icon

Absolvovali ste resekciu koreňa zuba?

marfka3
15. jan 2020

Ahoj.Pred 3 mesiacmi mi zubar vyplnil kanaliky a vsetko bolo v poriadku,ale po 2 mesiavovh mi zacal tlak v hlave zo zuba.Tak mi najprv dal atb,ale nepomojli.Tak to vyvrtal a dal.vlozku a spravil ct.,ze sa mi tam rozpusta koren.Tak mi dal opat liecivu vlozku ,ale stale ma to boli uz aj pri skuse.Tak mi povedal,ze jedine resekcia korena...Pomohlo vam to ak ste to niekto absolvoval?

Strana
z2
violet3
4. dec 2022

@deginko
Ahoj. Mohla si po zakroku rozpravat? A aj dalsie dni?

deginko
5. dec 2022

@violet3 ahoj,áno rozprávať som mohla,ale veľmi opatrne.Smiat nie,lebo tam sa mi už naťahovali stehy,takže skôr také rozprávanie bez mimiky tvare

violet3
5. dec 2022

@deginko A bolesť ako dlho trvala u teba? Lebo ja už som tretí deň po, opuch ustupuje, len bolesť stále pretrváva... no dúfam, že je všetko ok... Najhoršie to je v noci, asi si to rozdráždim pri ležaní, neviem...

deginko
5. dec 2022

@violet3 opuch som mala na lici a cca do týždňa ustúpil,ale bolesť som nemala absolútne žiadnu po operácii.Ale je pravda,že pri ležani sa to viac môže natlakovat,preto by si mala radšej späť s vyvýšenom hlavou ak ťa to boli

violet3
5. dec 2022

@deginko Ok, vďaka za odpoveď. Dúfam, že všetko dobre dopadne. Ešte sa by som sa chcela spýtať, či si celých 14 dní jedla len kaše. Lebo tiež mám ísť až tak neskoro na vybratie štichov... na papieriku, čo mi dali sú len 4 dni, no neviem, či to mám riskovať

deginko
5. dec 2022

@violet3 popravde ,asi od 5 dňa som si dávala už aj niečo na zutie,ale len tak raz za deň a samozrejme na opačnej strane som jedla,inak som bola viac menej na tých kadsovitych jedlách,poprípade som si kúpila mäkký sandviciovy chlieb bez korky s maslom, nakrájala na kúsky a zapíjala cajom

violet3
17. dec 2022

@deginko ahoj. No uz som po vybrati stichov. Jedla si uz hned potom normalne? Lebo ja pri prezuvani to mam stale citlive, i ked sa chcem zasmiat... Tak dufam, ze je to prirodzeny stav. Za ako dlho sa ti dalo do kludu? Pekny vecer.

deginko
18. dec 2022

@violet3 ako vravím,ja som to bolestivé vôbec nemala,jedlo som jedla už potom všetko,ale určite ten zub nepoužívam doteraz,snažím sa hrýzť bez neho a nepoužívať ho A to som 3 mesiace po resekcii skoro..doktor mi povedal,že zaťažovať čo najmenej kým nedorastie kosť a to trvať môže aj polroka

Strana
z2