icon

Aké bolesti vám ostali po Covide-19?

lechtivka
29. jan 2021

Ahojte baby, chcela by som sa spýtať tie čo ste prekonali covid ostali vám nejaké "chybičky, bolesti, atď."?(okrem straty čuchu a chuti)

Strana
z2
nadzieja
1. máj 2021

@z.junasova a úzkosť sa ti aj prejavuje... Mne to tiež prišlo.. Ale pomaly odchádza, hlava sa mi točí, asi od krčnej.... Mam si dávať magnézium...

z.junasova
1. máj 2021

@nadzieja beriem teraz viac magnézia, tak neviem či aj to pomohlo... Úzkosť sa mi prejavovala strachom, bála som sa každej bolesti, choroby, analyzovala som stále všetko, mala som panické ataky - búšenie srdca, zvýšený pulz, triaška, hnačka, nervozita a po nich som minimálne týždeň bola v strašnej depke, plačlivá, bez energie, unavená, spolu s búšenim srdca a bolesťou hlavy, potom zovrete hrdlo, tlak na hrudi, pocit horšieho dýchania,mravcenie končatín, studené končatiny a nos.

nadzieja
2. máj 2021

@z.junasova ďakujem, skúsim to magnézium

smesupermamy
Odpoveď bola odstránená
tanika
14. júl 2021

@z.junasova
@nadzieja ahojte , prosim vás o radu ja viem som 7 týž. Od covid prvého príznaku mala som zapal pluc čo som si vydupala rtg pluc po zhoršenom víkende už bol nález na plucach . Crp 53 fromilid atb kroku prednison podľa obvodnej posledný rtg 28.6. Negatívny že vraj úplne zdravá . 😁ale moje problémy stazene dychanie , ťažký nadych ako keby mi slon sedel na plucach . Zvyseny tep, taka divná únava . Konečne idem k plucnej lebo teda s tým dýchaním to v poriadku nemám . Pôjdem sj na kardio vyšetrenie či ten tep zvyseny , srdce skáče občas . Či Vám baby pomohlo ? Teda ak ste taketo stavy mali???? A dnes ako bola ta zmena počasia katastrofa dnes dom cítila aj ako keby pálenie na hrudi , zovreté pľúca neviem zo ani popísať . Poradite čo Vám pomohlo . ?

z.junasova
14. júl 2021

@tanika ja vôbec neviem či mi niečo vôbec pomáha. Som len na magnéziu a vitamínov. Teraz beriem cbd olej asi týždeň a je to fajn. Riešim len neurológiu, ale stále neviem čo mi je, na nič sa neliecim 🤷🏻‍♀️ len sa mi tie bolesti vracajú, hlavne hlava a uši, nohy, búšenie srdca, striedavo dobre a horšie. Ale po pol roku je to o niečo lepšie. Dúfam že už bude len dobre. Po novom mávam v noci, cez deň len keď ležím také ako keby zašklby asi svalov, netuším, proste ma tak mykne, nejakou časťou tela alebo aj celým. Ja som mala všetky vyšetrenia vždy dobre, takže v podstate ani neviem pôvod mojich problémov.

tanika
14. júl 2021

@z.junasova takze tak na hrudi , s dýchaním si nemala problém po covide? Ostalo zo čo si mi napísala ? Bola si plucnej, kardio , interne ??? Vyšetrenia a čo všetko o.k ty si mala rtg pluc kdesi mama covid napr. Po10 dňoch covidu . ?

nadzieja
14. júl 2021

@tanika ja som problém s pľúcami a dýchaním nemala, len mi stále pretrváva unava, zasklby mam sem tam, alebo mravcenie.... Mam si dávať magne b6... Keď ho beriem OK, ak nie zasa sa to vracia....
...

luccija
14. júl 2021

@nadzieja nebola si u neurológa?strašne veľa ludi po covide trápi tetania nerobili Ti test?tá sa objavuje ako mravcenie, nervozita, úzkosť, zasklby svalov...únava, zavrate
@z.junasova

majulino
14. júl 2021

@z.junasova ahoj, skusim, nemáš nahodou zapal alebo dráždenie.trojklanneho nervu? Podobné proznaky som mala aj ja a mala som zapaleny nerv, bohuzial vsetky 3 vetvy, preto nevedeli prísť dosť dlho na to, co mi je.
Nakoniec mi ten zápal spôsoboval kaz na koreni zuba (paradoxne ma.tem konkrétny zub nebolel, ale mala som citlive špičky na vacsine zubov)

z.junasova
15. júl 2021

@majulino vôbec neviem, ale to by hádam neurologicka mohla vedieť, preto už má nebaví tam chodiť, len samé vyšetrenia, dlhé čakanie a žiadna liečba, lebo zatiaľ na nič nedošla a tým že som kojila tak som nič ani brat nemohla....bola som len na mr hlavy, ešte neviem výsledky.

z.junasova
15. júl 2021

@tanika mala som aj tlak na hrudi, pálenie, sťažené dýchanie trošku, ale evidentne to nebolo z pľúc. Mala som RTG pľúc po covide a bol ok. Takže pľúcne som vôbec neriešila. Tie príznaky čo som písala mám doteraz, akurát sa striedajú a teraz napríklad je dlhšie zas dobre. A to beriem magnosolv. Mám vyšetrené srdce, štítnu žľazu, moc, stolicu, krv, všetko ok. Aj test na tetaniu bol negatívny, čo som teda fakt pozerala, lebo som myslela, že tie príznaky sú ono. Ale aj iné psychické poruchy, panika, úzkosť majú také príznaky, tak neviem....

z.junasova
15. júl 2021

@majulino a ten zápal to zistili z mr? Lebo na mr hlavy som bola, len neviem ako to je, či musí doktorka napísať čo treba zistiť z mr alebo sa to tam proste objaví. Robila mi aj z krvi zápalové markery a boli v poriadku. Tak neviem či aj z toho by niečo zistila. Ešte aj boreliozu mi vyšetrovala z krvi a nemám.

tanika
18. júl 2021

Môžem sa vás ešte spýtať 7 týždňov od covid a potenie ste nsmslu ráno vstanem a som spotená niekedy aj cez deň je zo normálne ??!!

nadzieja
21. aug 2021

@luccija prešlo to už to nemám...

innilein
30. okt 2021

@majulino ake si mala presne priznaky pri zapale trojklanneho nervu? Ako to zacalo? Dakujem

majulino
31. okt 2021

@innilein zacalo sa to obcasnou bolestou hlavy na jednej strane, akoby pichanie priamo za uchom, potom to zacalo vystrelovat do polovice hlavy vo vyske spánku. Vsetko ako prišlo tak odišlo. Ziadna z tych bolesti nikdy netrvala dlhsie ako doslova par minút, maximalne pol hodinky.
A potom islo ucho, hrdlo, oko, ďasná, podnebie, mandle, špičky zubov.... A tak stále dookola.

innilein
31. okt 2021

@majulino a ako nakoniec zistili ktory zub to robi? Z MR alebo CT? Ja mam to iste. Len som si dala robit implantaty a odvtedy to mam. Tak neviem ci mi to tie nedrazdia.

majulino
31. okt 2021

@innilein bude to znieť šialene, ale mne sa to snívalo. 3 noci po sebe, ze ma boli ten konkretny zub a ze ked si ho dám vytiahnuť, tak ma prestane bolieť. Sny sa stupnovali az tak, ze som normalne v spanku, v sne pocula take akoby lusknutie pri vytrhnuti zuba a zrazu ma nic nebolelo.
Manžel si myslel, ze som sa zbláznila 😅🤣 (ani sa mu uz nečudujem) . A potvrdilo sa to z 3D snimku, kde zbadali po dokladnom skúmaní minikaz (malu bodku teanw pod ďasnom.

innilein
31. okt 2021

@majulino aha, takze to sposoboval minikaz, ale zvysenu teplotu ste nemali. Mavam tak 37,3
A to 3D vam robil stomatochirurg?

innilein
31. okt 2021

@majulino a bol to zub v hornej rade?

majulino
31. okt 2021

@innilein moj zubar ma poslal na 3D rtg, robili mi ho v nemocnici. A teploty neviem, bola som krátko po pôrode, s dvomi malymi detmi, nestihala som az tak sledovať...

majulino
31. okt 2021

@innilein ano, v hornej

innilein
31. okt 2021

@majulino dakujem.

innilein
4. nov 2021

@innilein a este jedna posledna otazka, ako dlho ste mali tieto problemy, myslim tie bolesti okolo ucha a krcnu?

erikapeter
4. nov 2021

@nadzieja ahoj, ja som asi tri týždne po covide a oci ma stipu rezu, horsie vidim, a boli ma hlava, stale tebe to uz prešlo, ďakujem za odpoveď erika

enge
7. okt 2025
@cottoncandy

Ja som cca 3 týždne po a mám bolesti svalov a kĺbov, najmä na nohách. Tá bolesť nie je na jednom mieste, ale raz ma bolí lýtko, potom koleno, stehno, panvové kosti. Prechádza z jednej nohy do druhej. Potom ma bolia lakte, šklbe mi v rukách, cítim slabosť v končatinách. Najmä v noci a keď oddychujem. Je to veľmi nepríjemné.

@cottoncandy ahoj ako dlho to to trvalo a čo ti pomohlo prosím ?

Strana
z2