na pohodlné šnurovacie topánky pre pubertiačky
Prosím vás odporučte mi šnurovacie členkové topánky pre dcéru - pubertiačku.
Túžila po martenskách, ale to je čosi strašné, tá topánka je ťažká, tvrdá, vzhľadom na to, koľko tie topánky stoja, očakávala by som niečo pohodlné...
Lacnejšie topánky to sa jej cca po 3-4 mesiacoch prepadne podrážka, býva zvnútra akoby dutá, preto hľadám kvalitnejšie, už jej nerastie noha, čiže by jej vydržali dlhšie - ale neviem na čo sa mám sústrediť, aký materiál má byť podrážka, alebo ako mám zistiť, či je ozaj kvalitná, že sa jej zase neprepadne...
Tie martensky skúšala aj tak, že si ich namočila na nohách a rozchodiť si ich kým jej uschnú na nohe, alebo prípravky na kožu - ale vystuženie päty je stále strašne tvrdé a podrážka tiež, neohybná... čiže keď túži po tom svojom štýle, v krajnom prípade si ich dá, ale ja zas nechcem, aby jej nohy takto trpeli.
Niečo podobné na vzhľad ako priložený obrázok, ale overené vami, že pri nosení sú naozaj pohodlné. Ak by bol aj zips na boku je to plus. Ale kľudne odporučte aj čisto šnurovacie. Môže byť aj trochu nižšia podrážka, lebo dcéra je vysoká a nechce nič, čo by ju ešte viac zvyšovalo, ale takáto "traktorová".

ak im chce dcéra ešte dať šancu, tak nech si dá hrubé ponožky - najlepšie dvoje, na paty compeet tie liečivé náplaste. na topánku nech použije zvnútra zmakčovač kože (to je v spreji taký prípravok - možno aj iné sú, my máme v spreji) alebo keď nie to tak vazelinu alebo kokosový olej kde ju najviac tlačia ... nech to začne nosiť doma každý deň chvíľu, čo ja viem? 1/2 hodinu, nie že na celý deň v nich hneď vyjde. dokonca ani chodiť v nich nemusí, nech pozerá film v tých topánkach ... a keď ich bude mať na nohe, zvnútra namastené, tak zvonku nech fénuje presne kde ju tlačí - na pate, pri jazyku - a potom nech v nich pochodí kým je koža teplá...
a okrem toho na noc tiež nech nakrémuje zvnútra zmakčovačom a nech poriadne vypchá novinami - alebo napne napinakom ...
len by mali nebyť príliš tesné - proste jej nesmú byť malé, bo s tým asi neurobí nič ...
takže keď toto bude robiť každý deň, do dvoch troch týždňov to bude mať ok ...
ak im chce dcéra ešte dať šancu, tak nech si dá hrubé ponožky - najlepšie dvoje, na paty compeet tie liečivé náplaste. na topánku nech použije zvnútra zmakčovač kože (to je v spreji taký prípravok - možno aj iné sú, my máme v spreji) alebo keď nie to tak vazelinu alebo kokosový olej kde ju najviac tlačia ... nech to začne nosiť doma každý deň chvíľu, čo ja viem? 1/2 hodinu, nie že na celý deň v nich hneď vyjde. dokonca ani chodiť v nich nemusí, nech pozerá film v tých topánkach ... a keď ich bude mať na nohe, zvnútra namastené, tak zvonku nech fénuje presne kde ju tlačí - na pate, pri jazyku - a potom nech v nich pochodí kým je koža teplá...
a okrem toho na noc tiež nech nakrémuje zvnútra zmakčovačom a nech poriadne vypchá novinami - alebo napne napinakom ...
len by mali nebyť príliš tesné - proste jej nesmú byť malé, bo s tým asi neurobí nič ...
takže keď toto bude robiť každý deň, do dvoch troch týždňov to bude mať ok ...
@biba_18 Dakujem, poviem jej rady - je to asi tak ako vravis, ma nadmerok, nie su jej male ci uzke, zmesti do nich kludne hrubu ponozku, len pri dlhej chodzi prave ta pata jej vzdy spravi otlaky... zaujalo ma ze zvnutra namastit... to este neskusila.
@biba_18 Dakujem, poviem jej rady - je to asi tak ako vravis, ma nadmerok, nie su jej male ci uzke, zmesti do nich kludne hrubu ponozku, len pri dlhej chodzi prave ta pata jej vzdy spravi otlaky... zaujalo ma ze zvnutra namastit... to este neskusila.
@anonym_autor ja by som odporúčala ale radšej ten zmakčovač špeciálne na topánky - pretože koža, ak sa mastí, môže kupodivu stvrdnúť ak sa nechá tak a nepoužíva sa ...
a čo sa týka tych compeed náplastí - je to jeden super vynález bez ktorého ja nedám ani krok, mám veľmi jemnú kožu na nohách - teda pľuzgier vyčistiť - prepichnúť, vydezinfikovať to - prelepiť náplasťou - a tú nechať na nohe ako dlho vydrží - aj 4-5 dní ... prepichnúť radím preto, aby nebola v pľuzgieri tekutina - práve to bolí pri chôdzi, že tá tekutina tlačí na tkanivo pod kožou ...
Moja ich tiez syrasne chcela. Dostala pod stromcek a odvtedy su v krabici. Nemala odvahu ich ani na nohy dat. Tak jej veru dlho vydrzia. Na 2 zivoty
Martensy vzdy zmakli nosenim, ale teda ja som mala a mam iba klasiky, nie s tou mohutnou podrazkou a made in England … obycajna koza nie lakovane atd … na strednej som si kupila v prvom rocniku jedny a v stvrtom isli do kosa … lebo uz boli totalne rozflakane .. ja by som ich este nevyhodila ale moja mama drapla a isli. Ja som ich z casu na cas natrela indulonou a boli vzdy makke a nosila som ich aj na boso … treba im dat cas

martensky sú tvrdé a nijaké iné ani nikdy nebudú - preto si ich kupujú miliony ľudí na svete, lebo sú pevné a vydržia hoci aj celý život keď sa už prispôsobia nohe ... takže dcéra buď chce martensky alebo nechce ... trvá to týždne každodenného nosenia kým koža povolí ... ale potom je to už ok ... ale je možné že dcéra nemá na to nohu ...