Aké sú to vyrážky?

pictbridge
20. aug 2022

Ospravedlňujem sa za opakovanú tému no moj problém sa neustále mení. Asi 3 mesiace bojujom s vysypom na tele. Najprv tvar okolo vlasov za vlasmi potom hrudník ruky. Najprv vyrážky/ foto/ teraz takáto krupica. Včera večer to bol dekolt a lakťové jamky . Dnes jamky ok no sú to zápästia a prechádza mi to na ruky zhora. Svrbí to ako ďas . Ráno som nemala len trosku išla som na nákup trošku som sa spotila a znova. Bola som na kožnom dala mi borovu vodu a locoid crelo no po locoid ma to štipe a začervena . No konkrétne nepovedala nič

asia83
20. aug 2022

@pictbridge Zmeniť kožnú, ísť na alergo.

pictbridge
autor
20. aug 2022

@asia83 bola som najprv tam. Ani kožné ani krvné testy nič neukazali.

asia83
20. aug 2022

@pictbridge Na alergo sa nerobia iba krvné testy. Treba chodiť po doktoroch. Aj keď sa vám ozve niekto tu, že mal presne také isté prejavy, a je to to a to, u vás to môže byť niečo úplne iné (vlastná skúsenosť). Treba ísť aj na gastro, môže ísť o intoleranciu laktózy.

chelsey987
20. aug 2022

@pictbridge je to alergická žihlavka. Daj si Dithiaden, ak máš a natri si to Fenistilom. Môže ísť o alergickú reakciu na potraviny, drogériu a pod. Keď sa to ešte zhorší smer infúzia proti alergii.

pictbridge
autor
20. aug 2022

@chelsey987 mam omarit mam predpísané kortikoid aj borovu vodu nič nepomáha. Bola som aj na hydrokortizone už a nikto nevie čo mi je. Ochota ako .....🤷‍♀️

pictbridge
autor
20. aug 2022

@asia83 na alergo mi robila najprv kožné a potom z krvy. Robili mi pečeň robili mi histamin helico bola som na koznom a vo štvrtok idem na gastro. Pohadzuju si ma odtiaľ tam a nikto nič nevie . Žiaľ.

asia83
20. aug 2022

@pictbridge To je dobre, aspoň niečo majú šancu zistiť. Držím palce.

mikadooo
20. aug 2022

@pictbridge ahoj, ja som také mala, dala som si synov locoid, poštípalo, ale vydržala som a na druhý deň bola vyrážka lepšia. Takto som vždy večer natrela tenučkú vrstvu locoidu a do týždňa mi to takmer zmizlo. Objaví sa mi vždy počas ovulky, asi to súvisí nejak s hormónmi, natriem locoidom týždeň a je pokoj. Teraz to nám pekné, tak teraz ti to neviem odfotiť, ale keď je to škaredé, tak to vyzerá ako ty máš na prvej a druhej foto. Ináč, začalo mi to okolo apríla, tiež z ničoho nič. Myslela som, že z antikoncepcie, ktorú som vtedy začala brať, ale tú som už vysadila asi pred mesiacom a ekzém sa zas zjavil, tak neviem, či to bude dočasne alebo už trvalé... Muž aj syn má atopický ekzém, a vyzerá to tak podobne, preto som si aj dala ten locoid.

pictbridge
autor
20. aug 2022

@mikadooo mne dala tiež presne locoid crelo. Štípe to ako fras. Ale da sa vydržať. Skúsim ďalšie testy. Pre neochotu si ich hradim sama v odborových centrách medirexu a nemusím čakať kým sa niekomu bude chcieť.. už sa trápim 3 mesiace. A nieje deň aby som mala pokoj.

mikadooo
20. aug 2022

@pictbridge dobre, daj potom vedieť, ak by našli príčinu. Lebo mne to nejde do hlavy, že prečo sa mi zrazu spravil, tak ak budeš vedieť, čo to spôsobilo, možno by mi to pomohlo tiež... Držím palce...

lipiancanka
8. feb 2023

@pictbridge ahoj prosim ta ppdarilo sa ti najst pricinu a nejako to liecit? Dakujem