Ako bojovať s anorexiou a strachom z jedla?
Ahojte potrebovala by som pomôcť mám anorexiu liečim sa už 2 roky na to mám 150cm a 40kg mám 2 ročne dievčatko chodím k psychiatrovi zatiaľ som k nijakej zmene neprišla lekárka mi píše stále nejaké lieky oblbovaky, po ktorých sa ja necítim dobre už 2 roky sa u nej liečim mám strach s prehltnúť jedlo, že sa v ňom zadusím, že mi to zastane v hrdle neustálom zle myšlienky pred cca 7 mesiacmi som prestala brat lieky, ktoré mi dávali na úzkosť cítila som sa lepšie pribrala som na 43kg, ale prišli dní, keď sa to vrátilo na späť a schudla som zas na tých 40kg necítim sa vôbec dobre som strašne mala a chudá všetci na okolo po mne zízajú vždy som vážila 53kg moja váha bola neviem, ako mám pribrať beriem vitamíny a všetko, čo potrebujem neviem či si mám nájsť nejakého psychológa alebo ja neviem nemám ani chuť do jedla zároveň sa aj bojím, že sa v ňom udusím nemá niekto dáku skúsenosť, alebo radu, ako mám pokračovať ďalej bojujem, aby som si vychovala dieťa a každý deň, aby bol dobrý chcela by som už konečne žiť tak, ako predtým už nevládzem sa každý trápiť... Ďakujem
Strach z jedenia by som určite riešila so psychológom, ktorý sa na tieto problémy zameriava a zmenila by som psychiatričku asi, podľa toho čo píšeš...
@elye11 okrem psychiatra potrebuješ aj psychológa. Lieky by mali byť ideálne len takou prvou pomocou, zásadná je práve ale aj psychoterapia. Anorexia je často o kontrole: človek má pocit, že nejaká oblasť života sa mu vymyká spod kontroly, tak hľadá niečo, nad čím kontrolu mat môže. Napríklad nad množstvom jedla, ktoré prijíma.
Ist na liecenie, oddelenie PPP. Sama som tam sla dobrovolne v 19tich
Ahojte všetci 👋
Píšem bakalárku a súrne by som potrebovala vašu pomoc. 🙏 Týka sa to témy sebahodnotenia a spokojnosti s telom u žien.
Budem vďačná každej žene, ktorá si nájde asi 25 minút a vyplní mi tento anonymný dotazník. Každá odpoveď sa počíta!
Link je tu: https://forms.gle/7VMXRramcg3s1C5V8
Ďakujem krásne za pomoc a pokojne zdieľajte ďalej 😊

Skús napísať. Možno poradia.
https://chutzit.sk/mentalna-anorexia-priznaky-a...