Aká je správna hodnota zvýšenej telesnej teploty u dospelých?
Dobrý večer, chcem sa spýtať prosím Vás koľko stupňov sa považuje uz zas zvýšenú telesnú teplotu? Niekde píšu ze uz od 37,inde zasa od 37,2..........co je teda správne?mam na mysli zvýšenú telesnú teplotu u Dospeleho Človeka....ďakujem
@manchester123 takže keď mám dlhodobejsie teplotu 37 je to ok ? Každý deň poobede a do neskoršieho večera 37 .....akože nie v kuse ale viac krát 37,niekedy sa stane a to hlavne pri teplomeri na prilozenie na čelo ze je kusok aj nad 37 no a na sklenenom klasickom max 37 v tie casy ako som napisala ........a nad ránom ráno v noci pod 37.......akože mam uz dlhšie tak,ze ma miestami zalieva teplo v tvari a tiež uz to mam dlhodobejsie.....mam urobený aj dva krát uz KO v poriadku síce koli iným vysetreniam ale je v poriadku
Ťažko vám poradím skôr by som sa pýtala doktora na tieto príznaky,ale 37 stupňov je zvýšená teplota. Ako som písala ja už mám pri tejto teplote príznaky,ako zimnica a bolesť svalov. Prečo si merate teplotu ? Máte niake iné ťažkosti ? Poprípade v miestnosti nieje príliš teplo ?
Krvný tlak máte v poriadku ? Pri vyššom tlaku môžete pociťovať zvýšenú teplotu, alebo pri námahe,prekúrena miestnosť,menzes.., tam môže byť viacero príčin.
@manchester123 liečim sa na vysoký krvný tlak
Tak si skúste odmerať tlak ak pociťujete tento príznak. Môj manžel a tiež lieči na vysoký krvný ta máva také navali tepla. Nemáte náhodou nové lieky ? Nežiaduce účinky ???
@manchester123 lieky mam zatiaľ stále tie isté na tlak,ale beriem aj iné lieky

Záleží ako sa pri teplote cítite. Ja napr od 37 do 37,5 úplna zimnica a boli ma celé telo. Od 38 už nepociťujem také príznaky . Ale optimal je do 37.