icon

AIMOVIG-biologická liečba migrény-brala ste niektorá?

laskonka80
23. feb 2020

Ahojte, mala ste niektorá na liečbu migrény novú liečbu -injekcie Aimovig?Pomohla Vám?

annakanva
28. jan 2021

Ahojte. Nechcem vam brať ilúzie. Biologickú liečbu na vás skúšajú. Ste vlastne testovacie myši. Lekári majú za to nejaké body alebo neviem čo. Liečba naozaj pomôže, ale má veľa negatívnych účinkov, ktoré sa nedostavia hneď, ale o pár rokov(častá je rakovina, vážne psychické problémy,napr). v rodine bral biologickú liečbu pred štyrmi rokmi, ale na autoimúnne ochorenie a doteraz sa z toho nevie poriadne dostať. Sama mám migrény od 14 rokov(mám 32), migrény mám viackrát v mesiaci, 4dňové, len spím a nejem, zvraciam(klasika ako všetky tu diskutujúce)a tiež mi je ponúknutá táto liečba, ale ja odmietam.

kvalasekova
29. jan 2021

@annakanva no, za seba mozem povedat. Ze ci brat biologicku liecbu a potom zomriet na rakovinu ale dovtedy ako tak normalne zit, alebo ju nebrat a polku zivota prezit v bolestiach a dufat, ze ma to raz neprestane bavit a vyskocim z okna..no neviem neviem,vyberam si asi moznost 1. A pritom aj pri moznosti 2 ma ta rakovina moze velmi lahko dobehnut🤷🏼‍♀️

annakanva
29. jan 2021

@kvalasekova ja sa teraz skôr zaujímam o liečbu botoxom.

sihrus
29. jan 2021

Biologická liečba je nová iba na Slovensku; v zahraničí je už dávno. Navyše ten nový liek Ajovy má podstatne menej nežiaducich účinkov ako Aimovig.

lula2912
29. jan 2021

@annakanva reagujem na váš mail nikto nie je testovacia myš, každý z nás sa snaží za tie roky ako tak si pomôcť s bolesťami, pretože keby ste mali 15 migrén a viac, tak by ste sa čakali na každú nádej na zmiernenie týchto strašných bolesti. Určite mi dáte za pravdu aj ostatní, že toto nie je život a že musíte obmedziť väčšinu svojich aktivít a plánovať si niečo dopredu sa vôbec nedá. Toto nie je liečba na imunitu ale na receptory v mozgu. Kazdy z nás čakal na túto novú nádej a je na každom či do toho pôjde alebo nie....

lula2912
29. jan 2021

@annakanva tiež som skúšala. Pichali mi botox do oblasti čela asi 15 vpichov, stalo to cca 250 eur a efekt sa nedostavil.

kacenkahrab
29. jan 2021

Musim aj ja zareagovat na prispevok ohladom biol.liecby a jej neziaducich ucinkov... cely zivot sa trapim s bolestami hlavy...boli sucastou mojho detstva, dospievania, stazovali mi zivot v skole, sukromi, praci... boli sucastou mojej svadby mnohych inych zivotnych udalosti. Absolvovala som nespocetne mnozstvo vysetreni, liecieb, hladani pricin bolesti...v podstate cely zivot to.skumam...Hrozne migreny ma.trapili v tehotenstve (uplne bez.analgetik som prezvracala a pretrapila uplne cele tehotenstva), pocas obdobia kolenia, aj ked moje deti rastli. Moj manzel aj.deti mi boli aj su oporou a su sucastou tohto mojho obrovskeho hendikepu chtiac nechtiac. Dlhodobe caste az chronicke bolesti hlavy posledne roky uz dennodenne kombinacii s migrenoznymi zachvatmi mi sposobili naduzivanim analgetik a triptanov poruchu funkcie obliciek a osteoporozu a zaludocne problemy-na vsetky tieto diagnozy sa musim liecit. Tot len nemale vedlajsie ucinky tazkej dlhodbej migreny.Som veriaca a jedine viera v Boha a nadej na zazrak a zlepsenie kvality zivota mi davala silu postavit sa a ist dalej a nestratit chut zit . Ked sa tento liek v zahranici objavil (vedela som o nom uz pred vyse rokom kym sa dostal tu na Slovensko) cakala som kedy sa dostane na SK a zaroven som si uvedomila ze ano, je to stale scasti riziko pri takomto novom lieku... ale kto cely zivot sa prebija takymi bolestami vie, ze MIGRENA ma.tiez svoje rizika, obete a "vedlajsie ucinky" v mojom pripade spominana porucha cinnosti obliciek a osteoporoza v mladom veku... o psychickom dopade z toho aby ste dokazali viest "normalny zivot" chodit do prace, starat sa o rodinu-ani nehovoriac. S modlitbou a vierou som zvolila ist do toho, lebo ako pise niektora z vas, prezila som niekolkokrat vo svojom zivote stav na pokraji sil s myslienkou skoncovat to ale viem ze vdaka Bohu kt.ma podrzal a nedovolil to. Po 2 mesiacoch liecby nastalo obrovske uvolnenie, 50-70% zlepsenie, stane sa ze nemam bolesti aj 7-8dni co je pre mna nieco neskutocne neuveritelne a.zazracne a absolutne to meni kvalitu mojho zivota. Uz som bola zufala ako dalej, a takto sa naslo riesenie po viac ako 30rokoch bojov a trapenia s touto chorobou. Moze toto niekto sudit? Je migrena ako taka v takejto sile bez neziaducich ucinkov? V ziadnom pripade. Ja som sa rozhodla liek prijat s vierou , vdakou za tych ktori ho vyvijali a ocakavanim ze pomoze, vierou ze liek pomoze a neublizi a prinesie konecne ulavi
A myslim ze aj tento postoj je dolezity. Dakujem za precitanie 🙂 som sa nechala uniest 🙂

sihrus
29. jan 2021

Baby, a náhodou CBD olej ste ešte neskúšali?

kvalasekova
30. jan 2021

@kacenkahrab uplne moja rec...akokeby som to ja pisala😌

kvalasekova
30. jan 2021

@sihrus kamoska prave skusa...vravi ze jej pomaha

kacenkahrab
30. jan 2021

@kvalasekova 👍🙂

lula2912
30. jan 2021

@kacenkahrab presne ste vystihli moje slová....kto nezažil nepochopí👍

gulask
Autor odpoveď zmazal
gulask
Autor odpoveď zmazal
annakanva
2. feb 2021

@gulask ja trpím migrénami 13-16dní v mesiaci. Môj manžel bral biologickú liečbu(má ochorenie morbus bechterev, trpí bolesťami každučký jeden deň). Chcela som sa s Vami podeliť, aké mal vedľajšie príznaky. Bolesť odišla, ale prišli negatívne príznaky. Chcem ukázať iný pohľad na to. ale ok, nepoviem vám nič a možno samé zistíte o pár rokov.

gulask
Autor odpoveď zmazal
annakanva
2. feb 2021

@gulask stačí si prečítať pár zahraničných webov nie iba modrykonik.sk

kacenkahrab
2. feb 2021

@gulask 🙂

gulask
Autor odpoveď zmazal
kvalasekova
3. feb 2021

Ahojte, dnes mi prislo vyjadrenie, ze mi dalsiu liecbu neschvalili, ze neboli splnene podmienky pre dalsiu uhradu. Stalo sa vam to niektorej?😓

kvando
3. feb 2021

@kvalasekova To mi je ľúto. Ktorá poisťovňa? A aké podmienky myslia?

kacenkahrab
3. feb 2021

To nemyslia vazne! A aku dala percentualnu odpoved na zaberanie liecby lekarka na ziadosti? Treba dat co najvyssiu pre istotu aby bolo poistovni kasne ze liecba ti zabera a pomaha. Neda sa opakovane ziadat, akokeby sa odvolat?

kacenkahrab
3. feb 2021

Este som.sa.chcela.spytat dievcata kt.liecbi beriete alebo.o nu ziadate nezalozili by sme nejaku skupinu na msng alebo fb kde by sme sa.vedeli zdielat o roznych info, skusenostiach s liecbou, ziadostami, vedl.ucinky atd pomoct si navzajom prip.niekomu kto hlada taku liecbu. Nemam na to velmi vas ale rozmyslam o tom, ci by ste nieco take uvitali.

kvalasekova
3. feb 2021

@kvando union poistovna...podmienky zatial neviem, oficialne vyjadrenie moja Dr. zatial nedostala. Ja som sa informovala priamo v poistovni lebo som uz dlho cakala na vyjadrenie, tak ma zaujimalo preco. A rovno mi napisali, ze nesplnam podmienky a oficialne vyjadrenie poslali mojej doktorke. Ta to zatial nema

kvalasekova
3. feb 2021

@kacenkahrab to neviem ci tam dala nejaku percentualnu odpoved🤷🏼‍♀️

kvalasekova
3. feb 2021

@kacenkahrab ja som za😌

kacenkahrab
3. feb 2021

Tak sa.k.tomu budem snazit dostat v dohladnej dobe a vytvorim skupinu bud na msng alebo fb... ak mate niektora zaujem poslite mi do sukr.spravy vase meno pod ktorym vas najdem na msng alebo fb a pripojim.

sihrus
3. feb 2021

Ahojte, ešte by som sa tiež chcela vyjadriť k nežiadúcim účinkom. Každá biologická liečba na každú chorobu je úplne iná, preto si myslím, že je absolútne nemiestne tvrdiť, že biologická liečba migrény my strašné nežiadúce účinky, nesúhlasím s tým. Je rozdiel biologická liečba artritídy, či rakoviny a biologická liečba na migrénu. Stačí si len pozrieť nežiadúce účinky AJOVY 225 mg:
Veľmi časté (môžu postihovať viac ako 1 z 10 osôb)
Bolesť, stvrdnutie alebo sčervenanie v mieste podania injekcie.
Časté (môžu postihovať menej ako 1 z 10 osôb)
Svrbenie v mieste podania injekcie.
Menej časté (môžu postihovať menej ako 1 zo 100 osôb)
Vyrážka v mieste podania injekcie.
Ja čakám na schválenie práve tohto lieku, Aimovig som vobec ešte nebrala.
Mám cca 15 migrén za mesiac a miniem cca 3.5 krabičky Cinie 100 mg, preto si myslím, že je stokrát bezpečnejšie brať Ajovy ako 20 ks 100 mg Cinie mesačne. Čo myslíte vy?

Ďakujem a držme si palce👍

kacenkahrab
3. feb 2021

Takze vytvorila som uz na FB uzabretu skupinu (zaital uzavreta, mozme potom otvorit) Migrena a biologicka liecba ak sa chcete do nej pridat a premiestnit zdielanie odtial z MK na FB, napiste mi do spravy meno a.pridam.vas. Alebo akuate ai ji najst na fb sami a poziadajte o prijatie 🙂

kacenkahrab
3. feb 2021

@sihrus uplne uplne suhlasim. Ja som sa stala zavisla na triptanoch a vysoke davky analgetik mi poskodili oblicky a kosti aj zaludok.. takze migrena samotna nie je bez neziaducich ucinkov...