icon

Agen - skúsenosti

sikea
20. jún 2022

Dobrý deň internista mi predpísal Agen 5 1/2 mg ráno lebo mi sestrička namerala tlak 134/93 ale zvyknem mávať nižší ….aj keď je pravda že mi časti vyskakuje hlavne tep ale nato som si vždy dala magnesium ….ak máte niektorá s týmto liekom skúsenosti tak píšte prosím

barus26
20. jún 2022

@sikea brala som ho. Čo potrebuješ vedieť ?😀

joesvk
20. jún 2022

Je to bežný základný liek od tlaku. Nie je z toho jasné, koľko máš brať. Polovicu z 5 mg?
Ak len polovicu z 5 mg, tak je to miniatúrna dávka. Určite ti nepoškodí a uvidíš po takom mesiaci, či ti stačí taká dávka. Preto až po mesiaci, lebo na lieky na tlak sa treba niekedy pomaly nastaviť... A teraz ber v približne rovnakom čase a aspoň 2x denne si odmeraj TK aj si to zapíš.

masinka
20. jún 2022

@sikea mam snim skusenosti, beriem Agen 5 uz niekolko rokov kazdy vecer ( ja mavam zvyseny tlak v noci), vedlajsie ucinky som nezaregstriovala ziadne.

sikea
autor
20. jún 2022

@joesvk dobrý deň deň beriem polovičku z 5 mg …..beriem ho od piatku a dnes sa mi ráno mierne točila hlava ja či náhodou nie z agenu ….beriem aj antidepresíva ….trpim panickou poruchou ,úzkosťou a depresiami preto sa každého nového lieku bojím

tanicka91
23. aug 2024

Dobrý deň. Mam 33 rokov a 125kg, pred tromi rokmi som brala Prenesu a Coronal. To som uživala zopar mesaci, potom som mala strašne nizky tlak a postupne som ich prestala používať. Teraz z ničoho nič mi vybuhol tlak 160/115 a už 5 dní ma trápi vysoký krvný tlak.
Najprv som ho znižovala z Tensiomin 25, a potom mi moja doktorka nasadila Agen 5 a Magnosolv. Dnes som popila jeden Agen 5 a Magnosolv o 14h ale o 18h som aj ďalej mala povýšený krvný tlak 150/110. Tak som si dala ešte jeden. Ma niekto skúsenosti s týmto liekom ? Z akym vysokym tlakom ludia použivaju Agen 5 ? A pri tom mám strach z merania tlaku, zakaždým keď si idem merať tlak cítim ako sa mi ešte viac rozbucha srdce a chiti ma panika.... normálne sa už bojím jesť, merať tlak, a vôbec ísť z domu preč lebo sa mi trasu nohy a ruky bojím že niekde odpadnem. Z krvi mi nič nezistili, štítna žľaza ok, oblička taktiež a aj srdiečko v pohode.

monikamoni124
12. jún 2025
@tanicka91

Dobrý deň. Mam 33 rokov a 125kg, pred tromi rokmi som brala Prenesu a Coronal. To som uživala zopar mesaci, potom som mala strašne nizky tlak a postupne som ich prestala používať. Teraz z ničoho nič mi vybuhol tlak 160/115 a už 5 dní ma trápi vysoký krvný tlak.
Najprv som ho znižovala z Tensiomin 25, a potom mi moja doktorka nasadila Agen 5 a Magnosolv. Dnes som popila jeden Agen 5 a Magnosolv o 14h ale o 18h som aj ďalej mala povýšený krvný tlak 150/110. Tak som si dala ešte jeden. Ma niekto skúsenosti s týmto liekom ? Z akym vysokym tlakom ludia použivaju Agen 5 ? A pri tom mám strach z merania tlaku, zakaždým keď si idem merať tlak cítim ako sa mi ešte viac rozbucha srdce a chiti ma panika.... normálne sa už bojím jesť, merať tlak, a vôbec ísť z domu preč lebo sa mi trasu nohy a ruky bojím že niekde odpadnem. Z krvi mi nič nezistili, štítna žľaza ok, oblička taktiež a aj srdiečko v pohode.

@tanicka91 Ajoj ešte berieš agen?

evinku
12. jún 2025
@sikea

@joesvk dobrý deň deň beriem polovičku z 5 mg …..beriem ho od piatku a dnes sa mi ráno mierne točila hlava ja či náhodou nie z agenu ….beriem aj antidepresíva ….trpim panickou poruchou ,úzkosťou a depresiami preto sa každého nového lieku bojím

@sikea ahoj... Treba si na liek zvyknúť.. Neber ho na lacno, alebo sa najedz pred ním... Netreba s nich mat obavy.. Ja keď som prechádzala na tieto lieky, tiež som sa par dni cítila ako na kolotoči, ale postupne to odznelo.
Momentálne som tehu a beriem ráno Dopegyt a večer agen 1tbl.a citim sa dobre.. Určite treba tomu dat čas.. Držím palce 🤞
P. S. Lieky beriem už pár rokov, žiadne zmeny ani účinky som necítila, len v začiatku, pokiaľ si telo zvyklo.