Ako bolí pažerák?
Ahojte maminky, máte niekto skúsenosti s bolesťou pažeráka? Už 2 mesiace mám bolesti v krku, občas na hrudi, bolesť vystreluje do čeľuste a až do uší. Prešla som už mnoho vyšetrení, kardio, interné, endokrinológia, neurológia, krčné. Všetky výsledky sú v poriadku, ale ja už som zúfalá. Povedali mi, aby som skúsila gastro, ale jem normálne, s prehltanim problém nemám. Vie niekto poradiť? 🙏
@radlucka ja som mala bolesť v krku, občas pocit hrče v krku ktorá akoby neišla prehltnúť, tá bolesť v krku mi vystresovala až do hlavy. Inak pri samotnom jedení som žiadny problém ani bolesť v hrdle nemala. Tlak na hrudi, zhoršoval sa hlavne v noci a v ľahu, tlak na chrbte medzi lopatkami. Mala som to so žalúdku, zle travenie, helikobakter. Ak si ešte nebola na gastre tak určite choď.
@radlucka tá sonda sa dá zvládnuť ale musíš počúvať sestričku, poriadne dýchať je základ, nebude ťa toľko napínat keď budeš dobre dýchať, nezabudni na to 😉 ja som prvýkrát chytila paniku a nevedel mi to dorobiť lebo ma začalo strašne napínat. Ale druhýkrát som počúvala a v kľude dýchala a naplo ma iba raz.
@mamina0078 ahoj, reagujem na tvoju odpoveď, čo ti pomohlo? Moje bolesti stále pretrvávajú. Mám za sebou celé kolo rehabilitácií na krčnú, fyzio, ale nič 😟
@radlucka ja som mala najprv rehabilitácie s elektroliečbou a SM cvičením na Slovensku a potom v zahraničí osteopatiu.
@nikpa presne takto aj ja , mne ešte Asi v strede pazeraka niečo vadilo a to mi ako keby vystreľovali do ramena smer no nepríjemne to bolo . Aj skôr som si myslela infarkt ake vpravo ale to mi niečo stále vadilo v strede pazeraka , emanera lieky 40 mg ráno mi sú pomohli ale mudim pridať ak diétu lebo lieky nestačia treba aj diétu .
A ozaj atb ma helikobaktera zabrali ? Bolo potom už dobre ? Po liečbe ?
Ja kým mi diagnostikovali reflux, tak som dva roky chodila po vyšetreniach. Presne takéto príznaky. Aj dnes, keď ma pichá medzi lopatkami, hneť si varím repíkový čaj, ten je zásadotvorný

nemôže to byť z chrbtice? Ja keď som mala skrátené trapézové svaly som mala presne rovnaké bolesti + navyše pichanie pod lopatkou.