icon

Ako alkohol ovplyvňuje zdravie a prácu učiteľov?

25. apr 2024

Ahojte, mam taku delikatnu otazku, mam kolegynu, ucitelku, ktora vypije denne liter vina, ale mimo pracovnej doby. Samozrejme, obcasne oslavy v skole je prva naliata. Uz to na nej aj vidno, ale mna by zaujimalo, dokedy to organizmus vydrzi taketo denodenne pitie. A este , keby niekto vedel, nafukala by rano? Dakujem

gleep1
26. apr 2024

@mandzula aha a co tak ze výchovne vplyva na deti bezcharakterna chudera co sa vypytuje kedy zlyha organizmus niekomu koho nema rada? To by ti nevadilo? Mne extremne, ked si predstavim ze by taka hnusalka mala byt dennodenne s mojim dieťaťom.
Pitie na nej vidno ako? Specifikovala to? Ako to je vidno, vyzorom? Pochybujem ze je to vidno spravanim a tym, ako pracuje s detmi

mandzula
26. apr 2024

@gleep1 to, ako autorka vplýva na deti, nevieme, pretože to, ako sa vyjadruje, nemusí korešpondovať s tým, ako pôsobí na deti. Ale ak je pedagogický zamestnanec v škole v stave, že na ňom vidno, že holduje alkoholu, tak ten vplyv na okolie je nepopierateľný.
Mimochodom, autorka nikde nepíše o zlyhaní organizmu, pýta sa, dokedy to organizmus vydrží, tak si tu nevymýšľaj svoje katastrofické scenáre.
A ďalšia vec - ja nevidím nič hnusné na tom, že práve učiteľ nechce kolegu učiteľa, ktorý popíja, a preto hľadá riešenie tohto problému - ja som odporučila zájsť za vedením školy.

katka700
26. apr 2024

@gleep1 Úroveň školstva ide dole vodou, nedivím sa že autorke vadí že deti učí protivna alkacka.
To že sa autorka ozvala neznamená že je zlý človek, práve naopak.
Zažila som alkoholizmus v rodine aj na pracovisku a môžem ti povedať že pre alkoholikov nemám žiadne pochopenie. Sú to sebecki ľudia ktorým záleží len na sebe, nájdu si 1000 a 1 výhovoriek že piť je vlastne normálne a oni sú majstri sveta čo všetko zvládajú aj s alkoholom. Nezvládajú! Robia kiksy čo po nich musia ostatní opravovať, ohrozujú životy, zdravie, psychiku a finančnú stabilitu ľudí naokolo.
Kopec ludi malo na pitchu detstvo, majú veľmi ťažký život a nechlascu.
Alkoholizmus je volba čo si nezaslúži pochopenie ani ospravedlňovanie či ústupky.

sulavikova
26. apr 2024

Pokiaľ kolegyni chcete v skutočnosti a nezištne pomôcť, odporúčam súkromný rozhovor a nie verejnú šikanu na MK. Škola má bezpečnostného technika, ktorý v určitých intervaloch “dáva fúkať”. Priamy nadriadený je informovaný o svojich zamestnancoch a verte, či nie, ale aj klebety sa ku nemu/ nej donesú. Otázne je, ako vyhodnotí zámery udavača…

mandzula
26. apr 2024

@sulavikova preco je udavacom niekto, kto ma podozrenie, ze jeho kolega je v praci pod vplyvom alkoholu a chce to bud potvrdit, alebo vylucit? Ak by sa casom, nedajboze, v skole nieco stalo, potom bude kazdy mudry, ze mala sa riesit, ked si mala podozrenie, nevsimavost ludi a bla, bla...

sulavikova
26. apr 2024

@mandzul preto treba riešiť podozrenie/ problém priamo v práci tvárou v tvár a nie tu na mk.

mandzula
26. apr 2024

@sulavikova keby sa vsetky problemy riesili zoci-voci, konik by mohol zdochnut, ale on je prave na to, aby tu ludia okrem ineho nasli aj to, ako sa k problemu postavit.

sulavikova
26. apr 2024

@mandzula ste autorkou diskusie?

mandzula
26. apr 2024

@sulavikova nie, autor anonymnej diskusie do nej pod svojim "menom" prispievat nemoze.

sulavikova
26. apr 2024

@mandzula tak potom želám Vám a zároveň prajem každej mk užívateľke a aj sebe samej:”starajte sa sami o seba a o všetkých bude postarané!”🥰🥰🥰 pekný víkend, nech ste kdekoľvek. Urobte si chvíľu pre seba a kašlite na názor pseudokamarátok!!!

mandzula
26. apr 2024

@sulavikova dakujem, ja nepijem vobec, moj zivot je fajn aj bez alkoholu. Len dufam, ze ti raz pani ucitelka pod vplyvom alkoholu neohrozi dieta..

sulavikova
26. apr 2024

@mandzula Vám😇

mircalla
26. apr 2024

@sulavikova Tak potom neviem, preco nazyvas takeho cloveka udavac? Mas k alkoholu taky toleratny vztah?

sulavikova
26. apr 2024

@mircalla najväčší vzťah mám k čitateľskej gramotnosti👍👍👍

mandzula
26. apr 2024

@sulavikova čo má znamenať to "Vám"?

sulavikova
26. apr 2024

@mandzula vykanie😇

enmery
26. apr 2024

@sulavikova Prepáč, načo SI sa zaregistrovala na MK?Pretože tu sa 99% príbehov dá vyriešiť v reáli komunikáciou s danou osobou. Podstata MK je o niečom inom a ak TI to vadí, nechodievaj sem-tak jednoduché. A áno, budem TI tykať, pretože na MK si všetky tykáme. A neurážame sa. Pekný deň.

enmery
Autor odpoveď zmazal
mandzula
26. apr 2024

@sulavikova keď sa teda hrdíš tou čitateľskou gramotnosťou, prečítaj si kódex MK, kde sa hneď na začiatku dozvieš, že si tu všetci tykáme.

sulavikova
26. apr 2024

@enmery áno, autorka si tu anonymne založila tému. Reagujete slušne, konštruktívne na tému. Čítate a píšete jej a nie mne kočky🥰🥰🥰

enmery
Autor odpoveď zmazal
mandzula
26. apr 2024

@sulavikova no vies, debatujeme len s tym, kto debatuje s nami a ono je to aj prirodzeny vyvoj vsetkych tem, ktore tu najdes.

sulavikova
26. apr 2024

@mandzula autorke ste maximálne pomohli. Btw. Skúste kliknúť na comment autorovi😱dá sa to🥲😱😂

enmery
Autor odpoveď zmazal
mircalla
26. apr 2024

@sulavikova Ty si troll?

sulavikova
26. apr 2024

@enmery písali ste konkrétne aj autorke príspevku??? Či len mne.

sulavikova
26. apr 2024

@mircalla jasné, z Nórska! Pošlem pohľadnicu🙃🙃

mandzula
26. apr 2024

@enmery už si nekaz deň.😉

enmery
Autor odpoveď zmazal
mircalla
26. apr 2024

@sulavikova Este aj trapna k tomu. No jasne, ze to je alkoholicka, akurat s tym nikto nic robit nebude, pokial ju nenacapaju v praci. Ono mozno pije aj v praci, ci udrziava hladinku, na tych hladinkovych alkoholikoch to je tazke poznat.
Kedze pani vie, ze o nej vedia, ze pije a ani sa tym netaji, asi nema zmysel to s nou riesit. Alkoholik musi chciet sam prestat.
Odpoved na otazku zakladatelky jednoducha: uz je alkoholik a bude sa to postupne zhorsovat, nikto nevie ako rychlo.....Keby jej dali fukat, je takmer iste, ze rano by nafukala
Ci akoze si predstavujes sukromny rozhovor v style co ta trapi?
A na MK sa tyka, precitaj si pravidla. Ak s nimi nesuhlasis, nemas tu cu robit