icon

Akné a rosacea

7. apr 2023

Dobrý večer,prosím pomôžte,v takomto stave mám tvár cca od februára.
V marci som navštívila kožnú,diagnostikovala mi rosaceu. Predpísala mi krém soolantra,podľa jej slov to mám ešte krásne,takže niečo učinnejšie mi nie je treba. Účinok žiadny. Niesom si ani istá správnou diagnózou. Príde mi to ako zápalove podkožné akné,ktoré sa ani nedá vytlačiť až kým takpovediac "nevyzreje" čo trvá aj 2 mesiace.
O dva týždne od návštevy kožnej mi opuchlo oko,nakoľko sa mi vytvoril v obočí vo vlasovej časti tzv.podkožný zápal,ďalší takýto zápal hned pod okom,čiže mi tlačili na oko a to opuchlo (posledná foto)

Je mi do plaču ako sa mi pleť dá sa povedať z večera do rána takto znetvorila. Nejaké rady prosím?Požiadala som aj obvodnú lekárku o odber krvi,všetko v poriadku.
Tak už neviem,kde môže byť chyba.

katkine_terapie
8. apr 2023

Autorka: Mozno to nie je alergia, ale intolerancia. Daj si spravit SIBO a fruktozovu intoleranciu resp. intoleranciu na psenicu/lepok.

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
autor
8. apr 2023

@zuzana9415 tiez mam psa v byte,z toho moze vzniknut rosacea ?

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
katkine_terapie
8. apr 2023

Autorka: nie zo psa v byte nemoze vzniknut rosacea. Kazdopadne pes do postele nepatri ani ked rosaceu clovek nema.

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
katkine_terapie
8. apr 2023

@zuzana9415 mam rosaceu 35 rokov, takze co to o tom viem. Preco vznika nevedia ani kozni lekari (viaceri, s ktorymi som o tom hovorila aj mimo vysetrenia). Je tam podiel genetiky, farby pokozky, citlivosti pokozky, stresu, traviacich a alergickych ochoreni a podobne. Ano, nevhodne prostredie (pes spiaci v posteli s clovekom) ju moze zhorsovat (ako kopec inych vonkajsich veci npr. ako nevhodna kozmetika, zanedbana starostlivost o plet a ine), ale nie je vyvolavajucim faktorom.

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
yoge
8. apr 2023

@zuzana9415 tie roztoče (demodex) má ale každý človek... To by potom predsa mali všetci psíčkari rosaceu a nemajú. Takže je to blbosť

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
yoge
8. apr 2023

@zuzana9415 áno majú ich premnožené, ale nie kvôli psom. Veľa ľudom spustilo rosaceu aj napr. opakované spálenie sa zo slnka a to predsa nemá so psami nič spoločné.

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
avakona
8. apr 2023

@zuzana9415 ja mam rosaceu, nemám psa ani nie som v kontakte so psom. Mam to horšie ako som tehotna. Ako to vysvetlite?🤨 😄

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
yoge
8. apr 2023

@zuzana9415 pretože Kelti (daj si rosacea celts) majú na to predispozíciu a teda určite nie všetci Angličania majú rosaceu.

Samozrejme že ten šampon jej môže pomôcť, veď nech ho skúsi. Ale je to to isté ako soolantra (1% ivermectin) len pomocné látky sú iné. Soolantra je tuším v základe hydratačný krém a ten šampon bude pravdepodobne obsahovať nejaké látky, ktoré jej môžu kožu dráždiť (tak ako bežný šampon)

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
yoge
8. apr 2023

@zuzana9415 je to možné, každému to nezaberie alebo neužívala si to krátko? Ono to občas zaberie až po x týždňoch / mesiacoch.

A ak teda rozumiem správne, tak ty teda používaš teraz ten šampón, čo si poslala na obrázku? Alebo čo myslíš tým, že používaš čistý ivermektin?

Helikobakter to môže, ale aj nemusí spôsobovať. Ale kľudne sa choď dať vyšetriť, aby si mala istotu

Edit: už rozumiem, ty asi používaš nejaké kvapky? napr. toto https://antiparazitika-pre-vtaky.heureka.sk/sh-...

summer23456
8. apr 2023

@zuzana9415 ktorý šampón pre psov používaš? To ti kto odporúčal?

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
summer23456
8. apr 2023

@zuzana9415 aha, ďakujem. A nedráždi to pleť?

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
summer23456
8. apr 2023

@zuzana9415 ďakujem. A ten ivermektin máš odkiaľ?

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
summer23456
8. apr 2023

@zuzana9415 a on to má odkiaľ? Lebo kúpiť sa to asi nedá len tak..

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
summer23456
8. apr 2023

@zuzana9415 môžeš prosím. Nie je to pre mňa, ale pre maminu
.

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
summer23456
8. apr 2023