icon

Aké zdravotné problémy sa vám vyskytli po tehotenstve?

3. sep 2023
uriva
6. sep 2023

Ja by som k tomu predo mnou pridala ešte, že ja som doslova zo dňa na deň po pôrode zostala alergická na lieskovce a rozvinulo sa to tak, že nemôžem zjesť žiadne ovocie s kôstkou atď., všetko, kde sú tie alergény alebo príbuzné alergény. Do pôrodu všetko ok som jedla bez obmedzení, po pôrode peklo, akoby som zjedla žihľavu pokaždé, všade samé pľuzgiere v ústach a hrtane + vyrážky alebo do mäsa popraskané ruky ako bonus. Nezmenilo sa to ničím, ani ďalším pôrodom - ale aspoň to nie je horšie a mám maste na to. Mám to tak už celé roky, nič nepomáha, je to alergia oficiálne uznaná. A bolesti chrbta, blbá pleť, PMS, ale slabší menzes...

lemoncheesecake
6. sep 2023

Mne sa zhorsil zrak po oboch a to velmi, zacali sa mi zuby kazit, velke bolesti pri ovulacii a silna menstruacia, pred tehotenstvami som nosila veci xxs xs teraz M/L nedari sa mi zhodit nic 🤷🏻‍♀️ a este mi po porodoch zacalo akne 🤦🏼‍♀️

monculiatko16
6. sep 2023

Mna bolia klby uz rok a pol po porode bola som aj na kompletnom vysetreni a na nic nedosli

lasona
6. sep 2023

Poporodna depresia...ale chvalabohu už som z toho vonku.. a pri menzese nemám bolesti...ale to je fajn...akurát že je silnejší...

mofa
6. sep 2023

Nevedela som co je to pms pred tehotenstvom, po tehotenstve uz viem, brutaaalne pms. Inak nic.

kikushaa
6. sep 2023

Rozbehla sa mi nanovo utlmena alergia

monika185243
6. sep 2023

Po druhom pôrode sa my zhoršili kŕčové žily(začali ma dosť bolievať, takže asi to musím riešiť cez operáciu, pretože je to už neúnosné), bolí ma chrbtica(chodím ku fizio, pomaličky sa to zlepšuje), vytvorili sa my hemoroidy, mávam dosť silnú MS, bolia ma kĺby a už ani neviem čo všetko možné, o tom že my zostalo brucho, ktoré nie a nie dať do pôvodnej formy radšej pomlčím. Ale ja mám medzi deťmi 10 mesiacov rozdiel, takže telo dostalo poriadne zabrať. Aj sa čudujem že ešte držím vôbec po kope 😀

wella47
6. sep 2023

Žiadne a dojčenie ma zbavilo tukovej cysty.Takže za mňa lepšie než predtým.Mám dve deti.

ouwecka
6. sep 2023

Nie si sama,nase mamy o tom nehovorili a ostalo kopec z nich dogabanych s diagnozami az svet,teraz je tomlepsie,smer fyzio a drzim palce

petronellla87
6. sep 2023

@kvoli 😁😁😁😁 rada som pobavila. Ono to je ozaj iba obcas ked mi mega treba a nemam priestor😁 ale vdaka za tip😊

biibiana
6. sep 2023

No keby to neprechadzalo, tak zbehni urcite k dr. Mna tie klby boleli tak cca 6mesiacov. Kamzik je ok, ale svojmu telu urobis lepsiu sluzbu ak budes uzivat d3+k2 ver mi, venujem sa vyzivovemu poradenstvu. Odporucam Dr.Jacobs D3+K2 najde google 😉 Doplnat vit D zo slniecka uz pri existujucom deficite nestaci a je nutne aj suplementovat.

ikuska27
7. sep 2023

Asi žiadne 😊👍

denda007
7. sep 2023

Mne ostalo palenie zahy a chudokrvnost, bolest krizov a bedrovych klbov.

lucia245
7. sep 2023

Zápal trojklanneho nervu - vyčerpanosť organizmu. A teda s každým dieťaťom som prišla o jeden nerv zo zuba😃

31majka12
7. sep 2023

@petronellla87 ja tiež tak

ivec16
7. sep 2023

ja od porodu nemam bolestivu a uz ani silnu ms, takze v tomto smere obrovske zlepsenie… po prvom porode ma asi pol roka boleli kolena… dole to nemam uz co byvalo a moje brucho
tiez ostalo ovisnute, koza uz nie je co bola… ale to za tie tri zivoty stalo

sodolucy
Autor odpoveď zmazal
clarae
7. sep 2023

U mna bolest chrbta v hrudnej oblasti, neustalabolest v obladti nastrihu, bolest klbov. Kolena a chodidla su katastrofa, hlavne rano a nemozem poriadne spat na boku. Hrozna unava, podrazdenost a velmi nizky tlak az zavrate. Zacalo to od tehotenstva ale mozem povedat, ze po roku sa to dost zlepsilo. Ale zlepsilo sa to len na chvilku a idem si tym prejst opat 😁

clarae
7. sep 2023

@lucia245 na to by som aj zabudla, zapal trojklanneho nervu som mala aj ja, len tak z nicoho nic. Asi to bola tiez ta vycerpanost.

alenkatt
7. sep 2023

U mňa absolútne žiadne problémy, v tehotenstve som mala zväčšenú obličku a dilatované močovody našťastie a z toho renálnu koliku ale našťastie sa to nezhoršovala a po pôrode to prešlo. Inak občas som cítila bedrá že sa vracajú na pôvodné miesto. Cvičila som power jogu 2 roky pred tehotenstvom, v tehotenstve do 38 týždňa a teraz občas doma keď sa mi dá pri malej ale trošku porastie a idem zase nato .💪

mimka36
7. sep 2023

No ja som 2 roky od porodu a bolesti klbov mam stale, ale uz je to ovela lepsie. Vsimla som si ze su rana ked som uz v poriadku (aj ked lave bedro ma stale pobolieva) ale su aj rana kedy citim bolest ...hlavne v rukach a je to vtedy ked som to prehlana den predtym s nosenim malej na rukach, proste nemozem ju vlacit...(asi to naozaj bude z pretazenia).
Lekar mi odporucil condrosulf tak snad pomoze. Je tu vobec zena co ju tie bolesti klbov prestali boliet uplne? Uz stracam nadej...

marticka85po
8. sep 2023

@mimka36 mne pomohlo velmi uzivat MSM 2-3x denne po 1g. Neskusala si? Pravdepodobne aj ten Condrosulf to bude obsahovat. Mna hrozne boleli asi polroka klby bedrove(nevedela som ani preniest vahu na 1nohu ked som sa napr.obliekala) aj cela panva a klby na rukach. Po tom MSMku sa mi to zlepsilo asi po 2tyzdnoch uzivania.odvtedy mam bolesti minimalne. Vacsinou uz len den dva pred menstruaciou.

plamienka555
8. sep 2023

Bolesti kolien, prolaps a trápi ma popôrodný opuch štítnej žľazy, s ktorou ide obrovská únava

kvetinka75
8. sep 2023

žiadne

kvetinka75
8. sep 2023

autorka - koľko máš rokov? Mňa začali teraz bolieť malé klby a dr. povedala, že už po 40tke môžu začať prvé reumatické problémy.

jeliz59
8. sep 2023

Prvé tehotenstvo preklampsia.....druhé cholestaza.... dr povedal buďte rada ze ste tu nie ste stavaná na tehotenstvo a pôrod....celé zle

kvetinka75
8. sep 2023

@biibiana D3+K2 👍. len od inej značky, veľmi pomáha

autor
8. sep 2023

@kvetinka75 mám len 30

kvetinka75
8. sep 2023

autorka - no tak stáva sa občas aj to, že niektoré choroby prepuknú skôr. Nebola si u dr. nech ti spraví aspoň krvný obraz na reumatické faktory?

jasminet
8. sep 2023

bolest bedroveho klbu po druhom porode, po tretom pelova alergia - ale to neviem ci mozem s tehotenstvom spajat.