10 cm nádor na zadku

10. jún 2023

Ahojte, včera mi diagnostikovali nádor, vždy som bola v tom že to je lipóm ale je to nádor, má 10 cm. Medzi polkami, máte skúsenosti z okolia z niečím takým? Čaká ma operácia, nejem, nespím,,,, iba revem... strašne sa bojím..... lekár povedal že si myslí že to nie je zhubné ale môže byť, aké predoperačné vyšetrenia ma čakajú? Na čo všetko sa pripraviť?

hedviga2
10. jún 2023

Ver lekarovi, ked uz si ten “lipom´ vykrmila do tej velkosti. Nechapem

katusskaa
10. jún 2023

@hedviga2 mohla si si kusnúť do jazyka, načo sú komu takéto poznámky

katusskaa
10. jún 2023

nemám skúsenosť, ale ver lekárom. ako to vidia časovo? kto ťa bude riešiť? Je možné konzultovať to ešte s niekým iným? brali ti aj vzorku?

luccija
10. jún 2023

Ako dlho to rastlo?
Predoperačné klasika u internistu a anesteziologa odbery, tlak, lieky ake uzivas...
Za ako dlho máš termín?musíš iba verit, že to bude dobre

autor
10. jún 2023

@katusskaa V pondelok mám ísť na príjem, ale tam mi urobia vyšetrenia a zákrok neviem za ako dlho.

@luccija Takmer 2 roky, ale som imobilná, tak som sa bála.... lebo hocikde nie je bezbariérové.. a hospitalizácia vyšetrenia sú u mňa veľký problém.

hedviga2
10. jún 2023

@katusskaa čo som take napisala? Dospela žena vidí že jej nieco prirasta niekde na tele. Ozaj jej ostava verit lekarovi a dufať ze to bude dobre. A hlavne sa poučit z toho. Ved pripadov a upozorňovani o včasných navštevach lekarov ked sa nieco deje je ako maku!!! Podobne som prežila a pri zisteni problemu som futašovala k lekarovi.

nikolca
10. jún 2023

@hedviga2 tvoja sprosta poznamka nie je na mieste😱

katusskaa
10. jún 2023

@hedviga2 asi nemáš ani zrnko empatie. autorka predsa vie, že išla neskoro. nemusíš jej to vmietnuť takto medzi oči, hlavne keď teraz hľadá radu a povzbudenie. každý možno bol v podobnej situácii, že niečo neriešil, z rôznych dôvodov

katusskaa
10. jún 2023

tak to je super, že ťa budú ihneď riešiť a že nemusíš ešte čakať ktovie ako dlho. do pondelka to nejako musíš vydržať psychicky. verím, že si nervózna. všetko ti vysvetlia, určite. isto aj iné doplňujúce vyšetrenia budú robiť a dodiagnostikujú, čo to vlastne je. držím palce.

luccija
10. jún 2023

Keď na prijem to neznamená, ze hneď aj zákrok budú robiť?Predoperačné majú myslím trvácnosť 7 dní pred OP.Ked si imobilna muselo sa Ti zle sedieť nie?

autor
10. jún 2023

@luccija Bála som sa veľmi, no teraz sa bojím o to viac... stále myslím, že isto je to rakovina, že umieram alebo čo... už mesiac mám krv v moči, samé ATB mi dávajú bolesti bokov a brucha ale čo ak je to z nejakých metastáz alebo neviem... hocičo mi behá po rozume, aj lieky som si dala na ukľudnenie, no len revem a nič iné.

luccija
10. jún 2023

Nemá význam si teraz robiť katastrofické scenáre.Ukaze to až histologia.Na prevenciu si chodila?

autor
10. jún 2023

@luccija k všeobecnej áno, krvi mám OK, nemám tam nič až tak zvýšené, ak niečo, tak veľmi mierne.

autor
10. jún 2023

Ale tak ja už pred operáciou si dám všetko do poriadku, ak by náhodou som sa nevrátila.....

koniarova
10. jún 2023

Je dobré,že sa to bude riešiť tak rýchlo. Už sa len nastaviť,že treba vydržať. A veriť,že výsledky budú dobré. Ja viem,že to nie je ľahké. Veľmi držím palce. ❤️

slavomira236
10. jún 2023

Povedal domtir ze je to nador? Tam sa zvykne robit absces. Nie je to to? Boli ta to? Nestresuj ..

luccija
10. jún 2023

Tak dobre, že aspoň na prevenciu si chodila to si to už mohla ukázať lekarke:(
Bude to dobre iné si nepripustaj

euka210
10. jún 2023

Prinajhorsom to bude nador...ale vyberu, daju chemo a mozes zit veselo dalej xx rokov.
Svokra ma 6cm na plucach neoperovatelny +metastazy v kosti uz asi 10r a stale zije a funguje v dome, okolo zvierat, ma 65r. Odporucam kozie mlieko...mozno to ju fakt drzi.

autor
10. jún 2023

@koniarova Ďakujem...

@slavomira236 Áno, že je to tumor... čo je vlastne nádor....

autor
10. jún 2023

@euka210 Nádor to je..... snáď to bude ok, najlepšie ak by bol nezhubný no ak bude, tak budem bojovať, i keď ... aj teraz sa opúšťam...

karolina04
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
1andrea111
10. jún 2023

Lekári často vedia už v začiatkoch vyšetrení, ak povedal že si myslí že je nezhubný, to je dobrá správa. Keby sa mu niečo nepozdávalo, tak by to nepovedal. Držím palce.

dilino
10. jún 2023

rakovina neznamena hned smrť aj ked je viac takých ktorý zomreli ale sú aj taký čo žiju moja kamarátka mala nador na prsníku a žije už 22 rok.Má všetko v poriadku.Aj známy má nádor na pľúcach a žije už 15 rokov.Nesmieš si pripušťať nič zlé.Normálne sa zobudiš uvidiš čo bude dalej.Nerob paniku nôžno to bude nakoniec aj nezhubne.Držim palce.Všetko bude dobre neopušťasj sa psychika pri tom je veľmi dôležita.

autor
11. jún 2023

@1andrea111 No najskôr povedal, potom som sa ho opýtala, či môže byť zhubný a povedal že môže.
@dilino Hádam hej,,,, no tento rok sa udialo veľa v rodine, známej mužovi diagnostikovali rakovinu a do pol roka zomrel.

mamina7070
11. jún 2023

ako tumor sa oznacunu aj cysty vypukle znamienka abscesz a pod netreba hned rieist ze sa nevratis a take veci

autor
12. jún 2023

@mamina7070 On povedal že je to tumor a jedine v celkovej narkóze operovať.... no, som hlúpa poriadne, neviem.... asi som nejak furt myslela že mi na to niečo pomôže.

luccija
12. jún 2023

Takže dnes či kedy si bola na odbery?ozvi sa potom myslela som na teba

autor
12. jún 2023

@luccija Ďakujem, v stredu idem na konzultáciu, nedalo sa skôr, lebo zajtra ma čaká vyšetrenie kvôli zápalu moč. ciest.

banderaska29
12. jún 2023

pozri, zatial si nerob žiadne zavery, lebo to je zbyročne... zistilo sa čo to je, to je podstatne ! bud rada že sa na to prišlo. nemusí to mat žiaden suvis s krvou v moči, hovoriš že mas zapal moč,. ciest tak ta krv je z toho.

prijmi to tak, ako to je a upokoj svoju dušu tym, že to je určite nezhubne. sustred sa iba na to pozitivne. viem ako hrozne ti je, velmi ta obijmam a cítim s tebou.. hlavne pokoj

autor
12. jún 2023

@banderaska29 Ďakujem ti, veľmi si Vážim tvoje slová ❤