Rozdiely vo veľkosti topánok DDstep a Ponte 20
Ahojte, kúpila som synovi prechodné topánky Ponte20, veľkosť 26. On teraz nosí 25, má nohu 15cm dlhú po opakovanom meraní. Sú teraz zľavy, tak som kúpila jedny dopredu keď príde teplejšie počasie, aby som mu mala čo obuť. Lenže keď prišli, tak som ich prirovnala k súčasným zimným DDstep topánkam a oni sú rovnako veľké. Je tam minimálny rozdiel vo veľkosti. Pritom tieto Ponte majú napísanú vnútornú dlžku 17,2cm, reálne to je 17cm, ale je to tvarovaná stielka kde pri päte je vyvýšenina na ktorej sa predpokladám nestojí, takže bez toho to má dĺžku 16cm. A pritom je to odporúčané na maximálnu dĺžku nohy 16,5cm. Ja som z tých čísel už totálny magor. Že DDstep majú iné reálne vnútorné dĺžky ako píšu, to som už zistila, ale aj u Ponte 20 to je rovnako? Zimné ddstepky ma číslo 25, reálna vnútorná dĺžka je 16cm (aj keď píšu 16,5cm tuším) a už teraz keď vytiahnem vložku, tak vidím, že synova noha je vytlačená po celej tej vložke. A tu je pre mňa ďalšia záhada- ako je možné, že podľa topánky má už pomaly 16cm nohu, keď mne sa mu ju opakovane podarilo namerať len 15cm..
A ešte jedna poznámka- keď má syn obuté tie zimné topánky a stlačim palec, tak predsa len má vpredu nejaké miesto, takže mu ešte nie sú malé ani úplne presné.
Vie mi niekto prosím vysvetliť ako je toto celé možné? Ďakujem.
@jaga18 ja mam presne opacnu skusenost :D Ja som vzdy natrafila na mensiu velkost ako som potrebovala aj ked cislo sedelo.
Tak si ich potom cisluju od buka do buka. Ja som ich teraz prvýkrát objednala a veru obrovské boli.
Vela topanok to tak ma, ze rovnake cislovanie, ina velkost. A dokonca aj rovnaka znacka a dve rozne rady topanok s inou velkostou. Aj take su, co pisu nie vnutornu dlzku, ale na aku dlzku nohy sa maju kupovat.
Moj lifehack je nielen merat nohu, ale aj vybrat stielku z topanok, ktore prave nosi. Tam je ta noha tak pekne otlacena ze vidis ako sedia ked chodi, a potom porovnavam s novymi. A samozrejme skusat, nielen ci sedia ale aj ako v nich chodi, to je individualne.
@jaga18 asi hej, lebo pri niektorych som nasla na jednej stranke, ze vnutorna dlzka je v skutocnosti mensia ako oni uvadzaju, ale ze sa to moze lisit kus od kusu. aj v predajni mi to potvrdili ked som bola pozriet osobne a naozaj boli mensie. aj tenisky, ktore som objednavala este vlani boli mensie ako som potrebovala :/
@kandelabra ved prave tieto nove mali napisanu dlzku nohy maximalne 16,5cm, ale ked som to odmerala, tak to bolo realne na max 16cm, lebo na tej stielke je pri päte taka vyvysenina, na ktorej sa nestoji. Cize stielka ma sice dlzku 17cm, ale ta vyvysenina ju zmensuje az o 1cm a to je uz potom uplne ine cislovanie
Malému kupujem topánky radšej v obchode, kde ich odskúšame lebo aj mňa ide poraziť z toho cislovania. Ma klasické zimné topánky DDstep kúpené v obchode veľkosť 23 a sú mu dobre. Keď sme skúšali v obchode snehulky tak 24ka mu bola malá a väčšie nemali. Objednala som teda z netu 25ky a čuduj sa svetu.... Noha mu v tom plávala 😅 veľkostne tabuľky som študovala a nepomohli. Vnútorna dĺžka uvedena na každej stránke iná.
@miskamisiq som rada, ze v tejto mizerii nie som jedina :D zimne ddstepky som aj ja kupovala v predajni, skusali sme aj prirovnavat nohu k vlozke a vyzeralo to byt ok ALE syn skrcil predne prsty,tak sa to skreslilo a pridem domov a otlacok na vlozke bol o dost vacsi ako pri skusani,skoro ma porazilo, ale nevadi, zatial sa nestazuje, ze by ho tlacili, tak hadam do konca zimy to s nimi dobacujeme. len tieto prechodne ma hnevaju, lebo su az na par milimetrov rovnako velke a bojim sa, ze to vacsie cislo bude zas obrovske, lebo si robia co chcu s tymi cislami.

DD step sú väčšie ako ostatné značky. Moj bežné tenisky nosí 25-26veľkosť , objednala som mu dd step 26, že budú akurát a boli mu obrovské, rezervu tam mal cez 2cm.