icon

38 ročný manžel má rakovinu žalúdka

natalka1608
19. máj 2016

moj manzel ma v 38 rokoch zdiagnostikovanu rakovinu zaludka..jeho lekar mu urcil liecbu, chce mu cely zaludok vyoperovat a manzelovi tím padom hrozi vyvod. no nie sme si uplne isty, ci je spravna tato moznost, respektive jedina moznost ci to je....lekar nikdy na nas poriadne cas, rozprava s nami ako kebi sme vystudovali medicinu. viete mi poradit kde ziskat radu od ineho lekara...alebo ako postupovat. uz som guglila na internete...hladam cestu ci to co nam odporuca je jedina moznost...mate podobnu situaciu? ako ste postupovali? dakujem

zupap
25. máj 2016

@monikaparson úplne vnímam a vnímala som to rovnako...este aj tu kamarátku som takto mala :( ja som ochorela v 37...odmietnuť klasickú liečbu je podla mňa brutálny hazard a loteria , hlavne ak su v hre aj deti..Ja si nič iné neprajem,len byť tu pre ne co najdlhšie.

8291
25. máj 2016

@oculik no rakovina je veľmi nevyspytateľná 😞,moja mamina mala tiež onko.och.včas zdiagnostikovane,odoperovane,histologicky jej vyšiel karcinóm,,najlepší"z najhoršieho,podstupila liečbu,no a po pol roku sa to nejak zvrhlo,co nikto nečakal,na Slovensku bola prvá s takou komplikaciou, konzultovala sa ČR a Vieden,tiež nechapali,nezažili...No a nakoniec je prvá pacientka v strednej Európe,ktorá zomrela na tento typ,v takom diagnostickom štadiu,s ,,dobrou"histologiou,hlavne v takom veku,mala 57.rokov.

maminecka2
25. máj 2016

@tslobik Jasne ze viera je velmi dolezita, ale urcite chemicke latky ucinkuju ci chceme alebo nie a to je dokonca aj dokazany fakt, samozrejme pri dobrom psychickom rozpolozeni ide vsetko lepsie, ale zrovna rakovina ma casto obrovsku silu a valcuje aj ludsku psychiku a vtedy sa musime spoliehat hlavne na ucinky overenyh lieciv.
No a k tomu ostatnemu- tu uz sa pohybujeme na tenkom lade, ja som tiez fanusik niektorych konspiracnych teorii, ale toto uz je pre mna silna kava, kazdy moze verit v to svoje- ja teda osobne verim v Boha, ale aj v to, ze ludia su ako rasa dobri, chcu dobro a kazdy sa snazi o to pricinit podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia (samozrejme teraz neriesim kriminalnikov a pod.). A tym padom verim ze to co nam medicina ponuka je momentalne to top, inak by som nevedela kazdy vecer zaspavat a rano vstat a ist do prace. Ja verim ze zit a robit dobro ma zmysel (ci uz na urovni jednotlivca, rodiny, spolocnosti) a to je aj zmysel preco tu sme. Mozno som naivna ale dufam ze mi to nikto nevezme.

tslobik
25. máj 2016

@maminecka2 je to celé zložité.....Ja od istej doby som skeptická k liečbe klasickými liekmi (samozrejme len v mojom prípade, mám na mysli teraz seba). Môj zdrav. stav sa stále zhoršoval....až som liečbu liekmi vzdala. Až potom sa to obrátilo k dobrému a odvtedy nemám problémy.

maminecka2
25. máj 2016

@tslobik Jasne, aj take sa stava, kazdy reaguje inak, treba hladat iny smer, pri mnohych dg. je moznych viac postupov, nie kazdemu sadne vsetko. Alebo moze byt aj zle stanovena dg., treba patrat, niekedy zial aj zmenit lekara. Ak nemas doveru k lekarovi tiez je to zle. Clovek je velmi zlozity "mechanizmus" , kazdy je individualny, niekomu nesadne to co vacsine.

8291
25. máj 2016

@tslobik tvoje problémy boli z onko.ochorenia?odmietla si liecbu a onko.lieky?máš sa teraz dobre?koľko rokov sa máš dobre? Ako minimálne 5.rokov tak klobúk dole,potom máš môj obdiv a som v šoku,lebo za 13.rokov praxe som sa nestretla s pacientom,ktorý prežil onkologicke ochorenie na alternatívnej liečbe,ano umierajú aj po chemo a rádio.terapii ale mnoho z nich prežije aj 20-30 rokov a zomrú buď na recidivu alebo infarkt,ncmp,.....

tslobik
25. máj 2016

@8291 Nie, nemala som onkolog. ochorenie.

buckeye
26. máj 2016

@tslobik och tiero konspiracie ako sa da liecit rakovina, ale farmafirmy maju ten jeden jediny liek zazracny skryty v suflicku "zboznujem", na ktory ttp ten liek akoze je? Lebo nadorovych ochoreni je viac ako 200 druhov a kazdy jeden je este iny od pacienta k pacientovi koli genetickemu pozadiu, niekomu zabere zakladny blby 5-FU a niekto iny ma vdaka silnym tranporterom prirodzenu rezistenciu, keby to bolo take lahke ako si to laici predstavuju, tak ja sa nemam v labaku s cim paplat

monikaparson
26. máj 2016

@oculik dakujem,uz je to za mnou. Mne to podchytili skoro,takze tam to bolo dobre. Behom mesiaca mi zacala liecba.

monikaparson
26. máj 2016

@zupap ja som bola mlada baba, ziadne zavazky, bolo to jednoduchsie, ale tiez ma napadlo, neliecit sa 😀 teraz je mi to az smiesne

oculik
27. máj 2016

@8291 to mi je strasne ľúto😥

katka1981
27. máj 2016

@jamika27, za tento nazor si precitas tolko kritiky ze az, ale suhlasim s tebou

katka1981
27. máj 2016

@norulakp, mozes mi napisat aku liecbu absolvoval? Mal chemosku, ozarovanie? Ako ho liecili? Cisto iba operacia alebo co este? Dakujem.

katka1981
27. máj 2016

@natalka1608, drzim velmi palce, aby sa uzdravil, prajem vela sil

gita17
27. máj 2016

@tslobik a uz si videla sliepku, kacku, zajaca, kravu, ovcu s nadorom? Prosim ta, radsej nic nepis ako hluposti o tom, ze koza nikdy nedostane rakovinu.

tslobik
28. máj 2016

@gita17 budeš sa čudovať ale videla....A v rodine máme dvoch MVDr. s dlhoročnou praxou. O kozách si asi neveľa v živote nenaštudovala.....predpokladám.

tslobik
28. máj 2016

@gita17 a prečo lekár mojej známej s onkolog. ochorením odporúčal zaobstarať si kozu a piť mlieko? Ďalšia známa chovateľka dodáva mlieko na detskú onkologiu.....Ked o tom nič nevieš, tak tu na mna neútoč.

tslobik
28. máj 2016

A ak niekto verí výlučne chémií......je to každého osobná vec....Aj tak sa tieto ochorenia rapídne rožširujú mimo iného aj vďaka nášmu dokonale prechemizovanému svetu.

mijo53
28. máj 2016

@gita17 poviem svoj názor, kačku, zajaca, ovcu som nevidela, ale domáca sliepka mala napr. pečeň buď úplne takú rozdrobenú, nie tuhu a farebne, takú do žltá, ani sme ju nejedli, možno to bola rakovina pečene. U kúpenej to nezistíme, lebo malo sa predávajú s drobami a už sú vyčistené a kravu som tiež videla močiť na červeno, to mohla byť rakovina obličiek alebo močového mechúra, išla rovno na utratenie

bluff
28. máj 2016

@tslobik prosím ťa prestaň tu vypisovať hluposti o kozach. Pokiaľ nemáš čo múdre povedať radšej bud ticho.

bluff
28. máj 2016

@natalka1608 je mi to luto a drzim vam palce pri prekonavani tejto tazkej liecby.
Budes teraz dostavat kopec "mudrych" rad od ludi, co si precitaju castokrat vymysleny zavadzajuci clanok z nedoveryhodnych stranok. Musis sa naucit tieto rady filtrovat.
Ziadnu dietu tvojmu muzovi neordinujte, on musi byt co najsilnejsi a nie vychudnuty. Upravte mu stravu podla oporucania onkologickeho dietologa a vasho lekara.
Neodmietajte liecbu, lebo stratite cas a tu ide o zivot. Je dolezite doverovat lekarom, ale aj dat na vlastny usudok. Ked ste si s niecim nie isti, alebo sa vam nieco nezda, overte si postup liecby u dalsieho lekara a nedajte sa odbit. Nastoj na vysvetleniach, na odpovediach na vase otazky. A vsetko rieste spolocne pred manzelom. Vela sil!

janka279
28. máj 2016

@gita17
@bluff baby, vraj koza je naozaj jedine zviera zo zivocisnej rise, u ktoreho nebola zistena rakovina. Nedavno to bola otazka v Co ja viem. Zaujalo ma to.

bluff
28. máj 2016

Kozy maju rakovinu. Vygooglite si to.
Kozie mlieko je zdrave, kludne ho moze pit. Rakovinu mu vsak nevylieci. Radit niekomu odmietnut chemoterapiu a dufat ze kozie mlieko ho vylieci, to sem proste nepatri!

janka279
29. máj 2016

@bluff ja som iba napisala fakt o koze, ktory bol prezentovany v televizii. Nic viac, nic menej. Nikomu som neradila, aby rakovinu liecil kozim mliekom.

tslobik
29. máj 2016

@bluff ja to nikomu neradím, radšej dobre čítaj. Písala som, že ak niekto verí, že mu to dlhodobo pomôže v poriadku. Môj otec má tiež rakovinu, je v nemocnici. Človek má podstúpiť to, čomu verí. A ja nehovorím, že rakovina sa lieči kozím mliekom. Píšem, že je to veľmi prospešné pri tejto diagnoze. Tak láskavo dobre čítaj, ak chceš na mna reagovať.

tslobik
29. máj 2016

@bluff A kozy rakovinu nemajú. Si snáď MVDr.????? Ak si to neštudovala, tak sa tu k tomu nevyjadruj

tslobik
29. máj 2016

@bluff A moja zlatá,......v mojej rodine mám dosť ľudí s touto dg. nie je vylúčené, že to postihne aj mňa......takže si nedovolím písať hlúposti, ak ide o zdravie a život mojich najbližších. Ja tu nikoho na nič nenavádzam, píšem len môj názor.....a to čomu verím a čo pomohlo ľudom v mojom okolí. Preboha, veď každému prajem vyliečenie......nech to je pomocou čohokoľvek.

tslobik
29. máj 2016

A lekári nie sú Bohovia......inak by nebolo toľko sťažností na úrad pre dohľad nad zdr. starostl. Každú chvíľu niečo pokašlú. Nájsť ozaj dobrého lekára otvoreného viacerým dimenziám problému je pomenej bohužial. Tých, čo sa venujú celostnej medicíne je ako šafranu. A pri liečení akéhokoľvek ochorenia sa treba zamerať na celého človeka, nie len na chorý orgán. Píšem len svoj názor, tak neočakávam bombardovanie za "nezmyselné informácie"

alicka850
29. máj 2016

Na tvojom mieste by som sa pytala a pytala. Preco treba cely zaludok, ci existuje nejaka ina moznost atd. Niekedy lekar ked pacientovi nieco povie a ten sa neopyta nemoze vediet,ze tomu nerozumie alebo chce viac info.Ak mas pocit,ze tomu lekarovi nedoverujes, mas moznost najst si ineho. Zalezi od pokrocilosti ochorenia, ja som sa stretavala u pacientov s ciastocnou resekciou zaludka, vacsinou ak bolo mozne,volili zachovne operacie. Urcite to stoji za to poradit sa s inym chirurgom/onkologom v takejto situacii. Hlavne netreba podlahnut znechuteniu z jedneho lekara a nenechat sa ovplyvnit "alternativou".

alicka850
29. máj 2016

@tslobik ano s tymi staznostami mas pravdu.Je ich naozaj vela. Ale nielen preto,ze lekari nieco "pokaslu", co sa moze stat /neverim ze umyselne/, ale najma preto,ze ludia maju pocit,ze za kazde ochorenie,smrt musi byt niekto zodpovedny. A kto je po ruke? Lekar. Svedci o tom aj fakt,kolko tych staznosti je neopodstatnenych.