icon

Ako dlho ste nepočuli pri zápale stredného ucha?

daniela87sk
24. mar 2020

Dobrý deň, chcem sa spýtať tých čo mali zápal stredného ucha, ako dlho ste na ucho nepočuli? Ja mám zápal týždeň, ucho prepichovane, brala som Uniflox a otobacit (keďže som tehotná snažila som sa vyhnúť ATB) od včera mi nasadili už aj ATB (Zinat) nakoľko ucho ma stále pobolieva. No nepočujem naň vôbec ☹

tanuuulka
21. jan 2024

@saska00 ja uz pocujem ovela lepsie, aj na audiometrii som mala dobre vysledky. Ale tympano je zatial zalostne, stale mam zalahnute. Vraj som mala velmi silny ten zapal, preto to tak dlho tieklo a preto sa to aj tak dlho lieci

saska00
1. feb 2024

@tanuuulka prosím ta 🙏🏻 som skoro 2tyzdne po dobratiii atb … sluch stále nemám dobrý , stále cítim zalahnute a teda každý deň sa snažím si robiť taký podtlak že si chytím nos a fuknem, aby som pretlačila tu tekutinu(tak mi kázala dr) a teraz posledný deň cítim zas že má pobolieva bubienok na druhom uchu pri tom tlaku 😳 ja už mám z toho nočnú moruuu ak má začne aj druhé ucho bolieť… nemala si to tak? Sa bojim toho ….
A ako dlho po zapale si nepočula dobre ?

tanuuulka
1. feb 2024

@saska00 ja som 2 mesiace po a stale mam zalahnute. Ale postupne sa to lepsi....

saska00
1. feb 2024

@tanuuulka a tiež si cítila tlak/ bolesť sem tam aj v druhom bubienku?
Ja už som hotova z tej “hluchoty”…furt mi duní v tej hlave , až tep si počujem ako sa mi ozýva 🙄

saska00
21. feb 2024

@tanuuulka Ahooj prosím ta ešte sa ta opýtam keďže si mala tiež taký zápal a stratí sluchu, som asi tak mesiac po tom strašnom zapale a stále keď nahodou je hlasnejšie hudba alebo ja sa hlasnejšie smejem , alebo spievam(somariny s deťmi) a pod… tak mi skobytak preskakuje sluch (neviem to presne popísať) ale akoby mi tak preskočí sluch s počujem si tak inak svoj hlas keď vypravam … alebo mi vadi keď je dlhšie hluk … 🤔

julia92
1. jún 2024

@tanuuulka vedeli ste presne kedy praskol bubienok? Mozno hlupa otazka ale to nejak zaboli viac alebo…? Ja mam teraz problemy, beriem atb ale obavam sa prepichu bubienka :(

tanuuulka
1. jún 2024

@julia92 vedela som lebo razom utali ukrutne nevydrzatelne bolesti a zacalo mi z ucha tiect. Dovtedy sa to tam hromadilo a ta bolest sa nedala vobec zvladnut. jak to prasklo, tak sa mi ulavilo. 14dni mi tieklo ucho vo velkych mnozstvach. Inak presiel polrok a furt mam zalahnute

1342
1. jún 2024

Ja som mala zápal stredného ucha v 18tich a nepočujemna pravé ucho dodnes mám 34rokov 😞

julia92
2. jún 2024

@tanuuulka a uz neriesite to zalahnutie?

tanuuulka
2. jún 2024

@julia92 mne už sa nechcelo chodiť stále na orl.. podľa každej kontroly sa to pomalilinky zlepšovalo, tak hádam sa to časom dolieči úplne

sova83
6. júl 2024

Ahojte! Konecne som narazila na niekoho kto prezil to, co prezivam monentalne ja :( 2,5 tyzdna tapal stredneho ucha, som po druhom baleni atb a kortizonu. V utorok prepichnute ucho a vlozeni telieska do bubienka aby tekutina vytekala a ucho bolo prevzdusnene. Dnes sobota uz mi netecie nic ale to zalahnutie a dunenie je hrozne.. stale citim v hlave tlak aj na licnej kosti. Som z toho uplne podrazdena. Na ucho pocujem, ale slabo. Chcem sa prosim vas spytat, ako sa teraz po case mate?? Prejde to dunenie? Pozdravujem

tanuuulka
6. júl 2024

@sova83 dunenie preslo, ale od decembra mam stale zalahnute 😬

sova83
6. júl 2024

@tanuuulka boze 😥 ako sa s tym da zit?
Mne vadi momentalne vsetok dunivy zvuk a take cinkanie ako pribor a seba tiez pocujem ako pid vodou. Akoze druhe ucho je ok, ale pri predstave ze by to malo zostat mam uplne zufalstvo

tanuuulka
6. júl 2024

@sova83 nezostane to takto, to sa neboj. Ja nan pocujem dobre, ale taky ten pocit zalahnutia je tam stale. Dunenie, piskanie a pod. presli po istej dobe. Mozno 2 mesiace? Uz si nepamatam..

sova83
7. júl 2024

@tanuuulka velmi pekne ti dakujem, dalo mi to nadej 🙏🏼 zajtra mam kontrolu, tak som zvedava. Momentalne som na marodke a neviem este ako dlho budem. Robim v gastre a tam by mi pri tych zvukoch explodovala hlava. Vobec netusim co bude.. 😥🤦🏻‍♀️

simonecka_20
29. aug 2024

@daniela87sk ahoj, aktuálne riešim to isté. Ako si na to. Teraz ? Ďakujem

simonecka_20
29. aug 2024

@tanuuulka ako si na tom teraz?

tanuuulka
29. aug 2024

@simonecka_20 viac menej rovnako. Pocit ako keby somala zalahnute. Ale tak vydrzatelne, ziadny extrem

simonecka_20
30. aug 2024

@tanuuulka prosím ťa robili ti aj tympano ? Aké si mala výsledky?

tanuuulka
30. aug 2024

@simonecka_20 robili velakrat. Zakazdym sa to o trosicku zlepsilo. Ale aj tak boli stale dost zle. Teraz neviem, ake mam, mne uz sa tam nechcelo stale chodit....

simonecka_20
30. aug 2024

@tanuuulka ja som mala teraz AC krivky. Prosím ťa čo to znamená? Bola som na tom prvý krát.

ďakujem za odpoveď. Momentálne riešim to isté 2 týždne a som hotová. Bojím sa,že mi to neprejde. Od ORL som dostala zinat na 5 dní, kvapky do nosa Tobrex a do ucha infalin duo a nič. Bolesti už nemám ale teda to zalahnutie je strašné. A ešte sa opýtam aj,keď ste niečo rozprávali počuli ste svoj hlas inak ? Ďakujem moc

tanuuulka
30. aug 2024

@simonecka_20 dlho som sa pocula ako zo suda alebo ako to opisat. Neviem, co je ac krivka. Mne dal dr vzdy do ruky vysledok zdraveho a choreho ucha. Zdrave malo krasnu krivku, chore skoro nic. Ale zakazdym to bolo o maaaalicko lepsie. Ale stale mam trocha zalahnute. Od decembra som si na to zvykla 🤷🏼‍♀️ ked mi obcas na chvilku odlahne, az ma to prekvapi. Dufam ze casom sa to uplne zlepsi.

simonecka_20
Autor odpoveď zmazal
simonecka_20
30. aug 2024

@tanuuulka ako dlho si sa tak počula?
A sluch sa ti zlepšil ?

tanuuulka
31. aug 2024

@simonecka_20 mne na audio vyšli výsledky dobré, ale pocitovo sa mi zdá, že na to choré ucho nepočujem úplne dobre. možno je to za to zaľahnutie. tie ozveny a čudné počutie samej seba odozneli postupne, ale trvalo to dlho. až po nejakých 2 mesiacoch som mala pocit citeľného zlepšenia. odvtedy je to stále na tej istej úrovni. predpokladám, že keby som teraz išla na tympano, tie výsledky by neboli úplne optimálne. ale prestala som tam chodiť, lebo som už na to nemala energiu, bola som tam vážne každú chvíľu...

zita1317
7. dec 2024

@sova83 ahoj, prosím ta prešlo Ti to? Mojej dospelej dcere sa stalo to isté, z večera do rána nepočula na jedno ucho, orl nepomohol, počuje v hlave ozvenu a akoby bola pod vodou, nikto nevie co to je, vyššie tonu sú pre ňu šialené

ketrin24
9. dec 2024

@zita1317 a ma zapal stredného ucha?

zita1317
9. dec 2024

@ketrin24 nie nema, na audiometrii jej sestrička nadala, že nespolupracuje, lenže dcéra nič nepočula ani na 4.stupni, prosila aspoň o výplach ucha, dr.povedala, že netreba, nič tam nemá, je asi mesiac po covide, dostala Tebokan a Cavinton, dnes je to už týždeň a žiadne zlepšenie

ketrin24
9. dec 2024

@zita1317 lebo ja som mala toto iste. Ráno som sa zobudila hlucha na jedno ucho, strašne mi hucalo v hlave, nemohla som počúvať ani vlastný hlas, každý zvuk mi bol utrpením. Na audiometrii mi zistili stratu sluchu, okamžite nasadili kortikoidy (prednison), doktor povedal že sluch sa mi už nemusí nikdy vrátiť. Našťastie sluch sa vrátil krátko po nasadení liečby. Potom sa mi to stalo opäť asi po pól roku, a tiež prešlo kortikoidmi.

ketrin24
9. dec 2024

@zita1317 ale môže to byt aj následok covidu. Vtedy to chce čas kým sa sluch vráti a trvá to dlhšiu dobu.