icon

Zimné oblečenie pre škôlkárov

swwan
1. okt 2025

Ahojte maminky☺️, idem si sem po radu skúsenejších🤗. Dcérka chodí do škôlky prvý rok, tak by som chcela poprosiť o názor z vaších skúsenosti. Chodí do najmenšej triedy,u nás sú to mravčeky🐜🙂, čiže detičky 2,5-3 roky. Zaujímalo by ma, čo pre takéto deti je v škôlke lepšie obliekať na zimu- bundičku a otepľovačky alebo kombinézu. Učiteľky im samozrejme pomáhajú z obliekaním, no už teraz vidím, keď prídem pre ňu, že nemá napríklad tričko, teraz už aj tielko zapravené, legínky len tak všeliako natiahnuté pod bruchom, no proste tak, ako keď sa sama oblieka 🫣😁

gumkac19
1. okt 2025

@swwan u nás najlepšie na zimu oteplovaky + bunda
Na prechodné obdobie gumené nohavice na traky /softshellove nohavice, ale gumené sa lepšie obliekali

patka06
1. okt 2025

Nohavice a bundu zvlášť, to si zvládne obliecť sama. Učiteľka maximálne pomôže so zipsom. Kombinéza je veľmi nepraktická

januska12323
1. okt 2025

Kombinéza nie pokiaľ nejdú do snehu. Pani učiteľky by mali tričká zapravovať, hlavne u najmenších, opýtaj sa na to.

anonym_dcb830
1. okt 2025

U nas preferuju ucitelky pre najmensich kombinezu na zimu. Ale u nas nemaju problem pomoct na 12deti v triede do odpocinku su 2 ucitelky+1asistentka. Dnes su napriklad v skolke 5. 😂 Pre starsie deti je lepsie dat zvlast nohavice a bundu, tam je ich viac a ucitelky pomahaju maximalne so zipsom.

kavasmliekom
1. okt 2025

@swwan aj u nás je to tak, že ich nechávajú, aby sa sami obliekali, ale keď idú von, upravujú ich. Moje nosia legíny, dlhé tričko do triedy, keď idú von, dajú si mikinu (sveter) oteplovacky a vetrovku. Kombinézy nechcú

beata_k
1. okt 2025

Overal. Strci nohy, ruky potiahne zips hore.

lucia13022023
1. okt 2025

Kombinéza je pre dieťa ktoré je odplienkovane uz nepraktické. Z môjho pohľadu.
Ja mam pre syna taku súpravu zo zary. Nohavice a bunda zvlášť, je to omnoho lepšie a ľahšie sa to oblieka.

jaskolka
1. okt 2025

Ja dávam od začiatku osobitne otepľovacky a bundu,nie tie s trakmi,ale normálne nohavice do pása. To sa mi osvedčilo najviac,dokázali si to obliecť aj ako úplne malí. Namiesto šálu som dala buď nákrčník alebo ešte lepšie kuklu. Proste oblečenie, ktoré je pohodlné a ľahké na samostatné obliekanie

drianaa
1. okt 2025

Ja by som sa kľudne opýtala aj v škôlke. Ja som si tiež predstavovala, že pre deti v škôlke bez plienky je lepšie bunda a nohavice, ale od dvoch kamarátok učiteliek v škôlke som počula názor, že preferujú u nich overaly