icon

Aké sú skúsenosti so zubnými implantátmi?

laurinka2023
26. aug 2024

Ahojte chcem sa informovať ohľadom zubných implantátov aké stým mate skusenosti ako to vlastne prebieha ... Môj problém je ze horný chrup je v hroznom stave skoro bez zubov 😪 nebudem rozoberať prečo ani nič podobné,, dá sa aj na splátky? Alebo existuje aj iná metóda ?

joesvk
26. aug 2024

@laurinka2023 Implantáty sú najdrahšia metóda. Jeden zub stoji zvyčajne okolo 1000 eur.Treba ísť najprv na konzultačné vyšetrenie, kde zhodnotia, či si vôbec vhodný adept na túto metódu.
Potom existujú mostíky z rôznych druhov koruniek, kedy potrebuješ na jednu aj druhú stranu svoj zub alebo koreň, aby to malo na čom držať Ceny sú rôzne-stredná cena je asi 200 eur na zub.
A najjednoduchšie pre zubára a cenovo najlacnejšia je vyberateľná protéza.Tá vrchná ťa vyjde okolo 200 eur.

Ceny sú samozrejme len odhad. Každý zubár ma svoj cennik.

minenkak
26. aug 2024

@laurinka2023 teda musíš byť strašne bohatá,najprv treba konzultáciu

jarvisstyle
8. nov 2024

Vziať si pôžičku, bezúčelový úver v banke a pekne splácať. Tak ako niekto spláca lízing na auto alebo hypotéku na dom ty budeš splácať svoje nové zuby. Z vlastnej skúsenosti sú tú najlepšie investované peniaze, pocit z novéhu úsmevu po mnohých rokoch je viacej ako dom alebo auto.

rachel978
8. nov 2024

@laurinka2023 mam 5 rokov ano bolo to drahe, dve zuby okolo 2000 eur ale nelutujem, nechcela som brusit zdrave zuby na mostiky a hlavne mojej mame zhnili take zuby pod mostikom a skoncila pri proteze.
Cenu za implantáty platis postupne nie naraz,u mna osobne to bolo myslim ze 8 mesiacov. Nie je to tak rychlo. Ale dobre som sa rozhodla presne ako pise @jarvisstyle ten pocit z novych zubov stojí za tie peniaze.
Radim rozhodnut sa co najskor, ked chyba zub, kost kde bol zub sa stensuje a potom po case bude treba doplnat aj kost a to su dalsie peniaze navyse.

malcica
4. nov 2025
@jarvisstyle

Vziať si pôžičku, bezúčelový úver v banke a pekne splácať. Tak ako niekto spláca lízing na auto alebo hypotéku na dom ty budeš splácať svoje nové zuby. Z vlastnej skúsenosti sú tú najlepšie investované peniaze, pocit z novéhu úsmevu po mnohých rokoch je viacej ako dom alebo auto.

@jarvisstyle dobry den. Mate implantaty? Aká je vaša skusenost s hojenie a následne adaptovanim sa na nový zub?

malcica
4. nov 2025
@rachel978

@laurinka2023 mam 5 rokov ano bolo to drahe, dve zuby okolo 2000 eur ale nelutujem, nechcela som brusit zdrave zuby na mostiky a hlavne mojej mame zhnili take zuby pod mostikom a skoncila pri proteze.
Cenu za implantáty platis postupne nie naraz,u mna osobne to bolo myslim ze 8 mesiacov. Nie je to tak rychlo. Ale dobre som sa rozhodla presne ako pise @jarvisstyle ten pocit z novych zubov stojí za tie peniaze.
Radim rozhodnut sa co najskor, ked chyba zub, kost kde bol zub sa stensuje a potom po case bude treba doplnat aj kost a to su dalsie peniaze navyse.

@rachel978 dobry den. Kolko ste si dávali implantátov a ako to prijalo vaše telo. Cítite ze zuby nie su vaše?

rachel978
4. nov 2025
@malcica

@rachel978 dobry den. Kolko ste si dávali implantátov a ako to prijalo vaše telo. Cítite ze zuby nie su vaše?

@malcica asi 2000. Vyborne. Doteraz nemam.ziadny problem ale asi je to u každého inak. Znama ma a ma s nim problem

malcica
4. nov 2025
@rachel978

@malcica asi 2000. Vyborne. Doteraz nemam.ziadny problem ale asi je to u každého inak. Znama ma a ma s nim problem

@rachel978 a môžem vedieť aký?

malcica
7. nov 2025

@laurinka2023 dobry den. Mate nakoniec implantaty?