icon

Aké máte skúsenosti s účinkami antidepresív?

23. jan 2025

ahojte mam zacat brat ad ake ste mali vedľajšie účinky bolo to na zaciatku take strasne ? pomohli vam ? ako ste sa cítili ?

autor
23. jan 2025

@michaella24 ďakujem za odpoveď … ja sa necitim ani teraz krasna, a to som stihla, ale akoby cele tie moje psychicke problemy mi privodili aj to ze som v seba uplne prestala verit, prestala som sa pacit sama sebe, a to som pred tym nejaky problem so sebavedomím nemala … skor ako keby som uz bola vyčerpaná z tej choroby a ked sa na seba pozriem mam pocit ze nic nevyzarujem, ze chodim ako telo bez duše .. ostatni to tak mozno nevnímajú, aj priatel mi stale hovori aka som krasna atd, upravujem sa snazim sa nech aspon nejako vyzeram ked uz sa citim psychicky hrozne, ale proste mam pocit ze ta pp mi zobrala aj vsetko sebavedomie … ja som sa rada smiala zabávala rada som chodila medzi ludi mozem povedat ze som bola extrovert pacila som sa sama sebe, samozrejme tak zdravo, a teraz som najradsej doma zavreta okrem prace nejdem nikde bojujem kazdy den sama so sebou pri kazdej bežnej veci mam paniku, úzkosti … prislo to ako blesk z jasného neba .. z nicoho nic a moj zivot je nieco uplne ine … ked mi nepomôžu uz ani ad tak neviem co mam robit

suzitok
Autor odpoveď zmazal
michaella24
23. jan 2025

Áno, vtedy som si ani ja nemyslela, že som krásna. To som chodila vtedy aj na terapie. U mňa to tiež prišlo zrazu - ale skôr ma dobehla minulosť. Bola som vtedy vedúca predajne - riešila som dodávateľov, zamestnancov, zákazníkov. Nikto netušil čo mi je, nikto si nič nevšimol. Bola som vysmiata, sebavedomá, silná. Doma som preplakala celé noci a mala chuť skončiť so všetkým, nenávidela som sa. A ráno som zase fungovala v práci ako nič. Dnes, keď si prezerám fotky z minulosti, si len vravím, aká som bola krásna žena a ako strašne by som sa rada vrátila nazad a dala si facku. Proste táto choroba je neskutočné svinstvo. Vzala mi všetko. Predovšetkým mladosť a čas, kedy som sa mala tešiť z materstva. Som rada, že môj manžel to všetko dokáže ustáť. Je mi neskutočná opora v tomto všetkom.

suzitok
Autor odpoveď zmazal
adriena85
23. jan 2025

Myslim si, ze u kazdeho nemusia byt hrozne stavy na zaciatku... Ja som napr. na začiatku nemala takmer žiadne vedľajšie účinky, iba zvýšenú únavu, nemala som dokonca ani žiaden liek typu neurol, netrebalo mi ho, možno to bolo tým, že som mala aj antipsychotika ...a potom vedľajšie účinky neskôr bolo u mňa priberanie

hankab
23. jan 2025

@suzitok ano, su typicke priznaky panickej poruchy. Strach zo strachu, iracionalny.

suzitok
Autor odpoveď zmazal
hankab
23. jan 2025

@suzitok ja mam pocit, ze viac ludi okolo mna bralo/berie AD ako nie 😄 v praci sme kolektiv 7 bab a z toho 4 sme brali a 2 maju na to nabeh. Postupne to bude kosit snad uplne kazdeho.

hankab
23. jan 2025

@suzitok za malicko, netreba to odkladat. Ja som sa hanbila 3 roky tam ist zo zaciatku a teraz si vravim, aka som bola len hlupa 🙈 3 roky zivota som doslova premrhala a preplakala kvoli chorobe.

suzitok
Autor odpoveď zmazal
autor
23. jan 2025

@suzitok no, tak sme na tom asi rovnako … taktiež uz nežijem, len prežívam … kazdy den dokola to iste … nic sa nelepší som v začarovanom kruhu … pred tym ma mohli vystreliť aj na mesiac a nic by to so mnou neurobilo … mozno to muselo prist, aby som si zacala viac vazit chvile ked ti je super … a to si najviac zacnes asi az ked si zažiješ ake to je byt v uplych sr..ackach… tak pod do toho so mnou … ja som s tym rok bojovala teraz bez liekov, snazila sa pre to spravit vsetko aby som to zvladla bez nich, bohuzial, nie vzdy sa asi da … chodila k psychologicke, terapie, meditacie dychové cvicenia, precitala o tom vela knih, nic, som na rovnakom mieste … a rozhodla som sa ze uz takto dalej nechcem … som mlada, nechcem prist o niekoľko rokov kvoli tomuto… ak sa nedalo bez liekov, ostava mi verit ze s nimi to pojde, a budem zas stastna … baby, a vy vsetky ktore ste si tym presli alebo prechádzate, ja vam prajem len to najlepsie a najkrajsie v zivote … ani nepriateľovi by som nepriala tieto psychicke choroby … je to hnus :( ktory ta odstrihne od zivota …

autor
23. jan 2025

@adriena85 dakujem za skúsenosť ❤️ bola by som rada aby to aj u mna prebehlo takto … ake si brala ak sa mozem opytat ? Na panicku poruchu depresie úzkosti alebo ?

adriena85
23. jan 2025

Na uzkosti sertralin

ksebejka
23. jan 2025

Ja som sa prvý týždeň triasla ako keby som sa predávkovala kofeínom. Také silné vnútorne chvenie a trasenie rúk. Inak nič iné. Ani zhorsena nálada, ani priberanie, ani nič. Lieky som brala dva roky pred tehotenstvom a teraz beriem myslím okolo roka druhy krát.

autor
23. jan 2025

@ksebejka a mala si k tomu aj nejaky xanax/neurol…??

lucia11kob
23. jan 2025

Neboj sa užívania antidepresiv, ani vedľajších účinkov. Každý sme iný a každý inak znašame antidepresiva. Ale určite ich začni užívať.. A potom daj vedieť..Všetko dobré ti prajem 🥰

autor
23. jan 2025

@lucia11kob ďakujem ti za podporu ❤️ budem verit

suzitok
Autor odpoveď zmazal
lucia11kob
23. jan 2025

Určite ti bude lepšie ako ti je teraz..Ja som mala niekedy paniku aj do autobusu sama nastúpiť, ani do obchodu som sama nešla. Hneď som mala paniku, tlak na hrudníku, ruky sa mi roztriasli,nohy..No hrozne stavy som mala. Kto si to nezažil,nepochopi..Kamoška ma dotiahla ku psychiatrovi,začala som užívať xanax..brala som ho pár rokov..teraz beriem len TRITTICO..ale som v pohode..

suzitok
Autor odpoveď zmazal
lucia11kob
23. jan 2025

@suzitok ja som už mala také stavy, že som vyšla pred bránu domu a musela som sa vrátiť domov, som išla odpadnut..už som nebola schopná ani do roboty chodiť..do obchodu, do autobusu s manželom všade som už chodila. Ale antidepresiva mi hneď dobre zabrali..

suge
23. jan 2025

Z vedľajších/nežiaducich účinkov som zo začiatku pociťovala iba tŕpnutie rúk a tváre. Ale pravdou je, že som si vôbec nečítala prívalové letáky liekov. Že to bolo z liekov som zistila až keď to spomenul niekto, kto ich tiež bral.

autor
23. jan 2025

@lucia11kob
@suzitok
mne pomaha len to ze viem ze v tom niesom sama, lebo niekedy sa tak naozaj citim … ze sa to deje len mne … a vidim ze sme v tom viaceré … nas keby spolu niekde vypustia to by vyzeralo 😂😂 vsetky vystresované vyklepané .. z nicoho 😂😂 … no bohuzial, nenavyberáme si … hlavne je chciet s tym nieco spravit, a ja viem ze chcem.. ze chcem to byt opäť ta stara ja …
a ako vravis, kto to nezazil, nevie si to ani predstavit … mne ked prisiel prvy panicky atak, ale extrémne silný, skoncila som v nemocnici a nevedela som co sa deje, necitila som si ruky nohy nemohla som dychat, poriadne som nevidela uplne som mala cierne pred ocami, spravili mi vyšetrenia vsetko v poriadku … vtedy sa zacala tato moja cesta … vsetci mi vraveli, len pozitívnejšie mysli, bud viac s ludmi, chod sa viac zabávať, a podobne reci … nikto nevedel ze ja realne chcem, ale neda sa … musela som odist z prace pretoze som chytala úzkosti uz len ked som tam mala ist … postupne uz v kazdej situacii … k doktorom, do obchodu, vsade … po par mesiacoch som si povedala ze musim ist do prace, ze ked budem sediet doma bude to este horsie, tak pracujem, ale nikto v tejto praci nevie ako ja bojujem kazdy jeden moment v uplne bežných situáciách ktore su pre ostatnych normalka … ani to tu uz nikomu hovorit nechcem, rady od ludi ktorí vobec nevedia co to je su viac menej zbytocne … pevne dufam ze sa mi zacne zivot otáčať k lepšiemu a ze toto peklo skonci

lucia11kob
23. jan 2025

Držím ti palce 🥰🥰 začni užívať antidepresiva a kedy niečo tak píš 🙂🙂

autor
23. jan 2025

@lucia11kob ďakujem, aj tebe prajem nech sa maš už len dobre!

suzitok
Autor odpoveď zmazal
lucia11kob
23. jan 2025

@suzitok presne tak..ja som si to prežila..teraz, keď si na to spomeniem 🤭 aj sama som bola v nemecku, taliansku..kľudne prepravou..dakedy ani do mesta ani pred bránu...

autor
23. jan 2025

@suzitok presne ako vravis, aj ja som sa uz par krat nad sebou zasmiala, aj ked ono je to skor na plač, ale raz som bola v obchode mala som napísané co potrebujem kupit na jeden recept ktory som chcela spravit, a prisla na mna taka panika, ale uz som nechcela utekat prec lebo som uz pol košíka mala nahadzaneho, tak ze rychlo poberiem co mi este treba a utekam prec … lenze sa to zacalo tak stupňovať ze som sa uplne prestala sustredit behala som tam od jedneho regálu k druhemu pobrala som uplne ine veci ake mi trebalo lebo mi to bolo v tej chvili uplne jedno a ked som prisla domov a ukludnila som tak mi fakt zacalo byt az do smiechu, ze ja fakt niesom normalna … to je extrem co ta hlava dokáže robit …

hankab
23. jan 2025

Nevycitaj si tie stavy, je to choroba. Pri panickom ataku sa vyplavuje velke mnozstvo kortizolu, ktory sposobuje tie zavraty, dychavicnost, pocit na odpadnutie atd. Clovek to nedokaze volou ovladat ani keby sa akokolvek snazil. Mozno do istej miery, kym choroba nie je natolko prepuknuta ano, ale bez liecby sa to zvykne este o dost zhorsovat. Ludia potom zachadzaju az do takych extremov, ze mesiace, roky nevychadzaju z domu, pretoze sa boja ze vonku zomru. Minule tu tiez pisala jedna baba s tak silnou PP, ze by aj chcela ist k psychiatrovi, ale ma z toho obrovsky strach a nezvladne sa tam dopravit. Nenechaj to zajst az tak daleko, fakt to za to nestoji. Kym este dokazes ako-tak fungovat, tak navstiv prosim psychiatra. Pisem ti z vlastnej skusenosti, cim skor tam pojdes, tym skor sa ti ulavi a zacnes lutovat, ze si to neurobila uz skor.

autor
23. jan 2025

@hankab ja som uz navštívila, ad od pondelka zacinam brat, preto som založila tuto diskusiu, lebo som chcela pred tym este zistit nejake realne skusenosti ludi …navštívila som psychiatricku uz pred pol rokom kedy mi dala len neurol pretoze som vtedy nechcela ad a myslela ze to zvladnem bez nich … ale uz viem ze nezvládnem .. takze idem do toho …