Zdravé papuče pre školákov: Ako vybrať správne?
Pekný den🙂 idem si pre radu, dcérka je prvacka, najskôr som jej kúpila papucky normálne v deichmane, ale po mesiaci sa doslova rozpadli a stále sa sťažovala, ze su tvde a nepohodlné.. tak som jej dala tenisky Adidas bežecké, ktoré nosila v lete a tie su jej super pohodlne, su vpredu širšie, priedušné, "odpruzene"..lenže uz ju tlacia a ja uvažujem, co kúpiť.. klasické papucky si ona uz neobuje, BF obuv nosila do 5 rokov, ale ju z toho strašne boleli nohy, tak sme začali kupovať klasickú obuv a snažím sa vyberať širokú špicu. Rozmyslala som este nad ortopedickymi slapkami, ale myslim si, ze jej budu tvrde, kedze je zvyknuta na makku topanku a slapky nechcem kvoli bezpecnosti. A neviem teraz po akých papuckach siahnuť, mam kúpiť zase bežecké Adidas? Predsa len, je v tých papuckach cely den, tak je na mieste, aby bola noha v topanke, ktorá bude pre zdravý vývoj chodila prospešná. Poraďte prosím, dakujem.
tiez by som volila sandale kvoli priedusnosti, ale skolka mala v podmienkach, ze uzavreta spica, takze mal vzdy superfity a ma ich aj teraz v skole. oni maju aj koberec a vyzuvaju sa, takze nemava spotene nohy. (zatial🙂)
Ten link, čo je tu pridaný, tak tie sú úplne v pohode. A nie je žiadny trend, proste každé dieťa potrebuje mať kvalitné prezúvky, nie akékoľvek našuchovačky.
Neviem zas aký je trend. My sme dakedy mali všetci šľapky
@sisska96 na mnohych školách zakazujú slapky na 1. stupni kvôli bezpečnosti. Deti behajú a skáču, nemajú fixovane chodidlo
športové sandále, nie s tvrdou korkovou podrážkou
Šľapky sú väčšinou na školách zakázané, kvôli bezpečnosti
športové sandále, nie s tvrdou korkovou podrážkou
Šľapky sú väčšinou na školách zakázané, kvôli bezpečnosti
Dakujem baby 🙂 tých tvrdých sandalok sa trocha bojím, ja som musela byt v praci 8 hodín v takých a som myslela, ze mi zomrú nohy, strasne ma bolievali z tej tvrdej podrážky.
@patka06 športové sandale ma veru nenapadli. Ak by som nasla nieco mäkké z kvalitného materiálu bolo by super. Lebo ked tak uvažujem, ide jar, začiatok leta, v teniske cely den sa jej uvarí noha..dakujem
Rak, Wanda alebo protetika.
S podporou klenby, s uzatvorenou špičkou (to má väčšina škôlok napísané ako povinné).
Nám viaceré fyzio povedali, že by nešli do barefootiek.
Rak, Wanda alebo protetika.
S podporou klenby, s uzatvorenou špičkou (to má väčšina škôlok napísané ako povinné).
Nám viaceré fyzio povedali, že by nešli do barefootiek.
@vkatush len to su klasické papuce dizajnovo, a on uz ako slečna, take v skole nechce. Preto hladam alternatívu, lebo v škôlke mala kvalitnú zdravú obuv. A v skole tento prvý rok teda sme dopadli takto ako píšem v príspevku. Inak vždy sme mali v škôlke najprv bf RAK prvé dva roky, lebo aj obuv nosila bf a potom ako sa zacala stazovat, ze ju bolia nohy tak som začala kupovať tie inovativne od RAK tak ďalšie 2 roky nosila tie.

https://www.topanocky.eu/detska-obuv/detske-san...
Noha sa nepoti, podpora klenby