icon

Ako bezpečne vysadiť Lexaurin doma?

8. jan 2025

Ahojte.....
Beriem lexaurin cca 10 mesiacov. Mala som úzkosti zlé životné obdobie. Chcem ho vysadiť. Beriem každý deň 3 mg. Mám začať vysádzať podľa obdobnej po 0.75 mg každé 2 týždne alebo to riešiť cestou psychiatrickou. Totižto som čítala že veľa ľudí to tak riešilo na psychiatrii pod dokladom lekára. Moja psychika je dosť slabá preto sa obávam začať doma sama vysádzať.
Mám dieťa chodí do škôlky prežijem muž tiež takže byť hospitalizovana niekoľko dní týždňov by bolo veľmi ťažké .
Ale doma to začať sama robíš sa dosť bojím .
Možno mi pomôžete s vašimi skúsenostami .
Ďakujem
Mám 28 rokov. 🙂

deti95060810
8. jan 2025

kto ti ho predpisuje... skús požiadať o pomoc...
inak sa vysadzuje pomaly a pomerne dlho...
začni tým, že budeš užívať o 1/4 tabl. menej ako doteraz. ak to dáš za týždeň - dva, môžeš zas znížiť dávku o 1/4 ...
potom si daj predpísať nie 3 mg, ale ten slabší - 1,5 mg.
a zas pomaly s dávkami choď dole...

koniarova
9. jan 2025

Dávno si mala byť u psychiatra a dať si predpísať antidepresíva. 10 mesiacov brat Lexaurin je úplne kontraproduktívne. A vysádzať pomaly, ako píše
@deti95060810 . Kto ti ho takto dlho preboha predpisoval? Prečo chceš byť hospitalizovaná? Nechápem.

ronie338
9. jan 2025

10 mesiacov na lexaurine bez návštevy psychiatra nie je dobre. Lebo to už je aj zavislost za ten čas. Psychiater nasadí ad a postupne začať vysádzať. Ja som brala xanax 3 mesiace po dohľadom lekára 3x denne a to len 0,25g. A ako začali účinkovať ad sme dávku zmenšovali. Mala som potom už len ako barlicku ak by sa mi pohorsilo q posledné 4 roky som nemusela vôbec brat.

martul
9. jan 2025

,,chcem ho vysadiť", znamená čo, si ok, cítiš sa lepšie? Lebo píšeš, že tvoja psychika je dosť slabá. Nevysadzuje sa len tak dobrovoľne a zrazu. Všetko pod dohľadom lekára. Hospitalizácia kvôli lexaurinu nie je potrebná.