icon

38 ročný manžel má rakovinu žalúdka

natalka1608
19. máj 2016

moj manzel ma v 38 rokoch zdiagnostikovanu rakovinu zaludka..jeho lekar mu urcil liecbu, chce mu cely zaludok vyoperovat a manzelovi tím padom hrozi vyvod. no nie sme si uplne isty, ci je spravna tato moznost, respektive jedina moznost ci to je....lekar nikdy na nas poriadne cas, rozprava s nami ako kebi sme vystudovali medicinu. viete mi poradit kde ziskat radu od ineho lekara...alebo ako postupovat. uz som guglila na internete...hladam cestu ci to co nam odporuca je jedina moznost...mate podobnu situaciu? ako ste postupovali? dakujem

mackos
2. jan 2017

@natalka1608 ahoj ako ste natom ?

karniska
27. aug 2017

@mirunkad
Dobry den.
Citala som vas prispevok vo fore na Mk ze vasej mamine robil operaciu doktor karel kroupa..mal by operovat moju mamku v najblizsich tyzdnoch.mali by jej robit specialnu vnutrotelovu chemoterapiu..robili to aj vasej mamine?

mirunkad
27. aug 2017

@karniska Dobrý deň, áno, presne túto operáciu mamina podstúpila. Ide o veľmi náročný zákrok, veľká záťaž pre organizmus. Ak by ste chceli vedieť viac, kludne mi napíšte IP.

leaxa
25. apr 2019

@robin30 prosim Vas ako sa vola ten chirig co zachranil ockovi zivot

leaxa
25. apr 2019

Prosim Vas, nemate kontakt na p.MUDr. KAROL kroupu onkochirurga.alebo lde posobi. Naposledy bol myslim v Poprade

lucinkab
25. apr 2019

Mozem sa opytat ake to malo priznaky? Dakujem

robin30
25. apr 2019

@leaxa napisem ip

karrynka
6. júl 2022

@natalka1608 Ahoj Natálka, ako sa darí manželovi? Zujíma ma to, lebo môjho manžela čaká 19.7. operácia žalúdka z dôvodu rakoviny. Vyoperovať mu idú celý žalúdok, bohužiaľ, ale nevadí, len nech ho zachránia a nech žije 🙏

katka1981
6. júl 2022

@karrynka, drzim silno palce!!!!!!!!!!!

karrynka
7. júl 2022
nikadadadena
20. júl 2022

MUDr. Kroupa je teraz v Dolnom Kubíne.

karrynka
3. aug 2022

@katka1981 Manžel je už 15 dní po operácii, už sa zotavuje doma. Vzali mu celý žalúdok, slezinu a kus pankráca, histológia je čistá 🙂, už len poistnú chemo dostane a môžme si povedať "Dal/i sme to 👏". Prajem to každému jednému chorému človeku. UZDRAVIŤ SA!

katka1981
4. aug 2022

@karrynka, silno drzim palce. Ak ti mozem poradit, skuste potom nejaky detox. Poznam pana, kt. sa vyliecil z rakoviny pankreasa 2. stupna stavami. Lekari ho neliecili vobec, chemosku odmietol. Kazdy pol rok kuru opakuje. Telo sa musi vycistit. Nech sa minimalizuje riziko navratu. Vela zdravia vam prajem a vela energie a ked sa z toho spamatate aj po fin. stranke aj zdravotnej, poriadnu dovolenku, kde si oddychnete a date sa psychicky dokopy. Zivot je tazky a ked este tato pliaga skrizi cestu..... nech sa vam dari prajem.

karrynka
4. aug 2022

@katka1981 Ďakujem za radu. Manžel užíva šťavu z arónie, ale poustnú chemo určite absolvuje. My sme zvolili takúto cestu, už pred operáciou vzal 4 série chemo, tá nádor a jeho šírenie zastavila, ešte vezme pooperačnú a verím, že to bude v poriadku. Zatiaľ teda je 🙏. Učí sa novému stravovaniu, ja novému vareniu.

karrynka
4. aug 2022

@natalka1608 Ako sa darí manžovi?

katka1981
4. aug 2022

@karrynka , ja si nedovolim nikoho odhovarat od liecby. Len radim potom na ocistenie stavy. Ta chemoska narobi kopec zla a to ho da dokopy. Nemoze mu to nijako ublizit. Ked aj nie hned, ked sa bude na to citit. Drzim silno palce!!!!!!!!!!! A mozem sa spytat ako sa teraz stravuje? emu ide zrejme vsetka strava rovno do tenkeho creva? Inak aronia dokaze vyviazat tazke kovy, to je zazrak. Moja maminka ma choru krv, otec kvoli nej pestuje aj aroniu aj kopec ineho drobneho ovocia.

karrynka
6. aug 2022

@katka1981 Naozaj ďakujem za rady. Manžel má teraz na pažerák našité tenké črevo, takže potrava mu ide rovno do tenkého čreva a odtiaľ do hrubého. Týždeň je už na strave, takej kašovitejšej ale skúšame už aj tuhšie jedlá a zatiaľ mu to všetko funguje. Myslím, že na to, že je 18 dní od tak vážneho zákroku, je na tom veľmi dobre. Po operácii schudol len 5kg včetne žalúdka, sleziny a kusu pankráca, ktoré mu pri operácii vybrali. Verím, že to bude dobré aj ďalej a ďakujem za podporu a rady ❤

katka1981
11. aug 2022

@karrynka, velmi drzim palce

karrynka
11. aug 2022
ivana9876
8. nov 2022

@robin30 prosim Vas mate kontakt na MUDr.Karel Kroupa?... ak ano mohli by ste mi ho poslat na iikaa@centrum.sk....dakujem

lucianak
8. nov 2022

Nemusi mat ziadny vyvod. Lekar, u ktoreho som.pracovala mal tiez tuto dg. Vybrali mu cely zaludok, vyvod nema. Akurat nemoze jest nejake potraviny, inak normalne funguje.
Drzim mu velmi palce, budte silni obaja. A manzelovi aj vela zdravia.

nikadadadena
18. nov 2022

@ivana9876 - zavolajte do nemocnice v Dolnom Kubine cez pracovný deň, tam Vás prepoja.

jozef987
5. jan 2023

@karrynka , dobry deň, chcel by som poprosiť o viac info ako sa spojit doktorom Kroupom, vzhľadom na to, že manželke diagnostikovali nador na žalúdku,

jozef987
8. jan 2023

@karrynka , chcel by som sa tiež dostať s manželkou k tomu pánovi doktorovi.

karrynka
6. jún 2023

@jozef987 Ku ktorému? Už asi odpisujem neskoro, dúfam, že manaželka sa už lieči, resp.už by mohla byť aj "vyliečená".

indza1
16. sep 2023

@mirunkad Dobry den. Docitala som sa,ze vasa mamina absolvovala Hipec operaciu,ktoru jej robil Mudr Kroupa. Mna to mozno tiez caka,napisala by ste mi viac. Bola by som vam velmi vdacna. Dakujem

vierka1603
7. feb 2024

Dobrý deň všetci... 😘 Som pol roka po operácii. Pre zhubný nádor zalúdka mi celý žaludok vybrali. Z histológie prišli výsledky: v jednej uzlinke
jedna metastáza. Nasledovala liečba. Pol roka som brala chemo. Po Vianociach som ju dobrala. V marci ma čaká prvá dôležitá kontrola. Čaká ma CT celého tela, 2 dni neskôr magnetická rezonancia brucha. Verím a modlím sa aby to dobre dopadlo. Ako ste na tom vy a vaši najbližší s týmto problémom. Ďakujem za každú odpoveď. 😘😘😘

karrynka
8. feb 2024

@vierka1603 Dobrý deň, Vierka. Môj manžel je našťastie v poriadku, práve v utorok bol na kontrolných krvných testoch, tie má v poriadku, má sa objednať na kontrolné CT, veríme, že aj to bude v poriadku. Ako sa cítite Vy? Koľko chemo ste po operácii zvládla? manžel zvládol len jednu pooperačnú, rozhodol sa ďalšie nedať, pretože mal pocit, že to fyzicky nedá. Chudol zo dňa na deň, zo 79kg išiel na 59kg. Ja verím, že Vaše výsledky budú tiež už v poriadku a budete sa už len zotavovať? Ako ste sa naučila a prispôsobila žitiu bez žalúdka? Môžete papať už všetko?

vierka1603
8. feb 2024

@karrynka Ahoj 🙂 Ja som mala po operácii 8 cyklov chemo. Infúzia, 2 týždne lieky, týždeň pauza na zotavenie. A takto 8 krát. Predoperacnú chemo som odmietla, operovali na v Poprade. Čas po operácii bol náročný, jedlo mi zastavovalo v pažeráku, nie a nie zísť dole, aj teraz ked sa pozabudnem a nepožujem poriadne tak mám problém. Z chuti sa nenapijem, musím len po dúškoch. Ale jem všetko, kyslá polievka mi škodí, mávam po nej bolesti, kŕče. Akurát by som povedala, že by som mala zdravšie jesť, lebo naozaj jem všetko aj všeliaké mastnejšie a vyprážané jedlá. Bojím sa či si nepoškodím tenké črevo. Len ja som bola dobrý papkáč a aj teraz mi chutí. Schudla som počas chemo 16 kíl, no 3 som už nabrala. Cítim sa fajn, len ten pocit... pri každej drobnosti, bolesti, zmene na tele ma už napadajú zlé myšlienky ☹ Teším sa že je manžel v poriadku. Ani ja som nechcela chemo, no strach bol silnejší ak ja. Pre tú jednu metastázu som nechcela riskovať. Manžel nemal metastázy? Pozdravujem ho a držím palce... 🙏 ❤

karrynka
8. feb 2024

@vierka1603 No tak to ma teší, to si naozaj v dobrej forme. Držím palce ďalej. Manžel mal hlavne predoperačnú chemo, 4 cykli, veľmi agresívnej chemo, ale zabrala mu, nádor zosušila a žalúdok išiel von. V júli budú dva roky, čo ho operovali, OÚ v BA. Tiež sa nestravuje zdravo, je úplne všetko, klobásu, kačicu, segedín...no proste úplne všetko ako predtým, len má problém s pribratím. Zatiaľ pribral iba 3-4 kg. Má nejakých 63kg. Tiež, keď rýchlo, veľa a dobre nepožuje jedlo, tiež mu postojí v pažeráku a musí ho vydáviť, Kŕče tiež máva, často. V tom mu pomáha ľahnúť si cca na 20 min. na brucho. On je na invalidnom dôchodku, je ešte aj cukrovkár.Tiež sa vždy bojí, keď sa blíži kontrola, aj keď ho niečo zabolí, ale úplne ho chápem. Ty si už ako dlho po operácii? Ako sa Ti nádor prejavil?