icon

Ako dlho sa vám hojil zub po endodoncii?

10. sep 2022

Zubár presvedčivo tvrdí, že kanáliky sú vyplnené správne, až po koniec, kontroloval to rentgenom. Napriek tomu zub hocikedy bolí, aj keď to nie je silná bolesť, žeby som musela užiť tabletku, ale tak znepokojuje ma to. Je tam vraj chronický zápal v kosti a že sa to vyhojí. Ale kedy, už prešli 3 mesiace od endo a stále rovnako. Bolí aj na poklopanie. Máte skúsenosť, že mám ešte nádej, či sa mám rovno pripraviť na extrakciu?

Strana
z2
dominikak4
10. sep 2022

Ja mám mesiac po endo a zub bolí a bolí a tiež je vraj všetko ok, navyše som pravdepodobne tehotná, takže vôbec neviem čo robiť, či si dať zub vytrhnúť, lebo nová endodoncia by sa teraz v prvom trimestri aj tak nemala robiť a popravde ani na ňu nemám peniaze. Za prvú som dala 460 eur a som bez peňazí, zúfalá som z toho zuba.

dreamss
Odpoveď bola odstránená
viera
11. sep 2022

Ja mam kopec endodoncii za sebou…Dala by som tomu cas…Mne tiez hrozne trvalo kym sa zub uplne ukludnil, pri niektorych zuboch som mala velmi dlhe kanaliky….Niektore pomaly az do mozgu😀a ked mam nejaky zapal tak ma zacnu boliet(tie dlhe)….Rozcitlivene som to mala aj asi fakt pol roka…

patus_2
11. sep 2022

Pracoval zubár s mikroskopom, alebo len tak naslepo? Ak len tak naslepo, tak je možné že nieje správne zaplnený zub a na RTG to vidieť nieje. Ak neprestane bolieť, tak iba 2 možnosti - poriadne ošetrenie ešte raz a na zub korunku alebo vytrhnúť.

zoro9836
Autor odpoveď zmazal
autor
11. sep 2022

@dominikak4 úplne ťa chápem, tiež som za to poriadne zaplatila a nakoniec zrejme zostanem bez peňazí aj bez zuba...a kde vziať zase na implantát, ja si už nemôžem dovoliť nemať další zub...😕 Tiež som zúfalá.

autor
11. sep 2022

@viera koľko zubov máš takto robených? A všetky sa podarilo zachrániť a nebolia?

inka04
12. dec 2022

@zoro9836 Dobrý deň, čo to znemaná, že sa zub zahojil po 2 - 3 týždňoch? Ja som presne týždeň po reendoncii pod mikroskokopom (špičková klinika dr. Alexejenka) a aj tak ma zub stále pobolieva. Nie na záhryz ako po prvej endodoncii, ale v okolí zuba. Nie sú to neznesiteľné bolesti, ale je to diskomfort. Všade píše, že citlivosť, mierna bolesť ma prejsť do týždňa. Najviac ho cítim v noci.

viera
12. dec 2022

Neviem ti presne povedat ale je ich viac ako 4....Ano vsetky sa podarilo zachranit a bolia iba vtedy ked mam napr.virozu...Citim si ich...Proste ked nieco na mna lezie...Uz som si zvykla...Potom to prestane...

0silvia0
12. dec 2022

Mne idu robit reendodonciu a mam 2 terminy, jeden na december, druhy na januar. To sa robi takto dvojfazovo?

inka04
12. dec 2022

@0silvia0 cistenie pod mikroskopom trva hodinu, ja som bola vyse hodiny. Potom mesiac pauza a potom sa po mesiaci uzatvara. Ja mam po tyzdni stale velmi zub citlivy, bolestivy, najma v okoli zuba. A to som mala robenu reedonciu pod mikroskopom😒 Je sanca, ze to prestane? Ach😩

0silvia0
12. dec 2022

@inka04 a ty to mas citlive uz po uzatvoreni? A predtym si mala so zubom problemy, myslim pred endodonciou? Mne povedali, ze to bude trvat 2 hodiny😵

inka04
12. dec 2022

@0silvia0 mam tam len vlozku, uzatvarat budu po mesiaci, ano bolesti mam od extrakcie susednej osmicky - bolesti uz pol roka😩

0silvia0
13. dec 2022

@inka04 och, tie zuby, ale este to mas len tyzden po endodoncii...

sueqien
8. feb 2025

@viera Ahoooj chcem sa opýtať prosím tá mám robenu 7 dolnú, endodocia. Doktor hovoril že to bolo náročné. Posledný týždeň ma pichá v tom zube. Bola som v piatok u zubára urobil RTG hovoril že všetko je okey, že Ni nevie pomôcť. Cítim aj tronutie na tej strane. Pól roka nič a pól roku to teraz začalo. Nala si pod ňu skúsenosť ? Dakuem. Za odpoved

viera
8. feb 2025

@sueqien ahoj.Co tym myslel konkretne ze to bolo narocne?…Pred pol rokom ti robil endodonciu?No mne ked urobila zubarka endodonciu ja som si prisaham pol roka citila zub…Potom bolest uplne presla a objavovala sa iba pri viroze(chorobe)…Skus dat pozriet rtg(ak by si ho mala)este nejakemu inemu zubarovi a ked som si citila bolest napr.pri viroze tak to boli uplne impulzivne bolesti.Akoby ti zaryvali ihlou do koze.Trpnutie som nemala.To moze svedcit skor o tom,ze to ok neurobil alebo sa tam nieco zacalo diat…

sueqien
9. feb 2025

@viera no, xe vraj tam sám mala také dlhé kanáliky. Zajtra idem zas k nemu, rozmýšľam či to nieje iný zub sama neviem. Ale nechcem sa takto trápiť. Tŕpne mi tvar z toho, v tej oblasti kde je ten zub cítim napätie, zlý pocit. Rozmýšľam , či to nieje zo zubu múdrosti, ale ten je tiež opravený. Naposledy mi hovoril, že keď bude bolieť mám prísť kedykoľvek, a že kanáliky v zube múdrosti robiť nebude, lebo mám tam zahnutý koreň. Takže asi bude ťahať ten. Uvidíme, dám vedieť zajtra.

viera
9. feb 2025

Aj ja som mala na jednom zadnom zube velmi dlhy jeden kanalik....A bolo mi povedane, ze budem vdaka nemu vsetko citit....Pretoze je neskutocne dlhy...Este aj zahnuty🙄...Ale trpnutie som fakt nemala....Urcite pories trpnutie...

sueqien
9. feb 2025

@viera Idem zajtra k nemu ráno, cítim to až k uchu taký tlak. Už je to ma nevydržanie. Lenže ja fakt neviem už ani ktorý zub boli. Podľa mňa mi bude chcieť vytiahnuť ten zub múdrosti. Lenže ja už nemám 6tku. Keď mi vytiahne 8micku tak tam bude jeden zub. A keď vlastne boli tá 7micka tak tam neostane žiaden zub. Celá dolná čeľusť tlak, a na pravej strane až k spánkom už cítim taký tlak a tronutie tvare.

viera
9. feb 2025

@sueqien Moze ist o trojklanny nerv....Podobne som mala ja po endodoncii...Zapal...Ale to bola priserna bolest....Drzim palce aby to nic vazne nebolo...Daj vediet ako si dopadla.

autor
9. feb 2025

@sueqien kanálijy sú pravdepodobne zle vyčistené. Už máš len 1 poslednú možnosť - nájsť kliniku, kde robia reendodonciu pod mikroskopom a dúfať, že sa to podarí. Ale zaplatíš si poriadne

sueqien
10. feb 2025

@viera Ahoj tak idem akurát od zubára, povedal že to je pravdepodobne z 8micky. Kontroloval vitalitu, tak že už nemám 7 zubou tak sa snaží zachrániť všetky zuby, vybral nervy dal vložku a povedal zd by to malo prestať a ak neprejde tak zajtra ráno ťahať. Takže som mimo už z toho všetkého som mu povedala že boli 7micka,tak uvidíme keď nebudem cítiť injekciu. Už to nezvladam, toľko sa na mňa toho valí, že to je už fakt veľa na mňa.

viera
10. feb 2025

@sueqien Verim, aj ja som take prezivala...Daj neskor vediet ci sa to nakoniec upokojilo...

yanni
10. feb 2025

@sueqien ak ti to dnes robil, tak popr. Ťahať už zajtra je skoro. Tomu treba dať. Sa. Ja mám dva takéto zuby, jeden bez problémov, druhý mám zápal až do kosti. Trvalo to takmer pól roka pokým sa všetko dalo dokopy. 4 kanál bol taký tenký a dĺžky prepletený a skrytý, že ho až na druhý krát našiel a to mi robil pod mikroskopom. Potom sa to začalo upokojovať. Mňa takto nič nebolelo, Len keď som pri jedení zahryzla na jedno určite miesto, tak ma akoby pichlo. A to bol ten 4. Kanalik a zápal. Vo všeobecnosti, keď máš zápal, ten sa po liečbe zvyčajne upokojí až po 3 až 6tich mesiacoch.

sueqien
10. feb 2025

@yanni nemám že vraj žiaden zápal, on mi hovoril, že to bude pravdepodobne z tej 8micky, tak ten vybral nervy dal zatiaľ vložku, ak bude bolieť zajtra ísť ťahať, že je sám zvedavý ako to dopadne. Ešte cítim injekciu takže sama neviem, co bude ďalej. Že vraj tá 7mička tam kontroloval vitalitu a že tam nemá čo bolieť, ale ja som cítila bolesť 7micky, mne až tŕpla celá tvar, bojím sa čo bude po injekcii. Či bude bolieť, dúfam, že to prestane. Ak keď cítim injekciu cítim bolesť, ale nieje to nič hrozne zatiaľ. Takže dám vedieť. Dúfam, že sa v noci vyspim. Plus k tomu robota, dal mi paragraf na dnes a aj na zajtra, som v skúšobnej dobe, zajtra mi konci skúšobná doba. Mynuli mesiac som bola na PN kvôli zápalu priedušiek. Takže k tomu aj to a ďalšie choroby ktoré mi zistili. Kokos ženy, tak veľa je toho na mňa teraz, ale z Božou pomocou sa modlim, nech to už všetko prejde, modlim sa za to. A ďakujem každej jednej za radu. ❤️🤍❤️

sueqien
10. feb 2025

@viera Ahoj takže injekcia vyšla, a boli tá 7micka nie 8micka ktorú robil dnes. 🤣 Ja sa zbláznim 🤣🤣🤣

sueqien
11. feb 2025

@viera ahojte baby, tak šla som dnes a 8mička je vonku. Tak dúfajme, že to prejde a že to bola nakoniec tá 8micka ktorá tam šarapatu.

sueqien
18. feb 2025

@viera ahoooj, ozývam sa znova. Tak zubár ma poslal k neurologické kvôli podozreniu na zápal trojkalneho nervu. Dnes som bola vyberať stehy, som mu hovorila, že 7micka boli. Povedal že je už zúfalí a ja som zufala tiež, lebo boli. Ale k veci, aké si mala ťažkosti pri tom zápale prosím tá? Lebo ja cítim také trpnutie pálenie bolesť v tom zube také občasne bodanie malátnosť momentálne a pod okom taký tlak až k uchu toto cítim teraz. Zajtra idem k lekárke tak uvidíme, len chcem také menšie info ako si to mala ty.

claudiapalusak
6. mar 2025

@sueqien presne takto sa cítim teraz, som týždeň po endodoncii …

mae75
12. okt 2025
@yanni

@sueqien ak ti to dnes robil, tak popr. Ťahať už zajtra je skoro. Tomu treba dať. Sa. Ja mám dva takéto zuby, jeden bez problémov, druhý mám zápal až do kosti. Trvalo to takmer pól roka pokým sa všetko dalo dokopy. 4 kanál bol taký tenký a dĺžky prepletený a skrytý, že ho až na druhý krát našiel a to mi robil pod mikroskopom. Potom sa to začalo upokojovať. Mňa takto nič nebolelo, Len keď som pri jedení zahryzla na jedno určite miesto, tak ma akoby pichlo. A to bol ten 4. Kanalik a zápal. Vo všeobecnosti, keď máš zápal, ten sa po liečbe zvyčajne upokojí až po 3 až 6tich mesiacoch.

@yanni ahoj prosim a ako Ti vyliecili zapal?tiez mam ppdobny problem.dakujem

Strana
z2