Absces - operácia
Ahojte, pravdepodobne sa mi spravil absces medzi zadkom a pisulou. Citala som rozne diskusie, tak asi nejlepsie bude, dat to uplne vyoperovat. Vie mi niekto na to odporucit dobreho lekara, najlepsie vychodne slovensko, dakujem
@simca99 cítim jemne pichanie vtom mieste a začína sa to nafukovat ako by
@simca99 ahoj.vidim že sa to riesilo pred mesiacom ale chcem sa spýtať ako ste natom? Ja mám presne ten isty problem už 5x mi to rezali na chirurgii mala som to na tom istom mieste ako pisete a twraztv sobotu sa mi to vrátilo zase 😔 ráno idem opäť na chirurgiu aj keď mi doktorka povedala že donekonečna mi to rezať nemoze.
@simaa111 ahoj a akože čo stým iné robiť?
@miskachrumka ahoj v utorok mi to zase prerezala.mam skúsiť vymeniť žiletky za strojček tak neviem uvidíme
@simaa111 mne vyberali zaživa aj tu fistulu (tabletu ) vnútri.. to bol des
@miskachrumka to ste mali až v takom štádiu? A odvtedy už mate pokoj?
@simaa111 tak v každom je ževraj fistula a tá keď sa nevyreze tak sa to opakuje už vyše roka mám pokoj
@pastacka môžem otázka
@michal0000 ano
Čítaj ak chceš vedieť ako vyliečiť kožné abscesy!
Ahojte žienky a všetci čo bojujete s abscesom. U mňa tento boj začal asi rok a pol - 2, dozadu, kedy som si 1. krát našla malú guličku pod kožou na slabinách. Tá sa začala zväčšovať a nakoniec bolela až tak že som ledva chodila. Hybaj na urgent, odtiaľ ma poslali preč, že to nieje urgentný prípad, že si mám ešte 2 dní počkať na objednaný termín na chirurgickej ambulancii. Prišiel deň D, to som nevedela čo sa ešte ide diať. Lekár to popozeral, oznámil mi že to mám zapálené a že to ideme rezať. Akože kričala a plakala som ako malé decko tak, že keď som vyšla z ambulancie tak sa priateľ, kt. ma čakal v čakárni spýtal sestričky že čo mi tam robili akože?!? Ledva som vôbec po zákroku prešla do auta... aby som dodala, pán doktor povedal že keď to je takto zapálené že umŕtvenie mi nepomôže, tým pádom mi ani nepichol nič na bolesť a celé som si to pretrpela. Rana 3x3cm, hlboká 2,5cm , celý hnis mi vyškriabal z rany, zaviedol drenáž a o 2 dni na opäť na ambulanciu na preväz. Preväz bolel skoro rovnako ako samotný zákrok, tak som sa zase vyrevala. Takto som chodila na preväzy každý 2.-3. deň po dobu 2 týždňov, ďalšie 2 týždne preväzy doma... takže mesiac PN. Keď už som mala polroka pokoj, absces sa objavil znovu. Opäť rovnaký postup ako pri 1. len tu som bola na urgente vo vedľajšom meste, kde mi síce pichli injekciu na umŕtvenie no opäť som to mala v takom štádiu že mi nezabrala vôbec a cítila som všetko... skalpel, reznú ranu aj výškrab hnisu. Opäť absolvovanie preväzov a PN mesiac. Povedala som si dosť, to sa musí dať aj nejak inak, že už 3. krát pod nôž nepôjdem! A tak som googlila, hľadala všetky možné alternatívy a možno asi našla tu svoju čo mi zabrala už pri ďalších 4 abscesoch a krásne som si ich sama doma preliečila. Vypíšem sem všetko čo som skúsila aj čo najviac zaberá mne. Skúšala som framykoin masť, gáfrovú masť, ichtoxyl masť, Višnevského masť. Najviac sa mi ale osvedčila Višnevského masť, kt. vám namiešajú v lekárni bez predpisu. Smrdí ale je účinná a asi do týždňa, max. 2, je schopná absces úplne rozpustiť. Treba niekoľko krát denne potierať, ja som dávala aj väčšiu vrstvu na gázu, kt. som si na noc prelepila na dané miesto. Táto masť otvára kožu, tak sa netreba zľaknúť, keď náhodou začne bolieť miesto viac, vytvára sa len otvor z kt. hnis následne za pár dní vytečie. K tejto masti mi pomohlo ešte branie antibiotík DALACIN C, kt. sú presne aj na takéto kožné abscesy, furunkle a kadečo iné... Keď z rany hnis vyriekol, potierala som masťou ešte cca 2 dni, potom vyčistila Betadine roztokom, a bud sa ranka sama zhojila alebo na zahojenie je dobré použiť aj Betadine masť, kt. kožu zas zahojí a stiahne naspäť. Chcela som sa s vami podeliť o takúto moju radu, lebo dúfam že aspoň niekomu pomôže 🙂
@tianaowells mne to robili úplne presne :( bol to horor
@tianaowells nepovedali ti z čoho sa vytvára absces
?
Dobrý deň,chcela by som sa opýtať že po operácii abcesu ako dlho budem v nemocnici?mám cukrovku a mala som to dosť zapálené a veľmi zahnisane až tak že stehno a polka zadku boli opuchnuté.Po operácii som už 4dni.Dakujem za odpoveď
ja to mám pri konečníku už my to 4 krát asi narezali a stale sa my to robí, myslela som že si mala podobne ty na inom mieste, ale dakujem
@pastacka dobrý večer chcem sa spýtať ja som mala absces medzi prirodzenim a konecnikom skôr pri konečníku nerezali vypustili vyčistili po kontrole že je to super som šla domov a pondelok kontrola ale pri sprchovaní USA mi zdá že guľka tam zrazu je strašné sa bojím že to za sbude narezavat sycala som od bolesti a strašné sa bojím či sa to stratí či je to tam znova :( je tomu 4 dní a neviem či je to opuchnuté ešte alebo čo budem vďačná

@miskachrumka ani nestras ze sa ti to vracia....toto zazivat uz viac nechcem🤯