Aké sú príznaky rakoviny žalúdka alebo pankreasu?
Ahojte prosím vás poznáte niekoho alebo sami ste si prešli niečím z tohto?ide o to ze už vyše roka má boli žalúdok absolvovala som rôzne vyšetrenia pred rokom a nič nenašli.. teraz ma ale posledný čas už boli tak žalúdok ze nedokážem sa ani hýbať potom to prejde brucho mam ako tehotná, stolicu tmavú ale tie bolesti sú také ze ma aj chrbát boli a mam strašný strach...pôjdem znova k dr ale som po chrípke tak až budúci týždeň ja mam rámy strach naozaj mam brucho ako balón cierna stolica a strašne ale strašne bolesti od rána do rána...ďakujem za každé i fo:(
cierna alebo tmavohneda stolica?
ako si na tom s hmotnostou?
tieto bolesti si mala uz pred rokom, ci preco ta vysetrovali?
inak existuju aj ine diagnozy ako rakovina-
Nenapchavas sa magnéziom? Od toho je čierna. Bolesti môžu byť od strachu, čo takto ľahké antidepresíva a lieky proti úzkosti? Tvoj život by sa rapídne zlepšil.
a zelezo neuzivas? to som sa chcela opytat a zabudla som.
Ja viem ze sú aj iné diagnózy ale všetko čo čítam vyzerá na toto mam to dlhodobo a nemám stres..neberem mág ezium pravda ze je veľa analgetiká na bolesti ale aj z toho to mohlo prerásť.. ja pôjdem k dr ale strach mi bráni a zároveň dnes som.zacala tak panikartit keď už som tu stolicu videl..bola cierna alebo taka veľmi tmavohneda
@majamat nie vôbec nic
Čo sú tie rôzne vyšetrenia? Gastro hadica zhora aj zdola bola ?
Nemáš nejaké intolerancie na potraviny?
jednou cestou zober už aj psychiatra...
@choco6 iba z hora ale pred rokom
@deti95060810 rada by som len ma objednala o dva mesiace
@grof_monte_christo neviem kiež by ale intolerancia neviem.ci by bola cierna stolica.. naozaj mam strach preto keď u, veľa vecí na toto sedi som dá opýtala ci ma niekto skúsenosti z takýchto veci si srandu nerobim
Mňa takto nafukovalo pri intolerancii na laktózu. Potom mi to zistili na gastre. Máš aj vetry?
Treba ísť podla mňa na gastro aj na kolonoskopiu, mňa bolel zaludok tiež asi 2 roky ale mne potvrdili celiakiu, malo žalúdočnej stavy a ešte mam pernicioznu anemiu (chyba mi faktor vďaka ktorému sa vstrebáva vitamin B12 a sposobuje ze imunitný systém útočí na vlastné bunky žalúdočnej výstelky) to mi zistili na hematologii, takže aj to by som možno bolo dobre skúsiť.
ak jes vela analgetik, mohla si si poskodit sliznicu zaludka, co sposobi krvacanie a ciernu stolicu. tie priznaky co uvadzas sice mozu byt pri rakovine, ale ani zdaleka len pri rakovine. to je len jedna z najznamejsich chorob, tak vsade vyskakuje. a niektore clanky dokazu fakt skreslovat a zvelicovat.
rakovina je ochorenie, ktore vacsinou postupuje pomerne rychlo. neviem ci by si po viac ako roku nebola an tom uz ovela horsie.
A mohol ti prasknúť žalúdočný vred. Mojej mame sa to stalo a mala tmavú stolicu.
neliecena rakovina sa ozyva zvycajne v stadiu, ked uz nie je v uplnych zaciatkoch, cize uz nejaky cas pretrvava. potom ako j dr diagnostikuju a pacient sa nechce leicit, davaju mu mesiace, nie ze by vydrzal vyse roka.
@majamat len možno že vtedy začínala a nebolo to vidno a terqz možno tlači vieš ze už ny to vidno bolo preto mam strach ..sú to strašne bolesti aj také ze prehltnúť jedlo a keď mi dopadne tak ma to strašne zabolí...niekedy je to lepšie cez deň ale posledne dni idem skolaboval od bolesti a jasne pôjdem k dr ale amm veľký strach lebo všetko tomu nasvedčuje bodaj by nie ale už mám taký strach ze len na to myslim
@grof_monte_christo prosím.ta a ako to prebiehalo u nej mala.to dlhodobo alebo to prišlo zrazu?
rakovina na zaciatku neboli, v tom je zakerna.
@majamat ved prave ze možno som ju mala.ale už začala tlačiť vieš ze tie bolesti a ta stolica ved bodaj by nie ale mam nohy ako pavúk tenké brucho veľké silné bolesti žalúdka a zrkadloviek chrbta a tmavú stolicu
Bolo to dlhodobejšie, mávala pocit tazoby hlavne po jedle a aj ju bolieval žalúdok.
ty sa vyslovene presiedcas, ze mas rakovinu. nerob to. nic tomu nenasvedcuje,r eps toto nasvedcuje zaludocnym,c i inym traviacim ochoreniam, ktore sa nedaju specifikovat.
takmer pri kazdom ochoreni traviaceho traktu moze byt nafuknute brucho, pri vacsine ochoreni zaludka mozu byt bolesti zaludka a edia byt naozaj silne, cierna stolica moze byt pri krvacani z hornej casti traviaceho traktu,a le to moze sposobit aj zapal ci vred sliznce zaludka, vredy v creve, hlavne niekde na zaciatku. taketo vredy creva a rozne erozie sa vyskytuju pri poskodeni creva a to aj pri ulceroznej kolitide, pri dalsich zapalovych autoimunnych ochoreniach creva. ak sa skombinuje celiakia s problematickym travenim dalsich potravin, sliznica moze byt tiez dost porusena, teoreticky moze dojst aj k jej poskodeniu a zakrvacaniu.
nerozumiem, co si napisala naposledy.
este aj pankreatitida dokaze dobre potrapit.
kde ta to boli?
Pockaj ...
Takze ty mas rok ciernu stolicu a stale sa BOJIS ist ? Dospela zena ? Ja som strasne krvacala a HNED som trieskala na dvere gastra v nemocnici . Mam diagnozu a nie nemam rakovinu a to som fakt krvacala mesiace . Mala som aj pankreas zapaleny 2x . Tam cierna stolica nieje priznak ale rakovina,bohvie. Tak ako clovek ktory si toho preskakal zdravotne dost zleho sa fakt cudujem. Ja som zodpovedna nielen za seba ale aj za svoje dieta takze musim byt ok.
@majamat ďakujem ze sa mi rozpisujes máš pravdu stále na to myslím lebo to trvá už veľmi dlho možno som sa zľakla tej stolice popravde som si to len dnes všimla preto som sa nalakala..a boli ma dlhodobo žalúdok a teda aj chrbát akoby zrkadlovite k tomu žalúdku ak ma rozumieš.. veľmi ma boli keď prehltnem jedlo a dopadne mi do žalúdka to jdem doslova skákať od bolesti až mam kvapku potu trvá to par sekúnd a zrazu je dobre..boli ma to akokeby ..hm ako to opísať pod rebrami stred a napravo
@ivik4 nie nie čiernu stolicu som si všimla.dnes..preto idem k dr ale nemôžu mi zobrať estw krv lebo som po chrípke tak až budúcu týždeň ja určite tiež pôjdem len mam strach
@ivik4 a prosím ta ako to pre iehalo co ti bolo keď si mala zápal.?

Keď máš čiernu stolicu, tak by si to mala hneď riešiť… nie je iba tmavo hnedá?