Ako alkohol ovplyvňuje zdravie a prácu učiteľov?
Ahojte, mam taku delikatnu otazku, mam kolegynu, ucitelku, ktora vypije denne liter vina, ale mimo pracovnej doby. Samozrejme, obcasne oslavy v skole je prva naliata. Uz to na nej aj vidno, ale mna by zaujimalo, dokedy to organizmus vydrzi taketo denodenne pitie. A este , keby niekto vedel, nafukala by rano? Dakujem
@sulavikova A co je podla teba ten dokaz? Pokial v praci nebola opita, jedine na oslave...Co som pocula, ze je na skolach zial bezne. Takze jedine naznacit, nech jej daju fukat, inak dokaz nemaju....
@mircalla prepáčte, my učitelia si počas šk. r. nikdy v práci a a ani po skončení pr. doby nepripíjame. Máme to už dávno takto nastavené. Všetci to rešpekujeme.
@sulavikova Nemam co prepacit. To je u vas. Pitie a oslavovanie vo velkom je bezne prave v ucitelskom zbore, akolkolvek je to sokujuce. Mam to potvrdene z viacerych zdrojov. Spat k otazke: aky dokaz?
@mircalla v súkr. pošte máte odo mňa správu.
Super, podarilo sa…. Aj súkromné správy. Admin. 4 hodiny nezmala moje príspevky🤣🙃.
Tak vidim, ze alkoholizus je na Slovensku vseobecne tolerovany, no mne by osobne velmi vadilo, keby moje dieta bolo pod vplyvom ucitelky alkoholicky s cervenou opuchnutou tvarou, hocikedy z nej razi ako zo suda, krici a samozrejme alkohol sa podpisuje aj na pracovnom vykone, aj ked je realizovany mimo pracovneho vykonu. Zial, pokial nenafuka, je nepostihnutelna. Na Slovensku je to tak, zial. Dakujem za odpovede.
Ja si pametam pred cca 30 rokmi na zakladnej skole nebolo nic mimoriadne ked ucitelia boli na hodine ozraty,ono to trvalo az do ukoncenia ZS ale v 10tich rokoch som to tak zacal vnimat,islo tam zhruba o 4-5 ucitelov 🤣🤣🤣 je to davno uz neziju ale bola to sranda ked sme ich na konci hodiny zobudzali ze-pan ucitel uz zvonilo je koniec hodiny.....,alebo sa ani neunuvali prist alebo prisiel nieco zamrmlal a siel spat do kabinetu,jeden nam zaspal na brannom cviceni.Raz sme sa nahanali na velkej prestavke a kamaratka strhla zaves co viedol do takej malej chodby k unikovemu vychodu a tam zurka🤣🤣🤣 pivo,pohare,cigarety a ucitelia,boli sme ôsmaci,pametam nato ako keby to bolo dnes a ucitelia nic....jeden zobral ten zaves dal ho naspet a pokracovali.Pre boha to boli zazitky,neviem si to predstavit v dnesnej dobe-tv,hlavne spravy stazujuci rodicia.....vtedy to neriesil nikto.Nebolo to pravidelne ale tak dvakrat do mesiaca sa to udialo.Boli to ozaj dobry ucitelia rad nanich spominam ked boli triezvi vedeli vysvetli,naucit aj zaujat.

@mircalla Žienky, osobne by som to riešila face to face. Za vedúcou/riaditeľkou/zriaďovateľom by som išla iba s dôkazmi v ruke!!! Osobná skúsenosť po 20 rokoch v školstve🥰Pekný piatok želám! A držím Vám palce.