icon

3x očkovaná osoba a AG test

29. nov 2021

Dobry večer. Osoba ktorá je 3x zaockovana a potrebuje ist ku zubárovi a ten od pacientov pýta AG test. Ma takáto osoba nárok na bezplatný AG test ? Nie je to divne ze plne ockovana osoba ma ist vôbec na testovanie? A este zan platit 12€? Týka sa to dôchodcu.

janai1
29. nov 2021

Nemá... Ani keby nebol zaočkovaný nemá nárok na bezplatný 😉

dzina007
29. nov 2021

a nemate u vas tie testy za 5e?

autor
29. nov 2021

@janai1 ale to je strašne a hlavne pre dôchodcov co casto potrebuju návštevit lekárov. Ked si ma zakaždým platit test ani finančnej situácii to neprospeje ☹ vďaka za odpoved

poopsie
29. nov 2021

No to sa poďakuj našej úžasnej vláde 😉lekár asi vie, že očkovaný neznamená zdravý

simca06022011
29. nov 2021

nie u kazdeho dr as riesi test, ale tak zubar je dost "specificka zalezitost", je to pochopitelne...

autor
29. nov 2021

Ďakujem za reakcie.

tehotna40
29. nov 2021

Treba sa spýtať lekára, neviem ako u zubára ale moja obvodná tiež vyžaduje, ale chodí sa na AG s jej výmenným lístkom, vtedy prepláca test poisťovňa. Skúste sa na toto spýtať

kingstonka
29. nov 2021

Je to divne, informovala som sa na min.zdrav. ci by nebolo vhodné dat očkovaným bezplatný test ( proti samotnému testu pred návštevou dr nemám nic), ich odpoveď bola, že si treba vyhľadať kde je test za 5 € 🙄. Samozrejme aj 5 € je dosť, keď je to viackrát do mesiaca, plus, čo návšteva dr, to 10ky eur v lekárni.

nika82
29. nov 2021

som 3x ockovana a chodim na testy aj dnes som bola , napriek tomu ze to odo mna hematologicka neziadala

matkahelka
29. nov 2021

aj plne ockovana osoba sa moze nakazit, aj virus sirit, zubar znasa to riziko neporovnatelne vyssie, takze ten test je uplne logicky. a neviem, odkial si, ale v kazdom vacsom meste sa najdu testovacie miesta, kde antigeny robia za 5€

kika831
29. nov 2021

Nie nema. Riesila som to iste.

tetapetra
29. nov 2021

Osobne som sa a tým nestretla. Ale sesternica chodí k zubárovi a ten vyžaduje test. V jeho ordinácii 🤣. Skús zistiť, či test nerobí niekto z jeho známych 😉

janedoe
29. nov 2021

Aj moj dr. ziada Ag test od ockovanych a Pcr od neockovanych

lucik90
29. nov 2021

Aj ja som zaočkovaná a zubárka odo mňa vyžaduje AG test. Zájdem predtým k nej po výmenný lístok, odovzdám ho v MOMke a neplatím nič 🙂

lilianka28
30. nov 2021

Ja som bola teraz u zubára a u nás má OTP režim - musela som sa preukázať. Takže asi záleží od lekára, určite to nie je plošne.

banderaska29
30. nov 2021

dobre ešte raz lebo poniektorí očkovaní to stále nepochopili- to že si očkovaná neznamená že teba bude korona automaticky obchádzať. môžeš sa veselo nakaziť, k tomu o tom vôbec ale že vôbec nemusíš vedieť. prídeš ku zubárovi s vedomím "veď som očkovaná" a máš kovid o ktorom vôbec nevieš, zubár Ťa vyšetrí a ty ho nakazíš. takže nie vôbec to nie je divné že očkovaná osoba má ísť na testovanie. Očkovanie Ťa chráni pred nemocnicou v prípade nákazy, teoreticky by malo aj pred nákazou ale okolo mňa je toľko pozitívnych očkovaných že amen.

maja2039
9. jan 2022

@kika831 👎