Ako dlho trvá chemoterapia pri rakovine maternice?
Ako dlho ste brali chemoterapiu pri rakovine materníce? a ako často ste chodili na ňu? V akých intervaloch?
@majkabr dva týždne po operácii volal môj muž, neviem či už bola aj skôr, no ja som sa tak bála, že som nevedela ako sa odhodlať a zavolať, ale ako som písala 10-14 dní bolo písané v prepúšťacej správe. No ten Martin to chcel primár u ktorého v nemocnici sa mi kyretáž robila, takto si dohadzujú pacientky to už som sa potom dozvedela, mne veľmi ublížil pretože s takým nádorom naťahoval čas a možno by aj mesiac veľa spravilo, ak by ma bol inde poslal, ale tak skade som mala vedieť, človek v takej zúfalej situácii, ako bez rozumu. Tak som tam zavolala, že si beriem všetky nálezy a vyšetrenia a idem sama si riešiť. To bolo v piatok, už v stredu som mala konzultáciu v BB a o týždeň operácia. Nebolo nikoho s kým by som sa poradila, hľadala som aj tu na koňovi, ale tu sa veľa nedá nájsť o takejto diagnóze, len iné sú.
@tatulkam Takže MR mi poslali v noci takže prvy stupeň, a nevidno žeby boli uzliny napadnuté. Doktorka mi to zhodnotila že čisto je len v maternici neprerastol a uzliny nevyzeraju napaddnuté ale , že to histolog uvidí najlepšie. Že to ani MR neodhali tak dobre.
@tatulkam Takže MR mi poslali v noci takže prvy stupeň, a nevidno žeby boli uzliny napadnuté. Doktorka mi to zhodnotila že čisto je len v maternici neprerastol a uzliny nevyzeraju napaddnuté ale , že to histolog uvidí najlepšie. Že to ani MR neodhali tak dobre.
@majkabr to sú určite dobré správy, už len nech máte po operácii. Je možné, že len zaisťovacia rádioterapia bude alebo nič. Keď vám nič nepopisuje histológia, u mňa už tam bolo vidieť, že má nádor agresívnu povahu.
No držte mi palce mám hrozny strach z operácie bojím sa neskutočne iba plačem.
@majkabr Budem samozrejme držať prsty a chápem vás, ale nejako sa vzchopte, aby hladko prebehla operácia, ja som sa im tiež rozrevala, keď mi išli už anestézu podať, tak že nech neplačem mi povedali lebo to nie je dobre pri anestéze. Viem je to ťažké, ale bude dobre uvidíte. Ak sa môžem spýtať máte manžela, deti? Niekoho kto toto všetko s vami zdieľa? Ja budem myslieť na vás, veď si napíšeme ešte. Ja by som aj súkromne, ak by sme sa vedeli nejako skontaktovať. No len ak vám nejako neubližuje písať si o týchto veciach.
Áno mám manžela a 5 deti-
Osobne myslíte ako ? telefon? A ešte sa chcem spytať nosíte parochňu alebo čo ste si kupili?
A boli ste potom aj na MR alebo CT celého tela?
Po operácii
Osobne myslíte ako ? telefon? A ešte sa chcem spytať nosíte parochňu alebo čo ste si kupili?
@majkabr mám kúpenú lebo po druhej chemo už vlasy v chumáčoch padali, ale len raz som ju mala, nosím obyčajné čiapky, potím sa ako kôň, hrozné návaly mám, ako mi všetko vybrali a parochňa by mi veľmi vadila na mokrej hlave
A tie ožiare su v pohode? A vypadali Vám aj mihalnice a obočie
A tie ožiare su v pohode? A vypadali Vám aj mihalnice a obočie
@majkabr obočie úplne a mihalnice v strede viečok, ale také čudné, že na ľavej polke tela viacej, čo sa týka aj ochlpenia na nohách a ožiare no tak to dosť veľká slabosť z nich a bolesť brucha hnačky, ale ja nedodržujem diéty vôbec lebo ja jem to čo mi príde na chuť, tak ako mi povedala doktorka, že treba jesť všetko, je dôležité jesť to aj počas chemo a veľa piť, čo dodržujem je že žiadne C vitamíny a žiadne citrusy
A čo znamena že nador G2?
že je stredne diferencovanzý?
to už sa asi lieči chemo
ale doktori uvadzaju niektorí G1
a niektorí G1 až G2
A zaťial Vám ako zaberá liečba?
A zaťial Vám ako zaberá liečba?
@majkabr tak toto neviem ani ja, mám za sebou 3 cykly chemo, dnes som končila 23 dní ožiarov, v piatok do BB začnem s brachyterapiou a potom zase chemo, no poviem hrôza, nemôžem sa zamýšľať lebo ma porazí. Vždy sa bojím keď krv berú lebo 4 onkomarkery vyšetrujú. Po tomto všetkom mi povedala primárka, že bude CT asi aj MR. Bojím sa veľmi. Idete už hneď ráno na príjem? Ozvite sa ak sa vám bude dať.
A chemoterapie máte kolko ešte 9 cyklov ? Na ako dlho to vidíte vlaste tuto liečbu?
@majkabr tak toto neviem ani ja, mám za sebou 3 cykly chemo, dnes som končila 23 dní ožiarov, v piatok do BB začnem s brachyterapiou a potom zase chemo, no poviem hrôza, nemôžem sa zamýšľať lebo ma porazí. Vždy sa bojím keď krv berú lebo 4 onkomarkery vyšetrujú. Po tomto všetkom mi povedala primárka, že bude CT asi aj MR. Bojím sa veľmi. Idete už hneď ráno na príjem? Ozvite sa ak sa vám bude dať.
@majkabr v apríli som mala kyretáž, v júni operácia v auguste už prvé chemo a všetko závisí od zdravotného stavu pacienta, lebo nemôžu len tak podať tak ťažkú liečbu, stále krv a podľa výsledkov, pečeňové testy a celkový krvný obraz a zase aj pauza medzi chemo a ožiarmi, teraz tá brachyterapia a že potom pauza, ďalej neviem, podľa mňa už tento rok asi nebudem mať chemo neviem vôbec. To nejako veľa dopredu nepovedia. Dokopy mám 6 chemoterapií. Čiže 3 cykly chemo potom rádioterapia a ešte 3 cykly chemo, mne musia aj EKG robiť pri chemoterapii, pred, počas a po lebo chodím na kardiológiu. To aj ja vravím, že to je tak do roka približne všetko dokopy. Pokiaľ sa teda jedná o zaisťovaciu liečbu, tie čo majú už liečbu pri vyšších stupňoch tak to už radšej ani pomyslieť. Tak dobrú noc vám prajem, snažte sa pospať si, aby ste bola v rámci možností vyspatá.
@majkabr vaša správa je úplne iná ako moja, moja mala 3 strany, obsahovala popis a rôzne čísla, hodnoty, podrobný popis, možno už pri určitých hodnotách musia podrobne a tam mi už vlastne bolo zrejmé, že to agresívna forma a preto zrejme bolo nariadené CT pred operáciou

@majkabr A brucho Vás nepobolievalo ? Lebo mňa aj brucho bolí dosť
@majkabr nebolelo ma, niekedy pri menzese ináč nič, kyretáž v Rimavskej Sobote