Ako bojovať so stresom a jeho príznakmi?

30. dec 2022

Ahojte. Všade, kde idem predtým zažívam stres. Nie je mi to vôbec príjemné, narúša mi to všetko čo sa dá.. návaly tepla, studené ruky, mdloby, pocit na vracanie, bolesť brucha , prehananie... existuje niečo na to ? Robím snáď všetko, aby som sa ukludnila, ale nejak to nefunguje.. prejde to až keď som už v tom, napr idem do prace stres, zo 5x má preženie, prídem docprace pomôže mi to ... ďalej cestujem niekam, zle mi je stres 100chuti mam sa vrátiť.. ďalej ak má ku mne niekto prísť, ostane mi zle, síce to je ešte fajn lebo som doma , ľahnem si a prejde to postupne ...
Zažívate niečo podobné? Ako s tým bojujete ?

zmrzlinka2021
30. dec 2022

Ja som stres a uzkosti riesila so psychologickou a naucila sa pracovat s myslienkami.

Nechcem byt vulgarna, ale naucila som sa vazit kazdy okamih zivota a neriesit nepodstatne veci a drzim sa tychto myslienok:

- ked nejde o zivot, ide o hovno
- ked nieco nespravim, nevyjde, co sa stane? kto zomrie?
- zijem tak aby som bola stastna, nie tak ako druhi ludia odo mna ocakavaju

Osobne si myslim, ze to co zazivas ma niekde svoje "korene", prečo sa to deje a tie priciny treba primarne riesit.

autor
30. dec 2022

@zmrzlinka2021 tak ono v podstate si to aj ja poviem , ale to proste samo príde.. a už ten strach je vo mne.. a je to strašné, asi tu psychologicku budem musieť vyskúšať... kedysi som toto nezaživala.. začalo mi to odvtedy co ma ex týral a doteraz z tým bojujem

pribinak
30. dec 2022

Toto mi príde ako úzkostná porucha a nie stres

luccija
30. dec 2022

Tak to je veľký stresor partner, ktorý Ti robil psychicky zle nie?
Necítila si sa v bezpečí a preto tvoje telo tak teraz reaguje.Uz dopredu očakáva zle.Treba to čím skôr riešit.Nechces dostať vredy, či syndróm drazdiveho čreva a iné choroby zo stresu.

@pribinak tiež si myslím.Autorka tebe by už pomohli aspoň dočasne lieky na ukludnenie ukludnis nervový systém, že sa nič nedeje nech si s tebou mozog nerobí čo chce, tým pádom to nebudeš prežívať ako stres zabudneš na to..ale hlavná práca je na tebe a psychoterapii.

pribinak
30. dec 2022

Pozri, sama s týmto asi už veľa nenarobíš, byt na tvojim mieste, tak si dám predpísať lieky, tie ti nikto doživotne predpisovať nebude, nemusíš sa báť
Len na nejaký čas a treba aj psychoterapiu. Toto čo popisuješ je určite úzkosť a nie stres
Detim palce

zmrzlinka2021
30. dec 2022

Určite smer psychológ a asi aj psychiater

stankot
30. dec 2022

Ja mam to iste.Ale mne nieje zle ale ma prehana.Najhorsie ked som v obchode a musim surne na wc.Nie je to vzdy ale casto.Ked viem ze ma dany den caka nieco dolezite tak chodim len na wc.

krystynka18
20. mar 2024
Používateľ krystynka18 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od krystynka18.

Moja rada bude iná ako ostatné, ale skôr by som sa zamerala na seba samú. Začni navštevovať fitness centrum, skús si zabehať. Znie to možno inak, ale šport dokáže uvoľniť množstvo hormónov, budeš sa cítiť lepšie a rovnako nadobudneš sebavedomie. Iba silná žena v dnešnom svete prekoná takéto prekážky. Okrem športu môžeš skúsiť ešte meditovať alebo vyskúšať napríklad ashwagandhu, rodiolu roseu alebo aj rayzzer. Ten obsahuje všetko a pomôže ti prekonať práve tieto situácie.