icon

Aké zdravotné ťažkosti ste mali po ignorovaní tela?

26. aug 2024

Ake zdravotne problemy mate, ked ste nepocuvali svoje telo, ktore vam naznacovalo ze ma dost?

Stalo sa vam,ze ste nemohli zvolnit z.roznych pricin a prejavilo sa vam to na zdravi?

Strana
z2
peta2202
26. aug 2024

Ja kvoli behu mam problemy s pistalou a s kolenom. 😉 Bolia obe, uz neviem proste ist naplno, beham uz velmi malo. Viem, ze som si to sposobila sama, nakolko som isla do extremov, malo oddychu, snazila som sa neustale zlepsovat, proste aj kazdy den. Asfalt tiez nie je najlepsi teren na beh som zistila. 😅 A to mozes mat tenisky akokolvek "odpruzene", proste po case ti to kolena vratia.

basulaak
26. aug 2024

Hypoglykemiu zo stresu na md. Vysoky kortizol mi zrazal cukor. Raz som tak bola sama s babom a mala som cukor 3,2 bolo mi na odpadnutie.

olimuc
26. aug 2024

Ked som pracovala v jednej fa a do 3 v noci som riesila veci a o pol siestej som bola na ceste do roboty … permanentny stres, stale mi zvonil telefon. Rozhadzany cely organizmus, brutalne pribratie s pozretia na vodu a odvtedy sa neviem dat dokopy … vnutri mam permanentnu napatost … Teraz sa znovu situacia vyhrotila a ja sa neviem pohnut - mozog ide na plne obratky ale bez vysledku a noci vyzeraju ako keby som ani nesla spat. Pozrem do zrkadla a tam strasidlo a tlak ani nic nemeram lebo by ma slak trafil. Zatial nemam riesenie … cakam na tento stvrtok, kt ma posunie aspon o or CM dopredu aj ked mozno nie Ku klu su, piatok bude tiez o jednu vec menej … zatial fungujem ako sa da … snad si neuzeniem nejakeho frasa

alickapusinka
26. aug 2024

Teraz v januári toho roku mojej kamarátky manžel podnikateľ telo hovorilo dosť ON nie. Prepracovani dostal ťažky infarkt plus na to mozgovu prihodu je z neho troska mladý 53 roční chlap.Workoholik prehliadal nejake príznaky vysoky tlak však to nebolo u neho nič bolesti hlavy tiež nič a teraz.Uplne ležiaci nerozprava treba mu plienky je odkazaní na celu rodinu chlap pri plnej sile podnikateľ 25 rokov chlap jak hora 2 metrový sto kg je 50 kg chlap odkazaný nemohucne ležiaci. Musia ho krmiť prezliekať umyvať a starať sa o neho 24 hodin.

belle_vie
26. aug 2024

Zavraty, rozmazane videnie, unava, problemy so spankom, bolesti hlavy a krcnej. Horsia citlivost koncatin. Mala som 2 male deti ( pol a 2.5 rocne), do toho mi nasli pri vysetreniach nador na mozgu. Myslela som si, ze umieram. Nastastie, nador sa ukazal ako nezhubny, nie je ho treba operovat. A priznaky som mala len z tetanie, z vycerpania pri detoch. Ale bolo to hrozne obdobie a naucilo ma to odpocivat.

olivierko229
26. aug 2024

Bolest krizov je take, ze ked to len kus prezeniem s robotou, ozvu sa. Ale ze co uz bolo vela, ze sa uz nedalo ist bez spanku a cez bolest, ked sa zrazu vyskytli zavrate, vertigo, ale take, ze som sa musela drzat nabytku. My dokoncujeme dom, ale ako to prislo, obmedzila som robotu a doprajem si viac spanku.

beata_k
26. aug 2024

Triasli sa mi ruky z nedostatku spanku, zabudala som.

lakebabe
26. aug 2024

Keď som mlela z posledného v náročnej práci a do toho riešila rozchod po 13 rokoch a sťahovania, prestala som spávať. Mala som chronické bolesti hlavy, točenie hlavy, nemohla som ani jeden deň niekoľko mesiacov zaspat a úzkosti. Akonáhle som všetko naraz doriešili, dala výpoveď , presťahovala sa, bola som po pár týždňoch ako novy človek.

andaluzia12
26. aug 2024

@peta2202 mám to iste s kolenom, tiez som to preháňala s behom po asfalte, taktiež trailove behy, bicykel… a do toho ako sa objavila bolesť kolena prišlo tehotenstvo (plánované). Ani roentgen, ani žiadne vyšetrenie. Koleno bolí (samozrejme nebehám) do pôrodu 4 mesiace, neviem čo bude potom …

zeldia
26. aug 2024

@lakebabe ako si to zvládla? Že vsetko opadlo a už sa vsetko zrazu upokojilo? Ja som sa zbavila problému ale nedokazem sa zbavit stresu vnútorného napätia, nespím mám teraz tyzden dovolenku dnes som nerobila v podstate nic neverim že v noci zaspim, hlava ide stále naplno

lakebabe
26. aug 2024

@zeldia u mňa toho bolo strašne veľa a dlhodobo naraz. Nechala som sa úplne vystaviť dobrých par rokov. Dala som výpoveď, ukončila vzťah ,sťahovanie a oddýchla si doma vyše pol roka. Časom sa to upravilo samo , ale začala som vtedy s jogou, vela športu, magnézia a po par mesiacoch som si uvedomila , ze zrazu spávam úplne fajn a som psychicky v pohode. Ale toľko zdravotných problémov sa mi vtedy nabalilo, že už si dávam sakra pozor na preťaženie

zeldia
26. aug 2024

@lakebabe takže nemam rátať že to bolo zo dňa na den. Že mám rátať mesiace. Cvičiť sa chystám aj lepšie jest. Mám magnezium aj neaky melatonin. Len hlava stále frci jak sialena nic spomalila som skúsim citat, lezat…

lakebabe
26. aug 2024

@zeldia nebolo to zo dňa na deň, určite nie trvalo to dlho kým sa telo spamätalo, že už nie je v takom núdzovom režime.

autor
26. aug 2024

@zeldia inak tiez sa pridam, ja som sa zbavila psychickeho napatia jogou, meditaciou, pravidelnym spankom, magneziom, fakt to rovi divy, vyskusaj, tiez si ptipadam ako novy clovek 🙂

autor
26. aug 2024

@lakebabe clovek by ani nepovedal , ako s nim neskutocny stres zamava. Tesim sa s tebou,ze si sa z toho vyhrabala 🙂

autor
26. aug 2024

@beata_k to asi pocas rodicovskej vsak?

autor
26. aug 2024

@olivierko229 to ma mrzi, a uz sa citis lepsie odkedy si spomalila?

autor
26. aug 2024

@andaluzia12 och, drzim ti palce ,nech to zvladnes a po porode si das koleno dokopy

autor
26. aug 2024

@belle_vie preboha, to znie strasne. Kde si ho mala? Na mozgu ci na hypofyze? Poriesilo sa to tabpetkami ci operaciou?

lakebabe
26. aug 2024

Ďakujem, len človek aj pozabudne časom ako na tom bol. Posledne mesiace sa mi opäť nabalovalo veľa problémov, čo som musela naraz riešiť a keď sa mi zacali opäť vracať niektoré príznaky z minulosti musela som si dať stopku a dat sa do kľudu. Telo ta samo upozorni len ho treba pocuvat

autor
26. aug 2024

@alickapusinka no tak to je strasne, co dokaze clovek sam sebe spravit ked nepocuva svoje telo. Chudak chlap

alickapusinka
26. aug 2024

no už nič doživotný invalid

zeldia
26. aug 2024

Ono to znie tak ľahko, “pravidelný spánok” vsetko mam k dispozícii (az na to teplo) aj klimu mám ale spat neviem. Bludim celú noc nad ranom zaspim a zobudím sa ako zbity pes po 4 hod spánku.

lakebabe
26. aug 2024

@zeldia vždy si hovor , že to prejde. Ono to fakt odíde časom. Dlho sa telo ničilo, dlho sa potrebuje dávať dokopy. A teraz ešte aj to teplo robí svoje. A jedine co ma vždy dorazilo na spánok, bolo bud sa doraziť vo fitku alebo si ísť vtedy zabehať .

zeldia
26. aug 2024

Autorka, ja zvažujem aj ist k lekarke na prevenciu (mám nárok) vykecam sa jej možno že mi dá Neurol alebo hocičo lebo mňa tiež asi klepne. Za posledný polrok som pribrala desať kíl, viem to presne lebo chodím na kardiologiu a tam ma vážia.

zeldia
26. aug 2024

@lakebabe dakujem

autor
26. aug 2024

@zeldia viem,ze to znie lahko. Na to aby si mohla v klude spat sa musis v prvom rade upokojit. Ja som mala to iste so spankom. Je to veeelmi naprd.Neskusis to prv nejakou prirodnou cestou? Lavekan, levandulova silica, joga, meditacia, medovkovy caj? Ja ta nenahovaram, kludne ak sa citis na neurol tak si vypytaj od lekarky, hlavme, nech sa citis lepsie.

autor
26. aug 2024

@lakebabe no to je pravda,alr dobre je, ze uz vies,co da stane,ked nebudes samu seba pocuvat a ze to vies odvratit

zeldia
26. aug 2024

Mam tu volaaky melatonin sprej, nezaberá. Lekarka mi možno ani nic nedá len vravím že asi pôjdem na prevenciu vezme krv možno niečo poradi.

autor
26. aug 2024

@olimuc no toto neznie vobec dobre. Nemas moznost zmenit robotu? Talto sa dlhodobo neda fungovat,necjcem byt pesimista ale fakt si nieco uzenies.

Strana
z2