icon

Aké sú aktuálne príznaky covidu?

3. dec 2024

Prosím aké máte príznaky? Ja neskutočnú bolesť hlavy, až navracanie. Oči mi ide vyvalit a nič mi nezaberá a točí sa mi hlava už dva dni.

rebi789
3. dec 2024

Mala som tak isto plus extrémna únava, zimnica, červené fľaky na tele a bolesť hrdla

autor
3. dec 2024

@rebi789 a pomohlo niečo na tu hlavu? Som z toho až vystrašená

rebi789
3. dec 2024

Flector, tma, oddych

kacikaci1
3. dec 2024

Mna paradoxne hlava nebolela, čo mi je až divne lebo od predošlého covide ma bolievala hlava a este mám únavu trochu. A po tejto sránke ani tuk (klop,klop).
Mala som zápal hrtanu a neskutočne dusivý kašel až som z toho 2x vracala. Zvýšena teplota a upchatý nos.
Som 12ty deň od prvých príznakov, uz mam len nos trocha upchatý, ale dostavila sa asi pred 2-3 dňami nevolnosť a stále pretrváva slabosť nôh.🤷‍♀️

autor
3. dec 2024

@kacikaci1 prepana! Tak dlho?

kacikaci1
3. dec 2024

Mna covid rozbil ze uplne. A to mam 28 rokov, sportovala som, zdrava strava, ziadne zdravotné problémy a podobne. Verim, ze sa k tomu este vrátim raz 🙂

svetlonos
3. dec 2024

Dlho? Dva týždne du ešte veľmi v pohode...

kacikaci1
3. dec 2024

@svetlonos to suhlasim, co by som dala za to keby to boli len dva tyzdne 🙂

bublinka1426
3. dec 2024

s kovidom sa nechodi l lekarke ze? len teelfonicky

svetlonos
3. dec 2024

@kacikaci1
tak nejak. Náš odpísal tento rok od januára do marca, ja aj deti každý 2x atb, muz sa držal.
pred dvoma rokmi tiez 2 mesiace október- december - vianoce sme si posunuli o týždeň neskôr 😏.

soul_sister
3. dec 2024

Bolest hlavy, tri dni silna bolest hrdla a potom nastupila nadcha, zatekanie hlienov najma v polohe lezmo, nasledne dusivy kasel.. bez teploty.
A uvidime co bude dalej.. 💪🏻

tanika
29. dec 2024

@soul_sister ahoj prosim ako si sa z tojo dostala mne to sadlo na dutiny teplotu memam ani crp zvysene, zadná nadcha vsetko zateka dolu a vlhký kasel . Msm to od 23.12. Zajtra idem po výsledky z nosa a hrdla. Dutiny mam uplne odpálenie. Mala si atb ??? Dakujem

kacikaci1
29. dec 2024

@tanika ahoj, este som sa nedostala. Ale ja som nemala problemy s dutinami, skor slabost, nevolnost atd. To mas este skoro asi, musi sa ti to vyčistiť, ale určite by som skusila niečo na vykašliavanie (erdomed, acc long..) a určite aj morsku sol a inhalátor

veronika2021
29. dec 2024

@tanika naparuj sa,casto,idealne nad repikom .Ja som dutiny mala trikrat tento rok,ten treti som uz bola tak zifala,ze som si betadin,ktory je na kloktanie dala do horucej vody na naparovanie.Stacilo mi naparovat sa raz vecer a raz rano a dutiny sa beutalne zlepsili.Aj bolest hlavy ovela rychlejsie ustupila.Povedala som si-ked to mozem kloktat,tak to mozem aj naparovat😁Potom som sice mala dych ako dezinfekcia na operacnej sale ale pomohlo😁🙈Nevysusilo mi to sliznice vobec a na zapalene hrdlo je to najucinnjesie ,co poznam.

tanika
29. dec 2024

@kacikaci1 téda to ani nehovor mns to zacalo 21.12. Hrdlo ma zacalo Bolest a bolo mi tak divne v ten deň , potom hlava ma bolela dva dni nič nezaberalo. Hrdlo som uz ani necítila a 23.12. Som na vecer ubehla na pohotovost ze mna strasne bolia dutiny. Crp bolo 6 predtym pri hrdle 7 a potom zase 25.12. 4 hodnota .
Lekárka usúdila ze bez atb lebo ani crp ani teplota 36.5 a ze ak pridu teploty alebo zlte hlieny z nosa prip. Zelene mam prist na pohotovost . Ale nic tske som nemsla len dutiny bolleli bez nadchy. A ozaj bola som zachripnuta ako keby a od 26.12. Kasel vlhký . Bola som na orl porobila vytery z nosa a hrdla , odber krvi mi spravila crp 6 , rtg dutin len opuch slizníc v dutinách ale ciste. Ide ma porazit mne to zacalo na dutiny a vykasliavam a som unavena cele zle vianoce u nad akoby ani neboli . Dcera bol chora od 4.12. 3 balenia atb vybrala uz je konecne lepsie od vcera. 😏😏😏

tanika
29. dec 2024

@veronika2021 zaujimave to som este nepočula ,,,,, vôd dolu som pisala prispevok teraz ako ma to odrovnal o bol to covid ? Hriešne som na tom

kacikaci1
29. dec 2024

@tanika strašna pliaga toto. Slaba nie si?
Určte by som sla do niečoho na riedenie hlienov, babka mala odomna covid preslo jej to do zápalu priedušiek hadam 2 tyzdne kašlala ale prvych 7 dni brutalne vela, ze ju všetko uz bolelo. Ona mala sice suchy kašel ale doktor dal ten erdomed. Priatel mal tiež hentaku zadnu nadchu a na orl mu povedala nech si nasadí lieky co ma na alergiu🤷‍♀️ a tiež dostal erdomed. Tak odvtedy davama vzdy nieco na riedenie hlienov. A určite skús aj inhalator, je to fajn vec

tanika
29. dec 2024

@kacikaci1 mam erdomed , sinupret , lieky na alergiu aj sprej mometafone, pamycon do nosa ake nic moc len tie dutiny stale citim ….. s hlavu. ttiez kašlem len hlieny vysia niekde v zadu v nose nie a nie vysmrkat. Ja vobec nemám nadchu . 😏

merrysa
29. dec 2024

Ja som podobne mala začiatkom októbra. Aj som sa veru dogrcala z tej neznesiteľnej bolesti, išlo mi oči a čelo vyvalit..normálne som revala od zúfalstva. Žiadne lieky od bolesti nezaberali. Pomohlo sa len zbaviť hustých hlienov, ktoré to celé spôsobovali (dostala som pamycon do nosa, nejaké antihistaminiká a inhalovala som vincentku). A strašne veľa som spala. To bola hrozna choroba. Najhorši stav trval 3 dni, potom sa to postupne zlepsovalo

tanika
29. dec 2024

@merrysa juj mne to nejako moc už trvá …, v sobotu vecer hrdlom od pondelka vecera dutiny a etecti trva medzi tym kasel …. Ani atb ste nemala na tie dutiny ???

merrysa
29. dec 2024

@tanika nie, ja som nemala horúčky a po Tom spánku mi bolo už lepšie. Mne sa všetky choroby už takto dlho ťahajú..musím vždy ,,len" vydrzat. Crp mám vždy nízke. Ale ešte teraz keď na to myslím, je mi zle 🙈 držím palce

kacikaci1
29. dec 2024

@tanika tak skus este ten inhalator, alebo aj naparovanie napr nad kamilkami🤷‍♀️

tanika
29. dec 2024

@merrysa presne bez teploty nizke crp to iste aj ja. Boze tieto vianoce cele zle ano neviem ze sú , manzel chory aj dcera ta uz lepsie. Syn bol oktobri a v novembri doms Zapal priedušiek. 🙈

veronika2021
30. dec 2024

@tanika neviem,ci to bol covid ,neskumam to,lebo ta informacia mi nic nastave ani na sposobe liecby nezmeni.Ale jednoznacne su to zahlienene dutiny ako blazon.Raz som mala atb a dvakrat som to dala bez atb ,len to treba riesit od zaciatku.