3 týždne silná bolesť hrdla

mamadcery
20. máj 2024

Ahojte uz 3tyzdne mm silnu bolest hrdla ledva prehĺtam v noci mam dusivy kasel silny .. nic nezaberá uzivala som atb suprax a klacid a nic mi to nepomohlo najhorsie to je vecer cez den sa to da vydrzat ale ta bolest je neskutočná … v mojom okoli boli vsetci chory s takou bolesťou no po tyzdni sa im ulavilo ja uz mam pocit ze ma to nikdy neprejde . Ked pozriem do hrdla mam ho cele cervene na mandliach hnis nemam ale ako keby som tam mala take male cervenu Hrčka v celom hrdle .. stretli ste sa stym niekto?

xsuzannex
20. máj 2024

Pravdepodobne hnisava angina, na to je najlepsi penicilin. Treba ale urobit komplet vytery hrdlo a nos.. ja som takto tiez mala, napokon vyter ukazal masivneho streptokoka v hrdle, dr mi dala penicilinove atb a uz po dvoch tabletkách som citila ulavu .

evaachesa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evaachesa
20. máj 2024

@mamadcery robili ti aj výtery?

ivana3111
21. máj 2024

@mamadcery robili ti aj crp ,či je to vôbec bakteriálne? Môže to byť kľudne aj mononukleoza alebo covid ... ja som mala pri oboch takúto nehoráznu bolest hrdla a nízke crp.

mamadcery
autor
21. máj 2024
mamadcery
autor
21. máj 2024

@ivana3111 crp som mala 13

evaachesa
21. máj 2024

@mamadcery tak si zbehni dať urobiť výtery

luga_luga
21. máj 2024

mala som to takto po poslednom covide

tinka_1807
21. máj 2024

@mamadcery Hmm, môže to byť angína, aj keď mňa najdlhšie bolelo hrdlo asi 2 týždne (bez ATB). Ale toto mi trochu pripomína aj mononukleózu. Nie si aj extrémne unavená? Sestra mala mononukleózu a presne bolesť hrdla bola cena na nevydržanie a to dlho. Tiež sa sťažovala, že nemôže ani prehĺtať pomaly. K tomu ona mala ešte extrémnu únavu. V najhoršom období bola schopná spat aj 18 hodín z dňa. Nie kazdy to má ale také extrémne ... No tá bolesť hrdla je zvláštna.