icon

Ako dlho trvá bolesť po fyzioterapii?

19. nov 2023

Ahojte. Ako dlho vam trvala bolesť po fyzioterapii? Masaz, natiahnutie svalov a odblokovanie…. Som deň po a je to masaker. Strieda sa mi horúčka so zimnicou, je zo mna nič 🥲

mogaa
19. nov 2023

horúčka so zimnicou zrejme nie je z masáže....tam može byť bolesť ale nie reálna horúčka - to vyzerá skôr na virózu

autor
19. nov 2023

@mogaa na pohotovosti mi robili crp, všetko mozne a nič… naozaj je to z toho, keď vezmem nurofen, som ako iný clovek

mogaa
19. nov 2023

crp je zvýšené pri bakteriálnej infekcii nie pri viróze....viróza sa prejaví len horúčkou a bolesťou svalov, prípadne môže byť pridružený kašel, sopel....aj chrípka a covid sú len vírusy....

anavixy
19. nov 2023

Horucka sa nestrieda so zimnicou, zimnica je predstupen horucky, doslova sposob akym si telo vyraba teplo z ktoreho je ta horucka. Ked si zmerias teplotu pocas zimnice, nebude vysoka, pretoze este len stupa. Treba sa zakryt, dat si teply caj, dodat teplo zvonka, aby si ho telo nemuselo vyrobit triaskou a teplotu merat az ked zimnica odozneje. Neviem ci z fyzio/masaze mozes mat horucku, ale skor sa priklanam k chorobe. Neviem co si cakala od pohotovosti v takomto stave a ci ti tam nejak pomohli, ale crp by si nemala zvysene ani keby to fakt bolo bakterialne a pri viroze ho nebudes mat ani o tri dni… odporucam znizovat horucku a zaroven tlmit bolest a uvidis o 2-3 dni ci pride nieco dalsie alebo to naozaj odozneje a bude to len z fyzioterapie 🤔

autor
19. nov 2023

@anavixy no ja mám bolesti už od štvrtka, a včera fyzio … neviem naozaj :/ okrem toho sa citim fit

malina12
19. nov 2023

Ano ja som mala tiež zimnicu po fyzioterapii,ja som citlivá na manipuláciu a vždy sa zotavujem aj 3 dni

barbora854
19. nov 2023

@mogaa hm a to máš odkiaľ ?crp napomáha lekárovi zistiť ci sa jedna o bakteriálnu alebo vírusovú infekciu a podľa toho sa zariadi ci treba nasadiť antibiotiká alebo nie
Toľko “múdrych”ľudí tu je a potom to aj tak vyzerá

barbora854
19. nov 2023

@anavixy a k tebe
Áno môžeš to mať dajme tomu z odblokovania.telo môže teraz prežívať stres .ale to by ti najlepšie vysvetlil chiropraktik.každý prežíva chrbticu ináč .ja osobne som mala tiež návaly horúčav od krčnej

nikaeli
19. nov 2023

vždy, keď idem na masáž alebo k chiropraktikovi, dostanem upozornenie, že môžem mať bolesti nielen tela, ale aj hlavy, príp. zvýšenú teplotu (1-3dni)..

anavixy
19. nov 2023

@barbora854 to je v poriadku, to samozrejme chapem, ale navaly horucavy ci zvysena teplota a horucka je podla mna dost rozdiel 🤷🏻‍♀️ zimnica sama o sebe tiez moze byt reakciou na stres, zataz, napr. zeny po porode tiez mavaju zimnicu, ale po nej nemaju horucku… ja myslim ze som sa vyjadrila normalne a k veci, nech zraza horucku a pocka ci sa pridaju ine priznaky choroby alebo to bude z masaze atd. Ked teda ano, tak super, dobre vediet 👍🏻

barbora854
19. nov 2023

@anavixy oj pardon to malo byt adresované autorovi

anavixy
19. nov 2023

@barbora854 ahaa 🙃🙃

autor
20. nov 2023

@malina12 dakujem, v noci som sa vypotila, už aj lepšie je, zajtra tretí deň ako u teba, tak snáď už to bude prec 🙂

autor
20. nov 2023

@anavixy po porode som mala hroznú zimnicu, až deku mi doniesli, čiže to mas pravdu 🙂 ja som mala 37.4 a 37.7, už nemám, prešlo to, určite to bolo z toho, telo zažilo stres, to natiahnutie svalov, niečo nové, bola som prvýkrát 🙂

barbora854
20. nov 2023

37.7 nie je horúčka boze🤦🏻‍♀️

anavixy
20. nov 2023

Tak ale to fakt nie je horucka, to by sme ti tu asi rovno vsetky napisali ze ano je to z masaze, bud v klude… 😬

autor
20. nov 2023

@anavixy hej tak ja to velmi nerozlišujem a sotva som vtedy žila, tak som to tak napisala🤣 už dnes našťastie menej boli 🙂