Aká je príčina bolesti zdravého zuba?
Už 4 dni ma dosť bolí predný zub, jednotka, cítim omínavú bolesť, tupú na celom zube, obzvlášť po hryzení, .. bola som u zubárky, RTG úplne ok, kaz nemám, zub nie je mŕtvy, opuch nemám, ani nič na ďasne….a stále bolí. Keď si dám tbl od bolesti, na chvíľku to ustane. Pobolieva na aj hlava, ale fakt neviem, či zo zuba, alebo zub bolí z hlavy….
Nemáte skúsenosť, z čoho môže bolieť zub “ bez príčiny?)
Držkaj sa🫠
Ak to nie je pulzujuca neznesiteľná bolesť,nerieš to...môže to byť dasno, nerv, aj trojklanny. Ak sa raz výberu kanaliky, máš mŕtvy zub a ten skoro praskne a si v keli. A zubár zasa zarobí...počkaj pár dní a uvidíš ci to neprejde.
@tatisna bolo to zubom, akonahle ho otvorila, bolest ustupila v zube, aj v uchu a hlave. V stredu reagoval na test vitality, ale dost oneskorene, v postok nereagoval uz vobec a bolest bola strasna…. Tiez som velmi dufala, ze je to len prievan 😕
@candii tak som teda ten isty pripad ako ty
Aj som si myslela, ja s tým mám bohaté skúsenosti žiaľ 🫣
Ja som dlho mala zub bolavy na zahryz, zubar tiez ze zub je ok. Ale mna uz pri kazdom zahryznuti zabolel.
Tak ho rozvrtal, liecivu vlozku menil aj 3x, cize tam bol zapal. Nakoniec mi zub aj tak praskol cely a siel von.
Dutiny?
Ahoj, mňa takto bolí zub, je zdravý, bez kazu, ale má odhalený krčok. RTG odhalil zápal, treba prečistiť kanáliky.
Môže to byť zapal nervu. Ťažko odhaliť take niečo
Môže to byť aj poranenie ďasien, ktoré nemusí byť viditeľné. Stáva sa to kôrkou z chleba a pod. Táto bolesť dlhšie trvá. Môže to byť aj iný problém s ďasnami, keď RTG je dobré alebo náhle podráždenie zuba zahryznutím do niečoho tvrdého. Odporúčam kúpiť si v lekárni Curaprox perioplus a troškou vyplachocať (trochu tam podržať). Je protizápalový, má liečivé účinky, nedráždi a ošetrí ďasná aj zub okolo krčka.(8 Eur)
Práve dnes som bola s takým zubom dve hodiny v kresle, kebyže mi robí test citlivosti,co zavrhol zubar, tak je živý, žiaden kaz nič, iba bolesť,výsledok zápal ešte nebol vidno na rtg ani na ct, stvorkorenovy zub, tri nervy mŕtve, jeden do polky živý a po precisteni kanalika zápal a hnis. Ak boli tak ako píšeš, niečo sa deje s nervami v ňom a odumiera podľa mňa
To sa stáva u zadných yubov, v žiadnom prípade nie u jednotky, ktorá má iba jeden koreň.
@evkatk co sa stava u zadnych zubov? nepochopila som, prepac. Ja som fakt v soku, z tej mojej jednotky…. zub bez kazu, a odumiera, z coho…. nechapem, v okoli su zuby zdrave.

Hlavné je,že ťa to nebolí. A zmeň zubarku.