icon

Absces sa mi hojí už dva mesiace

vladuskaa
3. jún 2022

Ahojte už som tu písala ohľadom abcesu ktorý sa mi urobil.... 20 apríla ..tento abcesu sa mi hojil skoro dwa mesiace keďže ešte sa mi stále hojí ale nemôžem tomu uveriť 😕😕 že som si na tej istej ruke a rovno pod ranou nahmatala ďalšiu hrčku pod pazuchou prosím stretol sa už niekto s takim niečím 😥😥😥😥

Absces sa mi hojí už dva mesiace
lindusss2016
28. okt 2022

@hlubik
@jesenzima damy a verim, ze v sebe mate aspon tolko chochmesu, ze sa klaudii ospravedlnite. Nielenze ste si tu z nej robili srandu, ale este ste jej tu nespravne radili, ze je to len obycajny jebak, co mohlo pre nu skoncit aj dost zle, keby vase rady pocuvala.... Takze nabuduce ak sa budete rozhorcovat nad fotkami nejakej riti, tak si na to spomente...

vladuskaa
autor
30. okt 2022

@klaudia1212 myslím si že sú to vredy ale Racej choď k lekárovi pretože takéto veci čo sa týka vredov a abcesov nieje sranda ..chvála Bohu ja mám to po sebe ale vytrpela som si fakt 🙂

klaudia1212
30. okt 2022

@vladuskaa bola som u dr a vy ste mala abces?

vladuskaa
autor
30. okt 2022

@klaudia1212 áno ja som mala abces ktorý mi rezali

klaudia1212
31. okt 2022

@vladuskaa a prosim kde ste to mali
A ako sa vam to hojilo?

vladuskaa
autor
31. okt 2022

@klaudia1212 ja som to mala pod pazuchou ja som mala veľký rez takže veľkú ranu ktorá sa mi liečila skoro 4 mesiace

klaudia1212
16. nov 2022

@lindusss2016 ahoj písali sme si ohľadne abcesu je to asi 19 dni od rezabia ranu mam pekne zrastenu ale pod rabou kde mi to rezal az po bodku kde som mala relane tu vyrazku kde to začalo asi tak 1.5cm teda od zaciatku tezu po bodku citm v nutri ked dotknem ze tam daco je ako nejala čiarka bojom sa co tam citim

lindusss2016
16. nov 2022

@klaudia1212 mne hovoril, ze tam mozem citit este nejaku hrcku, moze to byt aj vnutorna jazva, ale aj hnisavy vacok. Ak ta to neboli, nemas to cervene, zapalene, tak to bude asi len zradtene tkanivo

klaudia1212
16. nov 2022

@lindusss2016 mam to taketo myalia ze je to pohode
Kusok od tej ciarky vidis aj bodku kde bol ten pupacik co som sppominala ze od rezu tam to citim k bodke
@lindusss2016

lindusss2016
16. nov 2022

@klaudia1212 no tazko povedat z fotky. Boli ta to?

fadama
17. nov 2022

@lindusss2016 ako to rozoznať? Obyčajnú vyrazku a nieco ine? Ja mám zrazu kopu vyrazok v predu na stehne .🤔

kacenocka2
Autor odpoveď zmazal
klaudia1212
17. nov 2022

@lindusss2016 ani nie

lindusss2016
17. nov 2022

@fadama to rozoznas lahko, ked ta uz obycajna vyrazka fakt ze boli, je na dotyk pod kozou hrcka, popripade aj zacervenane okolie, tak treba ist radsej na chirurgiu. Samozrejme kazda podkozna vyrazka jr bolava, ale absces boli o dost viac, to proste fakt boli 🤷 tvoje vyrazky nebudu pravdepodobne nic vazne. Vrelo odporucam tea tree esencialny olej (ale musi byt naozaj cisty a kvalitny)

lindusss2016
17. nov 2022

@kacenocka2 uf to nevyzera dobre, skusala si kupele v nejakom caji? Nechtik by mohol pomoct

kacenocka2
18. nov 2022

@lindusss2016 dr vravela,umyť teplou vodou a zasušovat sudokremom,alebo tekutým pudrom, krémom by len mokvalo..

lindusss2016
18. nov 2022

@kacenocka2 krem som nemala na mysli, len bylinky, repik vysusuje

kacenocka2
18. nov 2022

@lindusss2016 to len ja ako prve co ma napadlo po kreme som siahla,ialugen mi kedysi odporucili na take vredy..

fadama
19. nov 2022

@lindusss2016 tak je to také červené, ale neboli to. A mam ich viac na tom stehne. 😁

lindusss2016
19. nov 2022

@fadama aj esencialna voda by mohla pomoct, napr.salvia, popripade aspon odvar z bylin

fadama
19. nov 2022

@lindusss2016 ďakujem 😊

majicusi
11. jan 2023

@lindusss2016 dobryyy ako toto citam som hotova 😒😪 zajtra smer dr .. len sa bojim ci nejdem pozde .. mam to cca 2 mesiace .. akp obyc pupak. No od vcera to mam oko cervene .. :( bojim sa velmi teraz tej flegmony ak je to nebezpecne 😪 viete to posudit? Vdaka

lindusss2016
12. jan 2023

@majicusi dobry den, flegmona vyzera uplne inak. Dva mesiace by ste s tym nevydrzali. K dr zbehnite, lebo tazko z tej fotky nieco vycitat, ale nevyzera to nejak vazne. Ja ked najdem fotku, tak to sem pridam, to som mala zapalene cele stwhno. Opuchnute a cervene

mucha
18. feb 2023

@majicusi dobrý deň, po mojej skúsenosti už nič nenechám zájsť tak ďaleko. Na vašom mieste by som išla ku dr. Je to ešte maličké, ak to budú čistiť, nebude to tak brutálne bolieť, ako keď by to narástlo. Ja som mala vraj “neškodnú” tukovú hrčku v spodnej časti chrbta. Môj doktor povedal, že ale veď to je nič, pritom bola už dosť veľká. Aj tak som sa rozhodla, že si ju dám vytiahnuť. Kým som to zrealizovala, tak v priebehu 2 týždňov mi narástla a zapálila sa a bola som v riti. Lebo keď je to zapalene, nedajú vám umrtvenie a režú vás zaživa. To bola taká bolesť, že som plakala a to ja som celkom tvrďas a nemám nejaký nízky prah bolesti. Chodila som prvý týždeň každý deň na preväz, vždy mi to čistili a vytláčali, bol to otras a stále je. mala som drenáž, aby vytekal hnis, teraz chodím každý druhý deň a už drenáž nemám a neviem ako dlho to ešte bude trvať, teraz je to tak 16 dni. Čiže ja keď niečo takéto vidím, tak radím, nenechávajte to na poslednú chvíľu, riešte to hneď. Keby som to riešila ako tukovu hrčku (atherom) hneď keď bola v klude, mohla som si ju dať vybrať laserom alebo rezom na dermaklinike alebo na jednodňovej chirurgii a bezbolestne. Idem nájsť aj fotku aké som to mala.

mucha
18. feb 2023

@lindusss2016 super komenty, trefne, k veci a veľmi nápomocné . Ďakujem aj ja.

mucha
18. feb 2023
vladuskaa
autor
6. apr 2023

@mucha malý by ste ísť stým k lekárovi urcite

mucha
7. apr 2023

@vladuskaa áno, ako som písala v komentároch vyssie, už som sa dávno zverila do rúk sadistického chirurga, hojí sa mi to už viac než dva mesiace a stále to nie je zahojené… snáď do leta to bude 😀

vladuskaa
autor
19. máj 2023

@mucha áno ja som chodila na previazy 3 mesiace

mamina7070
22. máj 2023

@vladuskaa
@lindusss2016
kocky poradte mi mam flegmonu priemer aktualne 20 cm beriem 4 den ATB a rano som bola na cisteni (bez anestezy ta by ze nezabrala) narezane skalpelom povytlacane povyplachovane peroxidom atd dany dren zalepene a zajtra mam ist znovu na chiru (ze si mozem dat nieco od bolesti pre dalsim cistenim )
kolko sa to zvykne tak cistit ? a potim sa to uzatvara ako to sa zasije ci zrastie same ?