icon

Ako dlho sa dá žiť s paliatívnou chemoterapiou?

18. aug 2023

Zistili mi nádor moč. mechúra - prerastajúci. Dnes lekár onkourológ - bez toho aby videl CT - na ktoré som objednaná, mi daj odporúčanie na onkológiu s tým, že onkourolog mi indikoval paliativnu chemo event. raditerapiu. Ja ešte nechcem zomrieť, ako dlho sa dá žiť s paliatívnou chemo?

Strana
z2
vorkola
19. aug 2023

NO v nasej ulici jeden chlap onko prostaty a tiez ani pocut ani o operacii,ani o chemoterapie,nechce ist ani na kontrolne,vysetrenie,ale jeho nic neboli, No neviem ako dopadne bez liecby,zatial vidim ze pracuje ze ze ya dvoch vecer si dava cervene vino,vraj to nici rakovinove bunky, je to pravda?

zuzap33
19. aug 2023

@vorkola nie je to pravda. Nepomahaju ani marhulove jadra, hladovky, bylinky, stavy a pod blbosti. Na tuto chorobu funguje len klasicka liecba. Alkohol tlmi bolesti

zuzap33
19. aug 2023

Vies na onko chodi vela ludi co maju mety. Ci uz na plucach, kostiach, mozgu, peceni atd. Prvotne nadory su rozne, na roznych miestach, roznej agresivity. Niektori vydrzia tyzdne, ini mesiace aj roky. Kazdy sme ini.

sulejmanka
19. aug 2023

@renatka100 ty si kus sprostej pizdy

cacianka
19. aug 2023

@vorkola prostata ? Vie byť sviňa hnusná. Červené víno by mu možno pomohlo, ak by vypil 30litrov denne, kúpal sa v ňom 20x denne ale chápeš že to nie je cesta, ....
Kamarát 65r., - pár mesiacov problémy s prostatou, že vraj nič vážne, urológ nastavil vyšetrenia, všetko sa tahalo, že veď klídek, o nič nejde. CT,mr, uzv, sono, krv, mrte vyšetrení, rok sa to ťahalo. Výsledky že nieco tam je, ale že pockame. Konečne prišli výsledky a behom hodiny bol na onkológii, pondelok, koniec oktobra. Neskutočne za pár týždňov zhoršený stav, keď som ho zbadala a sprevádzala po nemocnici, nespoznala som ho, myslela som že mu biju posledné hodiny a dni, že do vianoc bude po ňom.
Urobili nové vyšetrenia, urgentne, vidiac v akom je stave , metastázy v stavcoch, rebrach a neviem kde, v piatok hospitalizovaný. Celá rodina v šoku, plač. Nasledovali Oziare,chemo, obrovské zlepšenie. V decembri už doma, pracoval postupne, na jar už chodil po výletoch , začiatkom leta splav, minulý týždeň letecky dovolenka. Áno, má ten problém , ale riešený a mega zlepšený. Netuším lekárske správy a podrobný nález v tele, musí mať opatrenia, korzet, liečbu, ale červené víno ani alternatíva mu v tom nepomohla.
Teraz to začína môj ujo....

renatka100
Odpoveď bola odstránená
ema7813
Autor odpoveď zmazal
renatka100
19. aug 2023

@ema7813 ano toto je ta spravna diskusia tu na modrom koniku, ako vidite…ked clovek nesuhlsi s nazorom inych ma zaliezt….

renatka100
19. aug 2023

Je tu cenzura, ak tu da niekto inu odpoved ako chemoterapia, zmazu ju, tak tu pomoc nehladaj

renatka100
19. aug 2023

Modry konik uz nie je davno co byval. Vsetko co nie je v sulade s platitelmi reklamy na tejto stranke zmazu

zuzap33
19. aug 2023

@renatka100 ak by si bola chora, spravala by si sa inak. Tak si uzivaj zivot, zdravie a nemiesaj sa do veci, ktorym nerozumies...

ema7813
Autor odpoveď zmazal
martinamala37
6. jan 2025

Ako sa ma autorka?????

zuzap33
9. jan 2025

@martinamala37 uz odpociva v pokoji. Maria zomrela v jumi 2024

jamimo
9. jan 2025

@zuzap33 to mi je fakt ľúto 😢 Nech jej dušička odpočíva v pokoji 🕯️

Strana