icon

Abstinenčné príznaky Neurol

jakub19901
7. feb 2023

Dobrý deň prajem 😊
Mám 25 rokov.
Mám taký problém. Pracoval som ako opatrovateľ v Nemecku mozno 7 mesiacov. Všetko bolo ok len posledný turnus som to nevydržal. Každodenný stres nervy k tomu a jedného dňa s mi stalo to že som mával strašne búšenie srdca hneď do toho sa mi zvýšil krvný tlak cítil som sa ako opitý nevedel som stať na nohách hneď nato trás rúk nôh celého tela až chvenie. Keď sa mi toto stalo hneď som išiel domov lebo som sa bál že sa mi niečo stalo. Po návrate na SVK som to začal riešiť bol som na všetkých vyšetreniach ECHO v poriadku štítna žľaza v poriadku krvný obraz v poriadku všetko všetko mám v poriadku tak mi internistická doktorka dala diagnózu tetania a k tomu ešte panicky atak. Predpísala mi NEUROL 0.25 ktorý som bral v prípade potreby nebral som to stále mal som dni kedy som si nedal 10 dni NEUROL a všetko bolo v pohode. Ale po dobrati som skončil 4x na pohotovosti a tam mi dali klasika apaurin a magnezium. Išiel som zase k svojej doktorke tak tá mi dala NEUROL 0.5 ale neuvdemoval som si ze to môže skončiť tak zle. Išiel som zase do Nemecka a tam som začala užívať NEUROL 0.5 ale zase nepravidelne ale moje telo si dalo nato závislosť nemohol som už spať všetko ma hnevalo už som bol agresívny tak som to náhle vysadil a peklo začalo ktoré trvá do teraz už mesiac a šesť dni som bez toho chvála bohu len ten spánok nemám neviem ako si mám pomôcť ked ma ťahá na spanie maximálne 30-40 minút potom so zase hore a sú dni ked vôbec a už nevladzem. Ľahnem si do postele a odpočívam. Som na PN kvôli tomu už mesiac a stále žiadna sláva. Srdce sa mi chveje z toho všetkého trocha ma trasie ale neni to nič zle . Doktorka mi vravela ze mám tie stavy vydržať ze sa to všetko vráti ze môj abstinecny syndróm môže trvať 2 mesiace lebo pokiaľ sa všetko v mozgu upraví ma to svoj čas. Odmietla mi predpísať tabletky na spanie lebo tým by som si prehlboval problémy a ona to nechce vidí čo to somnou urobilo.
Mám sa hlásiť o pár dni k psychiatrické ktorá mi určite odporúča nejaké antidepresíva a tabletky na spanie ktoré nechcem brat lebo mám strach nechcem dávať do svinstvo do seba. Keď si nato spomeniem na ten deň kedy som to dostal tak som si mal dať facku a naštudovať si hneď ako zobrať prvú tabletku do úst. Tak preto by som chcel vediet ma tu niekto problém s týmto nejakých ľudí ktorý to zvládajú bez pomocí doktorov ? Lebo niekedy sa mi zdá ze doktor vám to dá ako cestu ale potom vám už neviem pomôcť a akokeby vám nechceli pomôcť hneď čo prvé psychiater.
Dúfam ze som to napísal k veci a budem rad za každú jednu radu. Vyskúšal som všetko čo je na prírodnej báze všetko čo sa len dá ale nepomáha mi nič maximálne čo robím je ze som si kúpil Pestrec ktorý užíval 3x denne nech sa mi prečistí organizmus čaje tak isto pijem ale žiadny výsledok. Chcem to dať sám len niekedy ma to ťahá k doktotke ale i kee pôjdem berú ma za blázna. Čo sa mne osobne nepáči. Len chcem k tomu dodať neužíval som to pravidelne 3 mesiace užíval som to vtedy ked to prišlo namna.
Ďakujem vám veľmi pekne za rady 😊

Strana
z2
rol76
7. feb 2023

@jakub19901 Ja som už 18 rokov na AD-čkách,na antipsychotikách,na spánok mám Trittico 150mg,a Neurol 0,5-ku beriem podľa potreby cca,8 rokov.Som na ID dôchodku,lebo som sa nervovo zrúťil pred 18-tými rokmy,kvôli svojej toxickej práce.Trvalo to desať rokov lekárom,psychiatrom,kým ma nastavily na tieto lieky,ktoré beriem teraz už osem rokov.Odvtedy dokážem normálne pracovať,menil som prácu,ale aj táto je dosť stresujúcá pre mňa,kedže mám poruchu osobnosťi,stredne ťažkú depresiu,a úzkostnú poruchu.Som vodár,a pracujem v BA pre bytový podňik.V starých panelákoch sa kazí každú chvíľu niečo,voda,kanalizácia,a veru,je to umeňie opraviť staré trubky,spájať s novými,a počúvať nespokojných majiťelov bytov,ktorých sused vytápal.Takže Neurol si dávam niekedy aj tri krát denne,0,5-ku,ked mám ťažký deň.Ale ked som bol teraz doma cez sviatky,bol som v pohode,mal som doma kľud,nedal som si aňi raz,a nebolo mi ňič.Nevšimol som si,že by mi chýbal.V tvojom prípade,0,25,a len občas že si dával,závislosť to nebude podľa mňa.Bud máš ťažkú prácu,ktorú už duševňe nezvládaš,aňi o tom nemusíš vedieť,alebo si až natoľko zafixovaný na Neurol,že máš z toho absťáky,že fakt tvôj mozog si myslí že ti Neurol chýbá.Mňe jasňe povedali psychiatry,lebo som bol v nemocnici x krát,kým ma dali chváľa Bohu do kopy,že príčinu treba nájsť,a riešiť.Ja som zmenil prácu,prestal som piť alkohol,a stravujem sa zdravo,ako sa len dá.Ja vrelo odporúčám sedenie zo psychiatrom,v prípade psychoterapiu.A fakt AD-čká bere už kopec ľudí,hlavňe duševne citlivejších,inak tento svet,prácu nezvládnú,ako aj ja,len s pomocou liekoch.Držím ti palce

1andrea111
7. feb 2023

@jakub19901 nemyslím si že problémy sú preto že si užíval krátkodobo a nepravidelne neurol. Ten Ťa len v Tom období podržal a vysadenim sa ťažkosti vrátili. Podľa mňa je cesta AD a tiež AD na spánok aby si sa zastabilizoval,

klepac7453
12. máj 2023

@jakub19901 buď ešte rád ja som ho nakoniec kupoval od trosiek aj kupujem na ulici robím vysoko stresovu manažersku pracu a jedol som denne od 19 do 20 1mg neurolu priemer 12-13 teraz 3 kusi rano obed vecer a pomali znižujym mesačne som na ulico zaň dával aj okolo 500e tie svine ko načierno predavaju euro kus e verim ze sa z toho dostanem 3 už nie je 20😄. Teraz idem vysadit ajprv stvtinu na obed asi po tyzdny obed a na koniec vecer toto je aj opiatova schema vysadzania posledna sa vysadza či znizuje nočna aby si spal a oddýchol si. Držím palce.

charlotte89
3. mar 2024

Ahoj skús na spanie valerianu ja mám tinkturu z DM a do polhodiny zaspím keď si ju dám a celkovo mi pomáha na úzkosť plus vyskúšaj si rodiolu, ashwagandu, l- teanin a magnézium bisglycinat ....skúšajú po jednom nie všetko naraz ...mne raz pomôže to raz to..mám neurol v kabelke ale vždy sa najprv snažím pomôcť si týmito vecami a väčšinou aj záberu....plus teraz skúšam cbd olej....

lucimax
31. máj 2025
@charlotte89

Ahoj skús na spanie valerianu ja mám tinkturu z DM a do polhodiny zaspím keď si ju dám a celkovo mi pomáha na úzkosť plus vyskúšaj si rodiolu, ashwagandu, l- teanin a magnézium bisglycinat ....skúšajú po jednom nie všetko naraz ...mne raz pomôže to raz to..mám neurol v kabelke ale vždy sa najprv snažím pomôcť si týmito vecami a väčšinou aj záberu....plus teraz skúšam cbd olej....

@charlotte89 ahoj, pomohol ti ten cbd olej? Akú máš skúsenosť?

Strana
z2