Ako bezpečne vysadiť Helicid po jeho dlhodobom užívaní?
Ahojte.uzivam helicid 20 1.5 roku kazde rano.Zistili mi chronicku ezofagitidu s eroziami a malu hiatovu hernia.po pol roku sa erozie zahojili.Helicid som uzivala este 1 cely rok.Popraskane kutiky ust mesiace a mesiace ma uz unavili.Vycitala som ,ze ked chcem postupne vysadit helicid,mozem ho zamenit za pepcid 10 dvakrat za den a tiez gaviscon po kazdom jedle.Vraj za par tyzdnov alebo mesiacov by som sa mala vsetkeho zbavit.ten pepcid a gaviscon su blokatory.tusim na slovensku sa to vola famotidin.tento liek sa uziva kvoli reboundu,pretoze po vysadeni helicidu žalúdok začne produkovať výrazne viac kyseliny ako pred začatím liečby.Mate niekto s tym skusenosti?zbavili ste sa helicidu takym sposobom?samozrejme,vyhybat sa slakostiam,cibuli,cesnaku,kavy and.Kedze byvam v zahranici,kto odporuci poradit sa s lekarom,opytala som sa ho pred rokom ci mozem ho vysadit.Povedal mi,ze 80%pacientov sa vrati k nemu..ja by som chcela byt z tych 20% co sa pokusia zbavit lieku.Dakujem Vam za odpovede
Ja som ho sice tak dlho nebrala, len niekolko mesiacov. Ale rebound tam bol uz aj tak, vraj to uz po 2-3 tyzdnoch staleho uzivania pride. Ja som ho zbavila tak, ze som si ho davala nie kazdy ale kazdy druhy den plus po jedle gaviscon duo sirup. Neboli tie druhe dni prijemne, ale po par tyzdnoch sa to zlepsilo a potom som prestala uplne. Teraz si uz davam len podla potreby vzdy len na 1-2 tyzdne.
Ozaj a este Essox je fajn. Ten nepomaha konkretne na kyselinu ale na ochranu pazeraka pred nou.
baby a vas tiez ked ste mali kyselinu pichalo v pravo dole pod rebrami?

@danka8377 Už dávnejšie mi pri gastroskopii zistili esofagitídu s eróziou a herniu. Helicid som mala brať iba dva mesiace a potom podľa potreby. Takže naozaj si ho beriem, len keď ho naozaj potrebujem.