icon

Ako dlho ste si zvykali na multifokálne okuliare?

merlinja
5. apr 2023

Kto máte, ako dlho ste si na ne zvykali? Nejaké problémy pri chôdzi a tak. A koľko vás cca vyšli. Ďakujem.

Strana
z2
katrin21
1. máj 2024

@terezka1947 ja mam 47..takze tiez uz... do blizka vidim dobre, ale uz nie cez minusove dioptri cize stale som ich davala dole...dnes rano som sa sla odvazit a vsak nevidim na ciselka na vahe🤦‍♀️🤦‍♀️, ani ked dam bradu uplne na hrud, proste nechapem ako sa da na toto zvyknut ze vlastne nevidim .ale tiez pozeram , ze som sa spolahla na odporucaneho optika a povedala mu,ze chcem toe najlepsie ale vidim,ze asi su aj lepsie od Variluxu.... ja mam tie Physio 3.0 Ormix sosovky a pozeram, ze asi tieto by boli lepsie... uvidime,ale nie, ja nesuhlasim s tymto nazorom,ze je to pomocka a je ok ked nie vsetko vidim.... vsak na to nosime okuliare , aby sme videli🤦‍♀️🤦‍♀️ a teda neviem ako si zvyknut ,ze je ok,ked nevidim.
Vies kedy by som videla cez ne dobre? Keby si ich dam na koniec nosa,dole.... 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️.
To zorne pole je tak uzke,ze ani do blizka nemam pocit ze vidim ostro ked hybem ocami .ach jo...

terezka1947
1. máj 2024

@katrin21 varilux značka je výborná,aj ten typ,čo máš.
A nemusíš samozrejme súhlasiť,ale je to tak. Je to zdravotná pomôcka. Iné je mať jednoohniskove skla,iné bifo,či multi.
Nech už to kto chce,čo chce povie,aj keď ich budeš mať individuálne zhotovené,navyše doplnených pár individuálnych parametrov,ten problém s nakláňanim hlavy,aby si videla na topánky úplne rovnako ako bez okuliarov,resp.iba s okuliarmi na diaľku bude vždy. Viac,či menej. Ale dá sa zvyknúť.
Celoživotní minuskari (aj ja)to majú bohužiaľ pri multifokaloch vo všeobecnosti tazsie ako ľudia čo s okuliarmi do diaľky začínajú až okolo 40 a majú často aj rovno multifokal,oni ich prijímajú ľahšie.

katrin21
19. máj 2024

@terezka1947 no, bola tu kamoska, ona ma Varilux XR, tie najdrahsie teda..su robene pomocoy umelej inteligencie a poviem ti ,ze fakt je to.rozdiel. stoja az okolo 800e ale ozaj ziadne neostre miesto som nevidela, ani ked som pozerala dole, do stredu. Fakt zazracne ostre kdekolvek sa oci pohli ... iba boky boli trochu rozmazane mozno viac,alo.moje,periferne som To vnimala ale vsetko ostatme 10x lepsie. Ja v mojich nemozem napr. Do notebooku pozerat, je mi ani blizko, ani daleko... potrebujem pozerat do dialky nan, ale nie s bradou na hrudi,aby som isla cez vrch skiel ocami🙈, cize uplne zle, neostre, nepohodlne.. a v obchode ked pozeram.napr.do regalov s topanki, vsetko je to min 45st.uhol pohladu dole,cize neostre do.dialky..

A hlavne si myslim, ze mi zle zamerali zrenicku, aby ta horna cast koncila nizsie. Tym by som videla aj pri miernom pohlade dole..teraz vlastne ostro vidim iba do dialky, alebo zblizka do mobilu dole.... na varenie, bezne cinnosti nie. 80% vidim rozmazane tym padom.

cacacaca
25. okt 2024

@merlinja mám ich tretí deň,zatiaľ žiadna sláva,boli ma krk,čo stále do blízka hore hlavu ,do diaľky dole a na schody , úplne ohnúť dole,neviem či si zvyknem ,zatiaľ som z nich na nervy

merlinja
autor
25. okt 2024

@cacacaca 🙂))) nehýb hlavou, ale očami - dole oči pri čítaní a na blízko, rovno do diaľky. Ja som si zvykla, len keď robím na PC tak ich nemám rada lebo tým v akej výške je počítač, tak robím to čo ty - dvíham hlavu :o)

katrin21
3. jan 2025

Po pol roku mozem povedat, ze uz som si zvykla, rozmazanie nevnimam ale aj tak ich casto pri pozerani do mobilu dam radsej dole,alebo musim.dat ruky vyssie/ nizsie, dalej... no
.. a co stalw vnimam, ked je film s titulkami, neda sa pozerat po leziacky,lebo vtedy clovek nepozera cez vrch skiel..alebo ked sa vazim, na vahy pozriet musim dat okulky uplne dole na nos,aby som dole do dialky videla...

Strana
z2