Aké je to zaspávať a preberať sa po narkóze?
Aký to bol pocit? Veľmi ste sa báli?
A prebúdzanie bolo aké? Je pravda že tam človek môže trepať blbosti či dokonca stratiť pamäť?
@nufafa 😂vies co, aj keby maju ze nejaku "zbierku" zájebov pred zaspanim, tak mi to nevadi naopak za mna by to bolo nieco vélmy vélmy vtipne😁 btw vraj mi som zo spanku na izbe vtipy rozpravala vraveli sestricky
Mne pred par mesiacmi operovali platnicku v krizoch,strasne som sa bala narkozy....lenze ten team kde som bola bol tak uuuuuzasnyyy,v zivote som tak mili pristup nezazila.Sme srandovali az kym som nezaspala na chrbte.Oni ma potom otocili na brucho a operovali krize,a ja ked som.sa zobudila lezala som opat na chrbte a strasne som sa sulala a rehnila😄😄😄 bola som potom velmi hladna ale veru zaludok som mala ako na kolotoci
2x
Prvy raz pri cisarskom, ked sa veci trosku skomplikovali. To ani neviem kedy urobili, lebo som im stale opakovala, ze ja urcite nechcem uspat, nechcem, nechcem,…
A zrazu som sa na druhy den vecer zobudila na pooperacke (co bolo fajn, aspon mi tam rychlejsie usiel cas).
Ziadne zle stavy potom.
Kedy som zaspala, vobec netusim.
Druhy raz bezna operacia. Vtedy som vsetko okolo seba vnimala, az som zrazu nevnimala.
Otvorila som oci a bola som na izbe. Mala som pocit, ze presla max minuta.
Ziadne zle stavy potom.
A to vnimanie vsetkeho okolo pred operaciou bolo skreslene oblbovakmi, takze som sice vnimala, ale bolo mi vsetko uplne jedno, az smiesne.
Pamatam si operacku, lekarov, ze sa rozpravali, ze mi daco nadavkovali do kanyly a v celej zile som citila ladovy chlad (a bolo mi to uplne jedno) a ze som rozmyslala, ci zachytim ten moment, ked zaspim. Nie, nezachytila som. Vobec si nepamatam, kedy sa tak stalo.
Mala som narkózu 5, či 6x? Raz som po nej grcala po prebudení. Naposledy ma hlava bolela... Posledné dve narkózy teda . Zaspávanie nič, je to hneď 🙂
Ked som bola na čistení po porode, tak mi davali narkozu.. Posadili ma na kozu a doktor si bral naradie... Hovorím, ja este nespim 🤣 a potom uz nic neviem 😁
Zaspávanie trvalo asi 2 sekundy. Zaspíš v podstate ihneď. Zobudila som sa na to že na mňa kričali moje meno. Potom ma nechali vyspať a keď som vstala úplne a začala fungovať bolo mi na vracanie ale nevracala som. Pri druhej narkóze kratšej som bola len unavená. Prvýkrát ma uspali maskou a 2x injekciou.
Niekto mi povedal, ze sladke sny a ja som nestihka ani nic povedat a uz som bola mimo, zobudzanie bolo, ze sestricka na mna hovorila a ja som ju chvilku vnimala, len ako keby to bol sen a o chvilu uz normalne a uz ma vstavala na nohy posielala na vecko .. isla som v pohode aj sa napila a uz som fungovala normalne .. predtym strach ci prezijem, ci sa prebudim a podobne .. a bolo to v pohode🫠
ja som akože zo srandy chcela bojovať, že však ja Vám ukážem nezaspím, a prvá krát keď sa mi zavreli oči som ich ešte otvorila a druhý krát šťuk a vyplo ma. Zobudila som sa na sále ešte ako som sa sama presúvala na inú posteľ, potom som si tak podriemkavala, hodinu ma ešte sledovali cítila som sa veľmi dobre tak zrelaxovane.
Zaspala som okamzite, žiadny problem pri prebudzani, akurat sa mi zdalo, ze niekomu priharaju jaternice, ukrutny smrad. A ked som bola uplne prebrana, tuzila som len po tom, aby ma opat uspali a zmizli bolesti, ktore ma trápili. Nastastie mi par hodin po operacii pichli opiat a nasledujúce rano uz bolo ovela lepšie. Neboj sa, oni vedia co robia. Prezila som styri operácie v narkoze a som tu.
@linkapaulinka škoda, mohla si vytvoriť nejaký vtipný blog s názvom (čo ja viem) "zážitky zdravotakov" 🤪.
Ja som sa bala toho ze nezaspim a budem citit ako ma operuju a nebudem si moct pomoct. Videla som take dokumenty o ludoch co sa prebrali pocas narkozy a mali neovladatelne telo a citili vsetku bolest. 😅ale zaspala som hned a aj prebudzanie bolo ok ked nad tebou stoji pekny mily mlady dr
😁
Zaspala som hneď,keď ma zobudili ,zavolala som vraj sestre ,že žijem a zaspala som....Že som volala sestre nepamätám,to mi povedala len ona....
Milá autorka , sama som bola uspávaná xy krát no i pracujem na pracovisku, kde je anestéza súčasť môjho života, každý pacient , každá anestéza je individuálna. Vôbec nikto Vám nepodá skúsenosť akú môžete zažiť ,pretože je to vždy "šité na mieru pacienta" . Moja rada je : neplakať pred anestézou , ovládnuť sa a snažiť sa povzniesť nad situáciu ,pretože čím lepšie ste naladená psych. pred operáciou ,tým lepšie sa zobudíte. NEFACKÁME a NEBIJEME pacientov. Sú techniky budenia. Po prebudení v prípade bolestí si treba pýtať analgetiká.
Zvládnete to , verím tomu a držím palce. Len sa nechajte viesť inštrukciami personálu. Všetko dobré prajem
@linkapaulinka môžem sa spýtať pri kyretazi na koľko minút uspavaju ??
@linkapaulinka môžem sa spýtať pri kyretazi na koľko minút uspavaju ??
@marta_93 zvycajne ak nenastane komplikacia vsetko trva 15 minut s uspatim,odospatim a gyn zakrokom😉ak by nieco kludne sa pytaj v SS

3x narkoza, 2x cisarsky a 1x teraz v juli operacia chrbtice. Uspatá za sekundu,ani neviem že som zaspala. Preberala som sa vždy po ceste z operačky, pamätám si každú cestu ako ma viezli chodbou 😁 vždy po prebudení som bola ospatá ale nikdy som už znova nezaspala. Inak nič, žiadne bolesti hlavy, žiadne komplikacie z narkozy. Úplne bezproblémový priebeh