3x očkovaná osoba a AG test
Dobry večer. Osoba ktorá je 3x zaockovana a potrebuje ist ku zubárovi a ten od pacientov pýta AG test. Ma takáto osoba nárok na bezplatný AG test ? Nie je to divne ze plne ockovana osoba ma ist vôbec na testovanie? A este zan platit 12€? Týka sa to dôchodcu.
a nemate u vas tie testy za 5e?
@janai1 ale to je strašne a hlavne pre dôchodcov co casto potrebuju návštevit lekárov. Ked si ma zakaždým platit test ani finančnej situácii to neprospeje ☹ vďaka za odpoved
No to sa poďakuj našej úžasnej vláde 😉lekár asi vie, že očkovaný neznamená zdravý
nie u kazdeho dr as riesi test, ale tak zubar je dost "specificka zalezitost", je to pochopitelne...
Ďakujem za reakcie.
Treba sa spýtať lekára, neviem ako u zubára ale moja obvodná tiež vyžaduje, ale chodí sa na AG s jej výmenným lístkom, vtedy prepláca test poisťovňa. Skúste sa na toto spýtať
Je to divne, informovala som sa na min.zdrav. ci by nebolo vhodné dat očkovaným bezplatný test ( proti samotnému testu pred návštevou dr nemám nic), ich odpoveď bola, že si treba vyhľadať kde je test za 5 € 🙄. Samozrejme aj 5 € je dosť, keď je to viackrát do mesiaca, plus, čo návšteva dr, to 10ky eur v lekárni.
som 3x ockovana a chodim na testy aj dnes som bola , napriek tomu ze to odo mna hematologicka neziadala
aj plne ockovana osoba sa moze nakazit, aj virus sirit, zubar znasa to riziko neporovnatelne vyssie, takze ten test je uplne logicky. a neviem, odkial si, ale v kazdom vacsom meste sa najdu testovacie miesta, kde antigeny robia za 5€
Nie nema. Riesila som to iste.
Osobne som sa a tým nestretla. Ale sesternica chodí k zubárovi a ten vyžaduje test. V jeho ordinácii 🤣. Skús zistiť, či test nerobí niekto z jeho známych 😉
Aj moj dr. ziada Ag test od ockovanych a Pcr od neockovanych
Aj ja som zaočkovaná a zubárka odo mňa vyžaduje AG test. Zájdem predtým k nej po výmenný lístok, odovzdám ho v MOMke a neplatím nič 🙂
Ja som bola teraz u zubára a u nás má OTP režim - musela som sa preukázať. Takže asi záleží od lekára, určite to nie je plošne.
dobre ešte raz lebo poniektorí očkovaní to stále nepochopili- to že si očkovaná neznamená že teba bude korona automaticky obchádzať. môžeš sa veselo nakaziť, k tomu o tom vôbec ale že vôbec nemusíš vedieť. prídeš ku zubárovi s vedomím "veď som očkovaná" a máš kovid o ktorom vôbec nevieš, zubár Ťa vyšetrí a ty ho nakazíš. takže nie vôbec to nie je divné že očkovaná osoba má ísť na testovanie. Očkovanie Ťa chráni pred nemocnicou v prípade nákazy, teoreticky by malo aj pred nákazou ale okolo mňa je toľko pozitívnych očkovaných že amen.

Nemá... Ani keby nebol zaočkovaný nemá nárok na bezplatný 😉