Ako dlho ste mali otvorený mŕtvy zub?
Ahojte žienky,tie ktoré ste mali niekedy mŕtvu stoličku.Chcem sa opýtať ako dlho Vám ju zubár nechal otvorenú ak sa snažil o záchranu zuba?Ja chodím už 3 týždeň na čistenie kanalikov,doteraz ma to ani nebolelo,ale dnes po čistení cítim trochu zub na zahryznutie.Nic mi tam nedáva len prečistí ihlou,vstriekne tekutinu ako savo ;) a odchádzam preč.Snazim sa to čistiť po každom jedle ale nie vždy sa to podarí.Vravel že mi ho môže skúsiť zavrieť ale boji sa že mu na druhý deň dojdem s bolesťou lebo stále niečo ide von.Ako dlho ste mali takto otvorený zub?a nevadí že mi nedáva žiadnu vložku ako som niekde čítala že to musí ísť?Budem rada za Vaše skúsenosti a zubár je veľmi dobrý a snaží sa ale chcem vedieť ako to prebieha u iných..
Uuuf no som veľmi zvedavá čo bude so mnou....ale vzhľadom na situáciu aj tak moc nemám na výber.ale keď mi to čistí je to taká dlhá ihla na prístroji a vždy zájde až po koniec kedy ma to pichne...dnes má napr ten zub už neboli vôbec ako včera po čistení to bolo citlivejšie....a peniaze zatiaľ to nebolo vôbec drahé...najdrahšie bude asi to vypĺňanie či?
@adriana2301 to "savo" je peroxid vodika. Ja si s tym obcas precistujem medzizubne prriestory .
Mna by zaujimalo kolko mam čakať,aby bolesti prestali,ked boli dva umrtvene zuby vedla seba, jeden ukonceny plombou a druhy vložkou,s tym druhum som uz musela ist dva krat na precistenie kanalikov,po druhom cisteni sa mi kusok z neho odlomilo,teraz tam mam vložku a bolesti 2x,3x za den ako ked hlava rozboli,niekedy prve ucho, mam cakat,ukludni sa to niekedy,boli to vazne zakroky,jeden velky medzizubny kaz a druhy bolel na poklep,bojim sa tam ist ,lebo povedal ,ze ak bude boliet musi ist von a to nechcem,ani mostiky,ani novy zub a musim si davat tabletky od bolesti,poradte prosim
@dee01 ked ja to neviem tak povedat,,ze co ma robit,normalne si uz namyslam,ze co to nie je nieco s uchom a ide to do zubov,no on je uz zlomeny a zas som citala,ze keby tam bol hnis to neni dobre otvorene ,lebo to ide do kĺbov aj na srdce, ze to škodi,asi preto to uzatvaraju,neviem kde je pravda
@terka307 no praveze ten hnis ti ma vytiect, tym, ze sa zatvori nevie unikat. Proste sa ho spytaj, ci ti ho bie nechat otvoreny. Mne ho vzdy nechala zubarka chvilku otvoreny.. A žiadny problem nebol. A ked ho zatvorila a sla som na dovcu na 2tyzdne, tak povedala, ze ak bude boliet, mam si tu vlozku vybrať.. Proste ak su tam bakterie a pracuje to, je tam tlak a boli to.
@dee01 a kolko mam cakat,chodim vacsinou po tyzdni ked neprejdu bolesti, napr.mna to zacne bolieť, ked si vyčistim zuby,naposledy som mala pokoj aj v noci ked som prisla od neho a dala som si len jednu tabletku za cely den a teraz zas 3 tabletky za den,jednu nad ranom,druhu doobeda,niekedy na obed a vecer o osmej uz ožíva zas, ja sa strasne bojim ze mi ho vytrhne ked tam pojdem, ak vôbec robi vraj sa maju zavriet vsetky ordinacie
@terka307 mne zo zuba tieklo a nechal mi ho otvorený a chodím na čistenie každý jeden týždeň a vravel že ak ho uzatvorí prídem s placom,neviem tiež čo je ok ale myslím si že zubár neohrozí pacienta a aj tu a aj na nete som našla veľa ľudí čo mali zuby otvorené aj polroka...a keď sa uzatvorí zub kde je hnis tiež nieje dobre...mňa našťastie prestal na ďalší deň bolieť po čistení a celkové čistenie vôbec neboli len zub potom je v ten deň taký citlivý...
@dee01 ja so z okolia Topoľčian a chodim do TO k zubarovi,no veru uz neviem ci robi,keď same nove nariadenia, ked ja to tak neviem mu navrhnúť ,aby mi to nechal otvorene, a ešte ma napadlo,ze uz nevie kde moze byt chyba, vraj su tam vseliake zakoncenia a nevie sa tam vrtackou uplne do bokov dostat
@adriana2301 tak ja uz neviem co spravit a hlavne ako mu to povedať, zostalo z toho zuba uz len polovicka a bojim sa ze ho otvoreny zlomim,neviem, skusim vydrzat ale 2 tyzdne a potom tam behnem a bud mu poviem, ze som stale na tabletkach,akebo ja uz neviem
@terka307 ako mu to povedať?sú to tvoje zuby a tvoje zdravie máš stále právo sa ozvať...ja svojmu zubárovi aj večer napíšem či je ok že to boli a vždy odpíše a keď mám bolesti nemá problém prísť do práce aj cez víkend to je pre mňa už pán zubar ..ale vieme ako to dnes všade funguje a toto je skôr výnimka....určite ťa nesmie nechať trpieť doma...
Inak ja som mala tiez takto otvoreny...len co mi tam dala vlozku bolest neskutocna da inu zas boleat ale odporucila mi vzdy pred jedlom trochu vaty do tej diery a tak jest po jedle vybrat..
Nakoniec som ju uz poziadala nech ho vytrhne lebo to nebolo mozne kazdy bozi den tam chodit a kazdy den od 20 do 40 eur...
To som este do skoly chodila..
Drzim palce nech je cim skor dobre
No baby mne ho bude vo štvrtok uzatvárať tak som zvedavá ako to bude..upozornil má aby som mala také dva dni po sebe niekoho kto ma dovezie keby niečo...tak snáď keď sa to zavrie bolieť nebude...vravel mi dnes že nieje tiež dobré ak je príliš dlho otvorený..som si povedala ak to bude bolieť som za to aby šiel zub von 😕ale pevne verím že bude ok...držte palce
Ale že strašne sa bojím aby nebolelo a bol ok...tie ktoré ste mali mŕtvy zub uzatvorený trval dlho tento zákrok a bolel vás zub potom?
@adriana2301 drzim palce nech neboli,no ja zatial len tu vlozku a des a von ho nechceeem
@adriana2301 čoho sa bojís? však nech ti dá injekciu, ak treba...dnes sa už robí všetko bezpolestne..
@terka307 ďakujem pekne...
@dee01 nebojím sa toho len aby potom nezačal bolieť a mať také problémy že otvorený neboli a uzavretý začne a stále dookola
@adriana2301 ak ta bude bolieť zatvoreny, treba ísť zase k zubárovi, ale taká jemná, tupá bolesť je normálna, ja som ten zub mala mesiace taký zvláštny, ,druhy bol v pohode, ale jeden ma pobolieval, ale na ŕontgene tam nič nebolo.
Ako som vyšla od zubára zub neboli a odvtedy už vôbec. Fakt neboj, oni vedia čo robia. A budeš mať injekciu takže absolútne nič nebudeš citit. Vôbec sa neboj po dvoch hodinách budes mať pokoj a ideš domov s hotovým zubkom. Ja som tam mala dokonca aj hnis a zápal a zmizlo to, tak to vedel spraviť 🙂
@domip no som zvedavá nakoniec idem zajtra tak ja len verím že to bude už ok...
Jasné že bude, fakt neboj nic. Daj vedieť ako si spokojná zajtra 🙂
Ahojte žienky,tak dal mi liečivú vložku a pastu dočasne cca mesiac...ak by bolo veľmi zle zajtra prísť a v prípade že v noci bude zle ihlou vyskriabat pastu von..ak máte skúsenosti že vás ťa vložka začala bolieť bolo to hneď po uzavretí či to došlo neskôr?áno panikárim lebo zubár je pre mňa zatiaľ najhoršia nočná mora aj keď ten môj je super...
@adriana2301 tak vidíš, ked bude bolieť, vyberieš, takto som to mala aj ja párkrát. ale mna nezačal bolieť, ani teba by nemal...
@dee01 och tak dúfam že ani nebude,vravel že trošku môže ako po čistení kanalikov keď sa dotkne kostí že to by malo prejsť iba ak by bola silná.Uvidime o 3-4 týždne ak nebude bolieť to už mi asi ptoom vyplní zub?či ako to potom je?
@adriana2301 asi už ano ,ked ťa nebude bolieť
Noooo začína to byť citlivé a vadí mi hrýzť na tom zube...snáď to prejde...

@jaavaa nie vlozku,cement. Bolelo trosku to okolie 10 dni ,ale potom to prestalo. Mala som aj zapal s hnisom,ale krasne to vycistil,antibiotika zabrali a ani neviem,ze mam mrtvy zub🙂