icon

Aké doplnky a vitamíny pomáhajú pri borelióze?

monca_24
10. júl 2025

Ahojte,

Pred mesiacom som mala kliešťa, na začiatku júla mi opuchol a ofialovel členok (miesto kde som ho mala). Doktor mi odobral krv, dnes prišli výsledky ktoré potvrdili boreliózu. Dobrala som 7 dňové antibiotiká Amoksiklav a o týždeň mám prísť opäť na odber krvi.

Čo vám pri tomto ochorení pomohlo ako doplnok popri liečbe (nejaké vitamíny, čítala som aj o tinktúrach)?

Vďaka za rady 🙂

minenkaa
10. júl 2025

@monca_24 koloidne striebro

anavixy
10. júl 2025

Nie je 7 dni malo?

monca_24
autor
10. júl 2025
@anavixy

Nie je 7 dni malo?

@anavixy to neviem, idem opäť na odber krvi a premýšľam skúsiť infektológa

ninazemna
10. júl 2025
@monca_24

@anavixy to neviem, idem opäť na odber krvi a premýšľam skúsiť infektológa

@monca_24 7 dní Amoksiklavu nemusí byť dostatočná dĺžka liečby a odber o týždeň je zbytočne skoro. Zdravotná sestra po borelióze.

monca_24
autor
10. júl 2025
@ninazemna

@monca_24 7 dní Amoksiklavu nemusí byť dostatočná dĺžka liečby a odber o týždeň je zbytočne skoro. Zdravotná sestra po borelióze.

@ninazemna aký by ste zvolila postup? 🤔

ciernysokol
10. júl 2025
@monca_24

@monca_24 tinktura stetka lesna. Myslim, ze sa dava aj andrographis a este kozinec blanity k tomu. Brat dlhsie.

ninazemna
10. júl 2025
@monca_24

@monca_24 14 dní a kontrolu o 3 mesiace (konverzia z IgM na IgG, ktoré zostanú pozitívne doživotne). Užívala som amoxicilín 18 dní (mala som v pláne 21 dní, ale črevá boli proti). Štandardný postup MZ SR “Lymská borelióza” je voľne dostupný na internete. ZS

monca_24
autor
10. júl 2025
@ciernysokol

@monca_24 tinktura stetka lesna. Myslim, ze sa dava aj andrographis a este kozinec blanity k tomu. Brat dlhsie.

@ciernysokol štetku som si akurát objednala, pozriem aj tie druhé 🙂

monca_24
autor
10. júl 2025
@ninazemna

@monca_24 14 dní a kontrolu o 3 mesiace (konverzia z IgM na IgG, ktoré zostanú pozitívne doživotne). Užívala som amoxicilín 18 dní (mala som v pláne 21 dní, ale črevá boli proti). Štandardný postup MZ SR “Lymská borelióza” je voľne dostupný na internete. ZS

@ninazemna idem to skúsiť pohľadať