Ako dlho ste nepočuli pri zápale stredného ucha?
Dobrý deň, chcem sa spýtať tých čo mali zápal stredného ucha, ako dlho ste na ucho nepočuli? Ja mám zápal týždeň, ucho prepichovane, brala som Uniflox a otobacit (keďže som tehotná snažila som sa vyhnúť ATB) od včera mi nasadili už aj ATB (Zinat) nakoľko ucho ma stále pobolieva. No nepočujem naň vôbec ☹
@tanuuulka prosím ta 🙏🏻 som skoro 2tyzdne po dobratiii atb … sluch stále nemám dobrý , stále cítim zalahnute a teda každý deň sa snažím si robiť taký podtlak že si chytím nos a fuknem, aby som pretlačila tu tekutinu(tak mi kázala dr) a teraz posledný deň cítim zas že má pobolieva bubienok na druhom uchu pri tom tlaku 😳 ja už mám z toho nočnú moruuu ak má začne aj druhé ucho bolieť… nemala si to tak? Sa bojim toho ….
A ako dlho po zapale si nepočula dobre ?
@tanuuulka Ahooj prosím ta ešte sa ta opýtam keďže si mala tiež taký zápal a stratí sluchu, som asi tak mesiac po tom strašnom zapale a stále keď nahodou je hlasnejšie hudba alebo ja sa hlasnejšie smejem , alebo spievam(somariny s deťmi) a pod… tak mi skobytak preskakuje sluch (neviem to presne popísať) ale akoby mi tak preskočí sluch s počujem si tak inak svoj hlas keď vypravam … alebo mi vadi keď je dlhšie hluk … 🤔
Ja som mala zápal stredného ucha v 18tich a nepočujemna pravé ucho dodnes mám 34rokov 😞
Ahojte! Konecne som narazila na niekoho kto prezil to, co prezivam monentalne ja :( 2,5 tyzdna tapal stredneho ucha, som po druhom baleni atb a kortizonu. V utorok prepichnute ucho a vlozeni telieska do bubienka aby tekutina vytekala a ucho bolo prevzdusnene. Dnes sobota uz mi netecie nic ale to zalahnutie a dunenie je hrozne.. stale citim v hlave tlak aj na licnej kosti. Som z toho uplne podrazdena. Na ucho pocujem, ale slabo. Chcem sa prosim vas spytat, ako sa teraz po case mate?? Prejde to dunenie? Pozdravujem
@daniela87sk ahoj, aktuálne riešim to isté. Ako si na to. Teraz ? Ďakujem
@tanuuulka ako si na tom teraz?
@simonecka_20 viac menej rovnako. Pocit ako keby somala zalahnute. Ale tak vydrzatelne, ziadny extrem
@tanuuulka prosím ťa robili ti aj tympano ? Aké si mala výsledky?
@simonecka_20 robili velakrat. Zakazdym sa to o trosicku zlepsilo. Ale aj tak boli stale dost zle. Teraz neviem, ake mam, mne uz sa tam nechcelo stale chodit....
@tanuuulka ja som mala teraz AC krivky. Prosím ťa čo to znamená? Bola som na tom prvý krát.
ďakujem za odpoveď. Momentálne riešim to isté 2 týždne a som hotová. Bojím sa,že mi to neprejde. Od ORL som dostala zinat na 5 dní, kvapky do nosa Tobrex a do ucha infalin duo a nič. Bolesti už nemám ale teda to zalahnutie je strašné. A ešte sa opýtam aj,keď ste niečo rozprávali počuli ste svoj hlas inak ? Ďakujem moc
@simonecka_20 dlho som sa pocula ako zo suda alebo ako to opisat. Neviem, co je ac krivka. Mne dal dr vzdy do ruky vysledok zdraveho a choreho ucha. Zdrave malo krasnu krivku, chore skoro nic. Ale zakazdym to bolo o maaaalicko lepsie. Ale stale mam trocha zalahnute. Od decembra som si na to zvykla 🤷🏼♀️ ked mi obcas na chvilku odlahne, az ma to prekvapi. Dufam ze casom sa to uplne zlepsi.
@tanuuulka ako dlho si sa tak počula?
A sluch sa ti zlepšil ?
@simonecka_20 mne na audio vyšli výsledky dobré, ale pocitovo sa mi zdá, že na to choré ucho nepočujem úplne dobre. možno je to za to zaľahnutie. tie ozveny a čudné počutie samej seba odozneli postupne, ale trvalo to dlho. až po nejakých 2 mesiacoch som mala pocit citeľného zlepšenia. odvtedy je to stále na tej istej úrovni. predpokladám, že keby som teraz išla na tympano, tie výsledky by neboli úplne optimálne. ale prestala som tam chodiť, lebo som už na to nemala energiu, bola som tam vážne každú chvíľu...
@zita1317 lebo ja som mala toto iste. Ráno som sa zobudila hlucha na jedno ucho, strašne mi hucalo v hlave, nemohla som počúvať ani vlastný hlas, každý zvuk mi bol utrpením. Na audiometrii mi zistili stratu sluchu, okamžite nasadili kortikoidy (prednison), doktor povedal že sluch sa mi už nemusí nikdy vrátiť. Našťastie sluch sa vrátil krátko po nasadení liečby. Potom sa mi to stalo opäť asi po pól roku, a tiež prešlo kortikoidmi.

@saska00 ja uz pocujem ovela lepsie, aj na audiometrii som mala dobre vysledky. Ale tympano je zatial zalostne, stale mam zalahnute. Vraj som mala velmi silny ten zapal, preto to tak dlho tieklo a preto sa to aj tak dlho lieci