Ako dlho sa liečia hemoroidy?

3. aug 2021

Už 2 tyždne mam problemy. Začalo sa to pobolievanim kostrče, uplne na konci , bolesť vystreľovala do konečnika. Bola to skor taka tlakova bolesť.Keďže som skoro 3 mesiace po hysterektomii, tak moje prve kroky viedli na gynekologiu, kde mi pan doktor povedal, že u neho je všetko v poriadku. Nastupila som do prace a skoro cely čas presedim za PC, tak som si myslela, že je to otlačene od sedenia. Gynekolog ma poslal na rehabilitaciu a tam mi pani doktorka zistila, že mam skrateny sedaci sval, a poslala na na konzultaciu k chirurgovi, ku ktoremu sa mi podarilo objenať až za necela 2 tyždne , lebo ma dovolenku.Mam pocit staleho tlaku v konečniku, akokeby mi tam stale niečo zavadzalo. mam vonkajšie hemoroidy o ktorých viem, ale nikdy som pri nich taky tlak nepociťovala. Niekedy mam pocit neuplneho vyprazdnenia. Keď ležim tak sa ten tlak zmierni.Skušala som maste Preparacion H a čipky Mastu, ale nevidim žiadny rozdiel. Ako dlho sa lieča hemoroidy?Som z tejto situacie veľmi nervozna, lebo neviem, čo sa deje.

mircalla
3. aug 2021

Ja som mala za 2-3 dni po probleme, mast Faktu. Potom sa mi to vratilo este raz po par rokoch, ale opat 2-3 dni. Uz som to viac nikdy nemala

kacena4
3. aug 2021

musis upravit stravu ak je to naozaj tym mozu tam byt a tvrdsou stolicou (alebo naopak riedou ci tlacenim nasilu) su bolestive az zapalene, drzim palceky

mircalla
3. aug 2021
kiwi3
3. aug 2021

hemoroidov sa zial nikdy uplne nezbavis, ak to nie su hemoroidy sposobene tehotenstvom. stale sa ti budu vracat. dokonca aj po operacii nie je nic vyhrane, ale je to jedina moznost zbavit sa toho aspon na nejaky cas.

petamich
3. aug 2021

za mna zazracne su cipky a mast Faktu a ak to mas akutne prihod aj Detralex 🙂

autor
3. aug 2021

A ako sa u Vas prejavovali hemoroidy? Tiež ste mali pocit tlaku na konečnik? Mam ich už dlho, ale nikdy sa mi takto neprejavovali, keď sa ozvali.Mam pocit, akoby mi niečo tlačilo na analny zvierač zvnutra konečnika.

prieloznicasi
4. aug 2021

Ahoj, mne pomohlo ked mi nasadili detralex. Je to na cievy..
ale samozrejme sú lepšie a horšie obdobia. a vždy sa mi to vráti. Toho sa už nikdy nezbavíš. Chce to dobrú stravu, dostatok vlákniny (každé ráno psyllium) a veľa pohybu.
Viem o čom hovoríš aj mne sa to zmierni keď ležím po stolici napr aspon pol hodku a potom môžem fungovať.
A hlavne nikdy nikdy netlačiť na wc. a nedvíhať moc ťažké veci a nesedieť na studenej zemi 🙂
Mne sa naposledy zapálil.. bolo vidno takú malú modrú hrčku pri konečníku no a to mi museli rezať. Asi 3 krát kým sa nahromadená krv vyprázdnila. A to neprajem nikomu zažiť by som sa pri tej bolesti vyškriabala aj po strope.
A to som mladá baba...a aktuálne tehotná takže jupí som zvedavá čo s i st ym ešte prežijem 🙂
myslela som že toto ma bude trápiť troška neskôr lenže mna to už trápi od 23r.

miaela17
13. apr 2022

Ahojky.tak ja som práve tretí deň po operácii hemeroidov laserom.. prvý deň na klinike chirkoz v ba..som si sadla na kozu a išlo sa nato..7vpichov injekcie na lokálne umrtvenie do konečníka sa dalo zniesť. Bolelo to ale ok... samotné vypaľovanie som necítila ale strašné to smrdelo ako keby zhorelo niečo. Hej horela mi rit. Po 20min hotovka. Ja že jej super..oddychovala som hodinu na lôžku...prišla som domov pohodička .a večer začal masaker .. anestéza začala účinkovať .nespala som celú noc .plakala som skrabala stenu ..vydupala som asi aj chodník čo som sa celú noc prechádzala po byte. Nevedela som sedieť ležať nič tak som chodila .mám za sebou dva pôrody spontánny aj cisársky ale môžem povedať že toto je 50x horšie ..túto bolesť neprajem nikomu..manžel chcel ísť na OP tiež ale keď ma videl ako trpím tak povedal že nikdy . Ráno som mala volať o 9 svojmu dr ktorý mi to robil nevydržala som a volala som už o7...v deň Op mi predpísal flektor ktorý stojí za prd pri boelsti zuba nieto ešte po Op laserom .celé zle..a tak som na druhý deň ráno išla k nemu na injekciu.. ktorá po pol hodine zabrala a ja som konečne vedela sedieť v aute ako človek...predpísal mi silné lieky proti boelsti na recept. Tiež nejako extrémne nezabrali cítila som kontrakcie v konečníku.. sťahovala sa mi rit. Bolelo to .a tak som sa rozhodla zavolať svojmu obvodakovi aby mi dal injekcie na predpis ..tak som si dnes prvý krát v živote pichala. A už je lepšie. Lieky vám na toto fakt nezaberú .keď si predstavite že laser vám vypáli hemeroid až tak že vám ostane cca5mm diera v zadku tak je očividne že lieky na to nezaberú...rany musel zasivat. Všetky..a keďže som mala asi 20hemeroidov tak na šil jak prasa 🐷 asi hodinu. Takže toľko moja skúsenosť. Najlepšie zaberá sedací kúpeľ v repiku a tepla voda vo vani nmvam pomôže ľahšie dostať kako von ...ak by mal niekto ešte otázky kľudne odpoviem

odri2
11. apr 2023

Jednoznačne doporučujem dubová kôra kúpeľ Fine6 olejček a Faktu čipky dobra kombinácia pomáha...