Akné na zadku

laurikasarinkaq
30. jan 2022

Dobrý deň , už druhy rok ma trápi neustále akné na zadku , bodka na bodke , cely červený zadok plny jaziev z vyrážok a tak isto aj nových červených vyrážok a malých červených bodiek .
Po dvoch rokoch problému , som až pred dvoma dňami v piatok zašla prvý krát k doktorke a na odporučenie doktorky sa umývam len protex mydlom , spim len na bavlnenej plachte, nosim bavlnené oblečenie , bavlnené uteráky, zadok natieram krémom na predpis - BELOGENT. Neviem za ako dlho to ma začať účinkovať ak vôbec ale nikde na internete som sa nedočítala že by to niekto na akné na zadku používal . Preto sa obávam že to bude zas len stratený čas a možno niekto z vás mal tento problém a bolo niečo čo mu ozaj pomohlo. Ak viete nejaký tajný trik , nejaký prípravok alebo cokolvek čo by som mala začať praktikovat tak poradte prosím .
Pijem aj 4litre vody denne , stravujem sa väčšinou zdravo ( schudla som nejak 20kg ) a čakala som že možno s váhou ktorá pôjde dole tak pôjdu dole aj vyrážky . Ale aj keď sa väčšinou stravujem ozaj zdravo tak ani velka zmena stravy nepomohla . Zabral vam niekomu belogent krem ? Poprípade niečo iné ? Dakujem krasne za rady ❤️

simsalabim
30. jan 2022

@laurikasarinkaq si si ista, ze to je akne? Belogent je kortikoid+atb na hnisave kozne lezie, urcite bude mat nejaky ucinok.

andrea_prestastna
30. jan 2022

@laurikasarinkaq nesed na wc mise ale obloz ju papierom, ja to mam aj doma ked nedam papier zial mozem umyvat dennem misu ale ja potrebujem mat ten papier tam inak mam to iste, za vyskusanie nic nedas

laurikasarinkaq
autor
30. jan 2022

@simsalabim no neviem či zrovna akné , myslela som to proste tak že vyrážky sa mi robia a pravidelne sa niekde objaví nejaká velká hnisavá. :/

kittykat22
30. jan 2022

@laurikasarinkaq bobaky sa robia ked nosis rifle Skus prejst na nohavice a mozno sa tvoj problem vyriesi.

pbra40
30. jan 2022

@laurikasarinkaq mne pomohla kombinacia:
- lieh (ten co sa cisti pupcek novorodencom)
- konopna mast
- kvapky tee tree olejceka
Vycistit zadok liehom na odlicovacom tampone. Nasledne zmiesat konopnu mast a par kvapiek olejceka. Dat na zadom. A cez den premastovat mastou so zinkom.

miiichaelaaa
30. jan 2022

Ja mám ten istý problém ale mne sa tvoria na chrbte. Už niekoľko rokov. Mám aj krémy od kožnej ale zaberá to iba čiastočne. Nové sa mi tvoria stále, síce menej ale nezastavilo to ich výskyt. Podľa mňa to bude zo stravy. Kozmetiku používam iba prírodnú a textil iba bavlnu. Volala som na alergológiu ale tam ma odpinkli, že to nie je z jedla. Tak sa s tým trápim ďalej.

laurikasarinkaq
autor
30. jan 2022

@pbra40 ďakujem za radu ❤️ A ten lieh masť a olejcek si koľko krát do dňa ? Ráno a večer alebo len raz denne alebo ako? A zabralo ti to úplne že to zmizlo? A po akej dobe používania si videla zmeny ?

pbra40
30. jan 2022

@laurikasarinkaq rano vecer ten lieh + mast + olej.
Cez den zinkovu mast asi 2x.
Asi tak po 5tich dnoch zmizol zapal. Ale chrasticky a jazvicky mam zial doteraz. Ci pomoze slnko potom, uvidim.

ninusa221
31. jan 2022

Hlavne skus aj bavlnene nohavičky nie umeliny. A keď ides spať tak vyslovene si nedaj spodok. Mne sa to osvedčilo

moonlight1210
31. jan 2022

@miiichaelaaa mne na podobny problem (dlhorocny) pomohlo vysadit cukor a cokoladu (uz len minimalne mnozstva denne) a mlieko. Ak uz mliecne veci, tak bezlaktozove. Ak som vo svete (kde sa neda stale hladiet na zlozenie), tak tabletky na stiepenie laktozy spolu s jedlom.
A jediny sampon na vlasy, po ktorom sa nevyhadzem na chrbte je Faith in nature. Lebo este aj po samponoch sa mi to vedelo vratit. A tento som objavila tradicnym systemom vyskusame-uvidime, ked sa prvykrat objavil v tescu.
Predtym som na dlho vylucila aj sprchove gely a pouzivala len glycerinove mydla (najlepsie este s ciernym uhlim), ale ked som sa pokusne ku gelom vratila, tak v pohode. Pokial nie som nutena umyt si vlasy niecim inym, ako tym jedinym samponom. A hned mam par vyrazok vyhodenych.

miiichaelaaa
31. jan 2022

@moonlight1210 ďakujem za radu, určite vyskúšam. Aj keď je pravda, že ja sladké a mliečne výrobky milujem 😀 ale ak chcem vidieť zlepšenie musím ich aspoň obmedziť. Ja na chrbát používam iba prírodnú kozmetiku, takisto šampón.

laurikasarinkaq
autor
1. feb 2022

@pbra40 ešte sa chcem opýtať ako dlho si mala ten problém kým si vyskúšala tú kombináciu ? A u kožnej si s tým bola niekedy ? Dnes som si akurat vsetko nakúpila no chcem sa spýtať či by bolo možné ten tee tree olejcek dávať do zinkovej masti ? Pretože som konopny nezohnala ( bol v jednom obchode ale za 14€ A to už si momentalne nemôžem dovoliť tento mesiac) :/ že vycistim tým liehom a následne zmiesam zinkovu s olejcekom a nanesiem .
Plus ma ešte zaujima či si si tu kombináciu vymyslela sama a ozaj zabrala alebo ti ju niekto poradil že už to bolo ešte niekym overené

pbra40
1. feb 2022

@laurikasarinkaq uz koznej som bola, odporucila mi nejaky sprchac za 17eur 😪 tak som si povedala, ze vyskusam ine. A toto mi troska poradila farmaceutka v lekarni. Mam to tak zhorsene od novembra a az teraz som to zacala viac riesit. Vravela kozna, ze ked uz su tie folikuly zapalene, tak treba antibioticku mast, prip preliecit antibiotikami vnutorne.
Urcite mozes ten tee trea aj do zinkovej masti. Uvidis. Vyskusaj. Drzim palce

simca06022011
1. feb 2022

@laurikasarinkaq to nie je akne... kldune to moze byt aj bakterialne. 2 dni na belogent (inak napr. ten nam doma nepomohol ani len na akne na tvar) je velmi malo, ono sa to musi zahojit. Treba dezinfikovat, vysusit, dodrziavat co povedala lekarka. Ak to neprejde mozes ist spat k dr, mne na taketo tvrdohlave vyrazky na ramenach, krizoch pomohla az biopsia a bolo to nejake asi mykoticke ochorenie (a to boli klasicke vyrazky, ziadne flaky, cervene.. hnisave hnusne vyrazky, nepamatam si presne nazov) a dostala som krem, kde uz faktpo par dnoch bolo vidno rozdiel.
teatree neuskodi, to v podstate vydenzifikuje, vysusi ale to su skor take pokusy, moze nemusi pomoct a zrecidivuje. Rovnako mi kozan povedala, ze celkove ATB funguju tiez takto, zmizlo mi to, ale o chvilu to bolo spat...

simca06022011
1. feb 2022

Este ma napadlo ze u nas SOS na vsetky vyrazky sveta je propolisova tinktura, tak ked nezaberie to co mas a budes nieco ine riesit, vyskusaj. A este, mne sa zadok vyhadzoval nie len z pradla/nohavic, ale u jedneho klienta som mala taku stolicku, neviem co to malo za potah, ze sa mi takto zadok aj stehna vyhadzovali, to boli take bolave hnisave stipajuce vyrazky... fakt mi tam stacilo pol dna... skus prist na to ci sa ti to niecim "zhorsuje".